Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Vitara или Pajero Pinin ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Vitara или Pajero Pinin ?

Здравейте Колеги Имам Витара 1.6,1996г ,дълга база.Отскоро взе да ми се върти една мисъл в главата,дали да не е сменя с Паджеро Пинин-5 врати.Причината най-вече е заради Super select-a,на второ място е наличието на климатик,АБС,въздушни възглавници,неща които при моята липсват.Накрая е по новата година на производство.Автомобила го карам предимно градско (90%) и точно заради това ме дразни Парт тайма-на булеварда мокро,извън булевардите лед и сняг...Иначе извън пътя съм доволен от проходимоста на Витарата,части и консумативи евтини,а съм и сложил и газ(при Пинин май не може?),разхода ми е повече от приличен.
    Та ако може някой по-запознат с двата автомобила да направи едно сравнение на държане на пътя и извън него и разходите по Пинина(разход,консумативи,части),сравнение с Витарката?
    Изчетох темите свързани с Пинин и добих някаква обща представа,но едно сравнение...от някой който има добра представа и за двата автомобила.
    Заслужава ли си да е сменям
    Прикачени файлове
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

До: Suzuki Vitara или Pajero Pinin ?

Колега, предварително ти казвам, че не съм твоят човек, нямам Пинин, мой съсед има и покрай факта, че и аз купих Галопер много сме си говорили за колите, а Витара карах служебна, като твоята.
    Принципно като съвет ще си позволя - помисли си за какво ти трябва. Според мен за оф-роуд отвреме-навреме Витарата е колата, според мен е в пъти по-удобна за по-дълъг път от Пинина. АБС, клима , които споменаваш са добър аргумент, но дали наличието им оправдава по-дървеното возене, по-големият разход, по-скъпата поддръжка на Паджерото, ако не го ползваш там, където му е силата - извън пътя...
    Ако отговора е ДА, купувай смело.
    И още нещо - даваш обслужена и добра кола, която си гледал за котка в торба - освен ако не я вземеш от човек, когото познаваш, да ти разкаже за какво точно става въпрос. Защото според мен здравият Опел примерно без екстри ще ти свърши повече работа от счупен Бенц с глезотии, не си ли съгласен? Щото за да го докараш до състояние в което да го ползваш и му се кефиш ще налееш още един Опел в него. Но пак всичко е до възможности и преценка на нуждите, дали си струва.
    Успех!
    Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Благодаря Колега,наистина взех да се замислям...Обслужването на Витарата определено е евтино,а и грижи не ми създава... Но все пак парт-тайма ме дразни в снежно време.
      Очаквам още мнения
      Благодаря!

Коментар

Май наистина Пинина не е познат много тука....

Коментар

В момента карам Лада Нива,но съм чел доста за Пинина.На някой места пише,че Митсубиши са го създали за да покажат на Сузуки,че могат да направят по-добра машина в клас Витара,Самурай.За тази цел му слагат по-мощен двигател.Не вярвам на това,но все пак.
          Ходих,гледах,карах Пинин и много се изкефих,но не е на Шаси.Двигателя му беше GDI,който е много капризен към бензина в България.
          Радослав Йончев

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
            ...
            Но все пак парт-тайма ме дразни в снежно време...
            Колега, а какво му е на парт-тайма? Като има сняг караш 4x4. На мокро също можеш да влезеш на 4x4. Няма такъв път сняг и изведнъж сухо. Пък като видиш че няма повече сняг една ръчка напред само трябва. А колко време в годината има такива условия изискващи да редуваш 4x4 и заден мост? И колко време в годината караш на заден мост, даваш икономия на гориво, нямаш раздатка с междуосов диф, която постоянно да е натоварена и имаш най простата и надеждна 4x4 система?
            С парт-тайма, ако си "карач" нямаш особенни проблеми.

Коментар

Онзи ден карах планинско-нагоре и със завои-отъпкан сняг.Витарата ми има склонност към недозавиване на по-висока скорост и за да "оправя" траекторията,трябваше да отнемам и натискам газта,като в момента на отнемането колата завиваше(ама с вратите). Зад мен караше един миниван,4х4-Митцубиши,който определено не взимаше завоите "с вратите".Не му знам системата,ама определено едва ли ще е парт-тайм.Иначе в дълбок сняг и движение с по-бавна скорост,Витарата се представя добре.
              Всички ли парт тайм(разбира се с включено 4х4) имат такава склонност към недозавиване при по-висока скорост,или това е някаква способност на моето Сузуки или може би на широчките ми за автомобила гуми(255/60/15)?С които пък си върви"отгоре" върху дълбокия и неотъпкан сняг.....
              Споделете мнение,ако трябва гуми(ще се наложи и джанти) да сменям за зимния сезон, а не автомобила,от който иначе съм много доволен досега.

Коментар

Абе май т'ва с поднасянето си е нещо типично за парт тайма....аз с моята Фронтера ония ден на сняг с по голяма скорост правех ибахти дрифтовете, задната ос определено не беше от най-стабилните, но малко кат му хванеш цаката и става просто перфекто за каране...
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Онзи ден карах планинско-нагоре и със завои-отъпкан сняг.Витарата ми има склонност към недозавиване на по-висока скорост и за да "оправя" траекторията,трябваше да отнемам и натискам газта,като в момента на отнемането колата завиваше(ама с вратите). Зад мен караше един миниван,4х4-Митцубиши,който определено не взимаше завоите "с вратите".Не му знам системата,ама определено едва ли ще е парт-тайм.Иначе в дълбок сняг и движение с по-бавна скорост,Витарата се представя добре.
                  а всъщност, къде си скиторил?
                  и без да се обаждаш?

