Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виско на сняг и лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Виско на сняг и лед

Не знам дали е само грешно впечатление, но повечето коли, на които 4х4 им се управлява от компютър, няма никаква индикация, кога се задвижва задния мост и кога не. Имам предвид, че на арматурното табло не свети нищо, което да ти каже "Сега ти се въртят задните колела." Днес минах 330 км извънградско с Хондата, повечето по сняг и лед и не можах да разбера дали на хлъзгавите завои като вкарам по агресивно колата, се включват задните колела. При доста рязко тръгване определено се завъртат. Отворих вратата и се уверих в това, освен, че и без друго се усеща. Някой има ли 4х4, на което компа показва кога ги включва и може ли да каже при едно нормално извънградско колко често всъщност се зацепват задните колела. Разбира се това варира много от кола до кола, но все пак би дало някаква идея в каква част от времето има някакво 4х4.

Иначе, днес за сетен път се уверих, че предното е доста по-добро от задно като гледах няколко BMW с летни джапанки как танцуваха въпреки всичките им системи за управление. Та си вадя извода, че е по-добре кола с виско отколкото например Витара в режим 2H.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

До: Виско на сняг и лед

При Outlander-а няма индикация на таблото.
    И понеже много рядко го карам в режим 4х4 нямам впечатления дали изключва задният мост, но според книжката задните колела трябва да са постоянно зацепени.

Коментар

По принцип виското винаги предава някакъв мижав въртящ момент и към задните колела. При висока скорост шансът да се задейства по-хубаво е минимален... ако при над 50 км/ч предните ти колела превъртят достатъчно пъти, за да зацепи виското... определено ще го усетиш и то болезнено .
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Та си вадя извода, че е по-добре кола с виско отколкото например Витара в режим 2H.
        пак се завихря един исъщ спор
        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 05-01-09, 13:08.
        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
          Та си вадя извода, че е по-добре кола с виско отколкото например Витара в режим 2H.
          Всъщност наистина е по-добре. Казвам го като човек, който има и кола с виско(Рено RX4) и кола с парттайм(Фероза, която си е тамън с габаритите и теглото на Витарата). Дори когато бяха с еднакъв модел зимни гуми, по заснежените пътища автомобила с виско(е, той има и тракшън контрол, но кой ли паркетник вече няма) се държи с пъти по-добре от парттайма, независимо дали е на 2Н или 4Н.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не мисля, че може да има кой знае какъв спор по този въпрос. Аз си вадя изводите на база Витара V6 2.0 и ЦР-В. Не робувам на никоя марка, че да избирам през сито аргументите.

Но така се отклоняваме от същината на въпроса и тя е защо колите с виско и компютър не показват какво има на предния/задния мост. Причината не може да е техническа - след като компа определя съотношението, няма никакъв проблем да подаде информацията към арматурното табло. Всъщност може и да има коли, които го правят - затова съм сложил и въпроса в темата със сравнения. Любопитно ми е какви са аргументите на производителите, че крият така и сорса на софтуера и въобще точните критерии при които се задейства. Даже съм останал с впечатлението, че крият изобщо и кога се включва.
            Vitara 2.0 V6
            Honda CRV (Gen 1)
            ВАЗ 2131

Коментар

При Фреелендър 1 също не показва, но се чува. (Ако и музиката е намалена)
              [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

При Фреелендър 1 също не показва, но се чува. (Ако и музиката е намалена)
                И какво точно се чува?
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                ВАЗ 2131

Коментар

Когато превъртят гумите повече се чува един звук като от верига на колело, но не винаги.
                  [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

То и при ЦРВ-то започва да се чува от един момент нататъка. На нашата започна на 200 х км. Чува се леко (в началото) виене като се задейства. Само за момент, после изчезва.

Коментар

Нищо не се чува/ако е у ред/ и не свети.Това работи бързо и постоянно,представяш ли си ако имаш ламБа на таблото кво светене и гаснене ще падне.Едно ще гори лампата,второ ще те дразни,може даже и ПТП да предизвика.Кво ти пука дали свети.Нали на сняг си залепен за пътя/при условие зимни гуми/и не се лъзгаш.

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
                        Когато превъртят гумите повече се чува един звук като от верига на колело, но не винаги.
                        Това на Фрийлендъра е ТС-тракшъна.Работи на импулси...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Съгласен!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
                            Нищо не се чува/ако е у ред/ и не свети.Това работи бързо и постоянно,представяш ли си ако имаш ламБа на таблото кво светене и гаснене ще падне.Едно ще гори лампата,второ ще те дразни,може даже и ПТП да предизвика.Кво ти пука дали свети.Нали на сняг си залепен за пътя/при условие зимни гуми/и не се лъзгаш.
                            Първо - Чува се. Аз имам 260 х км навъртяни на CRV. Висял съм в сервиза на Хонда в Горубляне с часове. След определени километри, присвирването е неизбежно.

Второ - не работи "бързо" още по-малко постоянно.

Трето - за нито един от изброените по-горе в темата не бих казал, че е "залепен за пътя" още по-малко че не се "лъзга".

С една дума - наздраве и лека нощ

Коментар

Всеки се хлъзга в различна степен.
                              А до колкото кога включва и изключва ,не мисля че е от значение
                              Онзи ден при заснежен път усетих първите 2-3 включвания на задното ....после им свикнах и не обръщах внимание . Важното е че Хондата се държа добре на сняг , ама според мен най -важното условие за проходимост при сняг си остават хубавите зимни гуми.
                              [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]Викайти линейкътъ дукът е времи[/B][/SIZE][/FONT] :D!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X