Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Г или НАВАРА ????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Г или НАВАРА ????

здравейте от няколко месеца чета тук и събирам информация,да не взема да задам някой тъп въпрос и да ми се скарате:-)),и така след много четене започвам да питам и се надявам да ми помогнете,знам че не сте длъжни да го правите,но няма нищо лошо да просветлите някой незнаещ като мен,Г клас или Навара? и двете ми харесват еднакво,знам че са различни като тип автомобили.единственото на което държа е да е с двигател наи-малко 170 к.с, и да е автоматик,долу горе на едни цени са ,само че нисана ще е модел 2006 а Г-то 96,повече клоня към наварата защото е по-нова и ми се струва по просто устроена и от това си правя извод че ще ми излиза по-евтинко за в бъдеще,за поддръжка ремонти и т.н.единственото което ме притеснява в нисана е дали има достатъчно добро 4х4(има ли междуосов диф.,и разни там блокажи,например ако 2 от колелата загубят сцепление ще мога ли да продължа или ще викам трактор?),за Г-то знам че има мн. добро 4х4,но там притесненията ми са чисто финансови,да не би годинките му да започнат да си казват думата и да ходи постоянно в бокса,някой тук беше написал ,че му гръмнали разни турбини,скорости и се бръкнал с още 21 000 евро,а аз не искам нещо такова да ми се случва дори и на сън.Автомобила ще го ползвам предимно градско,но искам зимата като завали сняг да ходя без проблем на работа, дори да помагам на някой приятел като закъса,е и на някой язовир ако нагазя в кал да мога да изляза преди да се развали рибата.Бих се радвал да ми препоръчате и някой двигател и за двата автомобила съответно(без значение бензин или дизел)но най-малко около 170 коня,икономичен и надежден(май много искам?) и така ако съм се справил добре с въпросите очаквам вашите съвети и помощ,а ако не съм очаквам вашите критики. до скоро.

До: Г или НАВАРА ????

Като гледам за какво го искаш, може би навара ще ти пасне по-добре. По-комфортна, по красива. По-добра за асфалт. Сигурно и разни глезотийки има вътре.

Иначе, Г-то си е много повече джип. Уникално здрава машина. Става с доработки за екстремен хард. Но харчи МНОГО.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съм сигрен, че Наварата ще е по-комфортна на асвалт, когато се кара не натоварена. Пикап с лека задница и усилено задно окачване. С под няколко стотин кила в каросерията, задницата ще прави каквото си иска. Още повече, че е и парттайм със основно задно предаване и зимата сцеплението нещо ще липсва, ако не е на 4х4, а на 4х4 пък ще завива по-трудно...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В Пловдив, на автомивката, пред стадиона на гребната видях Навара обръщана. Хората си я караха без предно стъкло и едно странично, тавана и беше леко понамачкан продават я за 20000лв. ако не се лъжа!!!

Коментар

Re: Г или НАВАРА ????

Мойта препоръка е Г300 турбодизел 177 к.с. мотора + автоматик.

Този мотор хем е здрав, хем има и някаква динамика. А това за турбините и скоростните кутии се отнасяше за г400 cdi, от по-новия модел

Ако си внесеш един Г-клас от Германия, според мене няма да имаш особени проблеми. Само дето има акциз за 177к.с.

По-високата цена на Г-то ще се компенсира с по-малко обезценяване при евентуална продажба.

За Патфайндъра нищо не мога да кажа, но според мене това е друг клас автомобил.
          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

A имаш ли опит с джипките? Щото притежаването на 12г. джип си иска залягане под него?

Коментар

нямам никакъв опит,това ще ми е първото по-високо возило

Коментар

Аз точно имам една Навара за продаване...само дет е 2005година и е 133 коня, с ръчни скорости....но все пак ако имаш някакъв интерес - 0888-657-420 Виктор...
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Различни са много двете возила, още повече, че има и 10г разлика в годините. За мен лично Г-то е правилния избор.

Коментар

Г-то е по добро според мен взимай и не се занимавай.Качваш се и караш (зависи на какво улучиш).

Коментар

Колега направи си сам изводи защо Г-то е толкова пари и такава година.Не се занимавай с тоя пикап,защото за мене лично е изгубено пространство отзад.А за здравина Г-то е на светлинни години пред Нисана.Взимаш и щтракаш с пръсти.Г-то е уникален джип само за ценители.
                      [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                      [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                      [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                      [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Аз като горд собственик на петнадесет годишна Г класа, горещо ти препоръчвам да се спреш на Наварата. Митът за здравината на Мерцедес не във всички случаи е актуален. Цените на резервните части наистина са много високи, а при евентуална покупка на 12 годишен автомобил това не е без значение. Разхода на гориво също е доста голям, особено при бензиновите двигатели. При критериите които си задал, Аз (без да ангажирам други с мнението си) те съветвам да не насочиш към нещо различно от Г. Реалната му проходимост или товароносимост едва ли ще ти се наложи да изпробваш някога. Ако избираш джип за състезания или работа горенаписаното не важи.

Коментар

Имам 2 дълги Г- класи W463: 230GE (126 к.с.) и 300TD (177 к.с.), както и Toyota Hilux 2006г., която е близка до Наварата. И трите се използват и като служебни автомобили. За предимство на Тойотата мога да посоча само по- ниските експлоатационни разходи (т.е. гориво, още е гаранционна и с поддръжката не се занимавам), както и по- добрата динамика на асфалт. Екстрите, които ме интересуват, са ел. пакет и климатик, имат ги и трите. Всичко друго при Г- класата е предимство- цели мостове, фултайм раздатка, 3 блокажа, много добри бавни, които според мен не може да измести никоя система за контрол на спускането или изкачването. Поддръжката не е особено скъпа, за сравнение вътрешно каре е около 230лв., като при старата Г- класа е по- скъпо, голямо предимство са двигателите, взети от автомобилите на Мерцедес. Проблемът при Г- класата е друг- на Запад собствениците се разделят с Г- то само когато е крайно амортизирано, което е в сила особено за дизелите. При обиколката ми в Грац, Австрия, повечето дизелови Г-та отдавна бяха прехвърлили 500000км., съответно при покупка на такава машина не трябва да се очакват чудеса относно здравината. С Наварата можеш да имаш късмет някоя фирма да подменя автопарка си и да попаднеш на 2-3 годишна, редовно сервизирана кола.
                          Иначе при равни други условия бих избрал Г- класата, но всеки има различни изисквания. Много добри бензини са 320 и 500, от дизелите 300ТД (177к.с.). Здрави и непретенциозни. Недостатък- висок разход на гориво.
                          Последно редактирано от PUCH W460; 23-12-08, 22:30. Причина: Допълване

Коментар

Взимай Г-то и не се чуди,доказало се е с времето.

Коментар

И аз съм за Г-то,нищо че съм от тима на Нисан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X