идеите само заради парттайма да сменяш обслужен джип за котка в чувал според мен не са добри

Коментар

Благодаря за отговорите,май се поотказвам да сменям Витарката,все пак повечето време е карам на задно....
                    Ами имам вила между Дедево(по новому Дедово) и х.Равнища и си ходя там.Имам идея да вземем да се съберем на барбекю там,съчетано с малко разходка,ама не се сещам за хубав маршрут там-или е много лек или е прекалено хард Миналата събота си правихме с един приятел разходка и на неговата Витарка,взе че му падна гърнето от един пън-нищо не се виждаше от сняг...

Коментар

Онзи ден карах планинско-нагоре и със завои-отъпкан сняг.Витарата ми има склонност към недозавиване на по-висока скорост и за да "оправя" траекторията,трябваше да отнемам и натискам газта,като в момента на отнемането колата завиваше(ама с вратите)...
                      Е, все пак това не е състезателна кола 4x4, нали?
                      Ако искам спортно каране на хлъзгав път, ще си взема Импреса. Има едни наточени, към 300 коня.

Коментар

Карал съм на сухо последната Impreza 2.0R Sport(???)-150к.с.-ами доста спъната е...за конете,разбира се.Незнам как се представя на хлъзгаво.Ако си взимам лек автомобил с 4х4 със сигурност ще е Ауди.
                        Последно редактирано от nikman; 16-01-09, 17:37.

Коментар

Карал съм на сухо последната Impreza 2.0R 150к.с.-ами доста спъната е...
                          Пробвай тогава WRX - 230 к.с. Ако и това ти е малко следва WRX STi - 280 к.с..

Коментар

Хайде сега и едно мнение от опит а не от четене .Сравнение между PININ-а и Vitara-а има ,НО Pinina със сигурност е победител защо?
                            1.Super selekt може да превключва в движение и не е нужно да спираш .
                            2.Пак може да си го караш на задно ама има и FULL TIME Няма да има "с вратите в завоите" и да и хващаш цаката докато не събереш някое дърво .
                            3.За возенето вози по-добре и е доста по стабилен (който твърди обратното НЕ СЕ Е КАЧВАЛ със сигурност)
                            4.Mitsubishi-то е много по комфортно от Витарата и разхода на гориво е страхотен ,за мощния за купето мотор.С Pinina се съчетава предимството но новите SUV-ве ,но е и добре екипиран да премине места през които другите SUV ще са останали отдавна.
                            5.Ако покараш 100км ще ти стане ясно разликата между Vitara-та и PININ-а
                            Наистина частите са по-скъпи, но пък нали по нещо трябва и витарата да води
                            За Pinina-много хора говорят глупости ама ти отиди и пробвай един , сам ще видиш .
                            JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                            JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                            JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                            JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
                              Хайде сега и едно мнение от опит а не от четене .Сравнение между PININ-а и Vitara-а има ,НО Pinina със сигурност е победител защо?
                              1.Super selekt може да превключва в движение и не е нужно да спираш .
                              2.Пак може да си го караш на задно ама има и FULL TIME Няма да има "с вратите в завоите" и да и хващаш цаката докато не събереш някое дърво .
                              3.За возенето вози по-добре и е доста по стабилен (който твърди обратното НЕ СЕ Е КАЧВАЛ със сигурност)
                              4.Mitsubishi-то е много по комфортно от Витарата и разхода на гориво е страхотен ,за мощния за купето мотор.С Pinina се съчетава предимството но новите SUV-ве ,но е и добре екипиран да премине места през които другите SUV ще са останали отдавна.
                              5.Ако покараш 100км ще ти стане ясно разликата между Vitara-та и PININ-а
                              Наистина частите са по-скъпи, но пък нали по нещо трябва и витарата да води
                              За Pinina-много хора говорят глупости ама ти отиди и пробвай един , сам ще видиш .
                              Благодаря ти много Колега!
                              по т.1-Това сигурно е най-главната причина,поради която се замислям да сменя Витарата(при нея,може да вкл/изкл 4х4 в движение,без бавните,разбира се като предварително съм включил ръчните си хъбове ).
                              по т.2-Това пак е следствие от т.1-коментирах с приятели проблема с бързото каране на 4х4 на парт тайма-при Гранд Чероки (парт тайм)го има,а при Паджеро супер селект го няма(това е тяхно мнение,от тяхна разходка).
                              по 1.3-Нямам мнение.Витарата ми вози и се държи доста стабилно,сигурно се дължи на гуми и джанти(255/60/15-9J,ET-25).Тука нямам оплаквания.
                              по т.4-За комфорта незнам(не съм се качвал на Пинин)...разхода на гориво на витарата ми харесва(12-14 градско газ,или 10-11 бензин),мощноста ми е достатъчна(97к.с-1200кг),проходимоста ме устройва(пак не знам как е при Пинина с блокажа отзад).Какъв разход дава Пинина градско/извънградско?
                              по т.5-За съжаление,нямам познати с Пинин,иначе и 10-20км ще са ми достатъчни да разбера разликите....
                              Частите ако не са много скъпи и труднонамеряеми,ще го приглътна ,при Витарата няма проблем.
                              Ще трябва да намеря един Пинин за проба.Жалко че си ми доста далече,Колега!
                              Още веднъж благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X