Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ферозата или Паджеро - много плюсове, много въпросителни....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ферозата или Паджеро - много плюсове, много въпросителни....

И тази тема за забрани и разрешения е джиткана много,моля те Вени-погледни темите отпреди година.Аз лично се съмнявам да ги забранят,понеже това означава да не допускат целия автопоток през и под Ламанша в Европа,някакъв депутат го беше треснал дясноволанен ТИР и беше се разпищолил из парламента и темата общо взето приключи.Един стар и опитен водач-най-вече разумен-няма проблеми с управлението,3-4 часа каране и си в орбита-няма да ти се слиза.Всеки ден ми се налагаше смяна от десен на ляв волан-никакъв проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Противно на мненията, че в гората съвсем няма разлизлика, аз мисля че и там има, макар и доста минимална. Черните пътища са прокарвани от хора с ляв волан и тук там има трудни места, които са съобразени с това, че можеш да си подадеш главата през левия джам, за да гледаш къде ти е лявата гума.
      тука изобщо не съм съгласен - щото това място дето си подаваш главата зависи в коя посока караш по пътя дали е ляво или дясно

иначе и аз съм против това да се взима кола с обратен волан
      някак си не ми се връзва като ниво на безопасност
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        Автомата е благина, НО на толкова голям и тежък камьон, само при съответния двигател... Подобно чудо с под 3 литра двигател, не е за автомат...

Иначе десен волан не бих си взел. Освен гореизброените причини против, с които съм съгласен, бих добавил неудобството да слизаш на редица места, на които иначе действаш през левия прозорец - автоматични бариери, гишета, макдрайфове и т.н. Говори се, че и магистралите ни ще стават платени. Представам си ужаса, как ще трябва всеки път, ако си сам, да слизаш от колата, когато искаш да ползваш магистралата... и колко ще са доволни тези зад теб...

В града, не знам... но доста често ми се налага да надничам из зад някой паркирал бус, който е задръстил половината улица и да имам стотни от секундата да изскоча из зад него в насрешното.

Противно на мненията, че в гората съвсем няма разлизлика, аз мисля че и там има, макар и доста минимална. Черните пътища са прокарвани от хора с ляв волан и тук там има трудни места, които са съобразени с това, че можеш да си подадеш главата през левия джам, за да гледаш къде ти е лявата гума.
        Колега,винаги има някой ингел до теб,така,че споко-има кой да плаша и да търка кредитните карти,само не му се доверявай когато ти казва да изпревариш някогомче там е много проблемна преценката и стават големи гафове, поради чиста субективност.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
          И тази тема за забрани и разрешения е джиткана много,моля те Вени-погледни темите отпреди година.Аз лично се съмнявам да ги забранят,понеже това означава да не допускат целия автопоток през и под Ламанша в Европа,някакъв депутат го беше треснал дясноволанен ТИР и беше се разпищолил из парламента и темата общо взето приключи.Един стар и опитен водач-най-вече разумен-няма проблеми с управлението,3-4 часа каране и си в орбита-няма да ти се слиза.Всеки ден ми се налагаше смяна от десен на ляв волан-никакъв проблем.
          Правиш ли разлика между регистрация и движение? Никой, никога, по никакъв повод не е говорир да се забрани преминаването на автмобили с десен волан през България. Става дума единствено за регистрирането им тук.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

все още ме е страх да взема решение - от една страна сиренцето в капана е много апетитно,

от друга страна - мненията "против" са доста убедителни...

е как не познавам някой с дясноволанно МПС, да му направя едно-две кръгчета - и да си взема МОЕТО решение...

субективния фактор е важен тука - или ще е моят джипка, или - не!!

още мисля, много...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

е как не познавам някой с дясноволанно МПС, да му направя едно-две кръгчета - и да си взема МОЕТО решение...
              то май жена ти трябва да направи кръгчетата, ако съм разбрал правилно
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

все още ме е страх да взема решение - от една страна сиренцето в капана е много апетитно,

от друга страна - мненията "против" са доста убедителни...

още мисля, много...
                Ами ела ми на гости и ще караш колкото ти е неонходимо.Пък и кабернето ми вече е в час за злоупотреба.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  то май жена ти трябва да направи кръгчетата, ако съм разбрал правилно
                  В Европа няма и бъкел за подобна забрана за регистрация а нали сме част от нея?

Коментар

Много точно казано! Точно това и трябва да направиш - да пробваш и да решиш за себе си.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                    ВАЗ 2131

Коментар

В Европа няма и бъкел за подобна забрана за регистрация а нали сме част от нея?
                      Има тотална забрана за регистрация на такива коли в Словакия. Там също са почнали масово да регистрират и в един момент са им забранили.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Това не е много определящо. Като сляза но Лондонското летище, ми трябват 5-10 минути да свикна не само с десния волан(стига да не е с ръчни скорости, че с лявата ръка движенията са съвсем други...), ами и с лявото движение. Лошото с обратен на движението волан(там съм пробвал и с ляв, е, там си предпочитам десен), не зависимо ляв или десен, настъпва само при определени ситуации.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                          Има тотална забрана за регистрация на такива коли в Словакия. Там също са почнали масово да регистрират и в един момент са им забранили.
                          Не съм чувал подобно нещо.

Коментар

Десен волан, деца, жена???
                            Учудваме, че човек с опит като теб си задава въпрос да ли да вземе джип с десен волан. Фактът, че пускаш темата за обсъждане подсказва, че силно те притеснява и има защо. Това твое усещане за мен е основателно.

Довери се на него.
                            Пийте червено вино! Дава здраве.
                            А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Не съм чувал подобно нещо.
                              Това, че не си чувал подобно нещо, не означава, че подобно нещо няма:

Both RHD and LHD vehicles may generally be registered in any European Union member state, but there are some restrictions and regulations. Slovakia, despite being a member of the European Union, does not allow the local registration of RHD vehicles,[21] even if the vehicle is imported from one of the four EU countries that drive on the left (UK, Ireland, Cyprus, and Malta). Lithuania has prohibited new RHD vehicle registration since 1993.
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Driving...litary_transit

Недей да заблуждаваш, че няма вариант да се забрани регистрацията на обратни в БГ. Това се е случило вече някъде в ЕС. В момента някои регионални КАТ се мръщят да регистрират обратни, въпреки, че няма изрична законова забрана. Освен това в света една трета кара в лява лента, а не половината. Нали знаеш какво е демокрацията - господство на мнозинството и потисничество на малцинството .
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              ВАЗ 2131

Коментар

такава идиотска идея,наистина имаше,но със сигурност проекта беше отхвърлен,и няма да влиза за обсъждане въобще!А за семеина кола е просто върхът,ако ти трябва "резачка"-не това автомобила! С десен волан на мен ми е супер,но карам отдавна.Жена ми взема книжка това лято ,купих и комби с ляв,волан и скорости,покара я малко, и се отказа,сега си кара Паджерото и не иска да чуе! Имаме две деца,в детски седалки/ задължителни и много удобни/препоръчвам - ползваите ги!Ако разхода те притеснява това -иначе си уцелил точната кола.С регистрация-никакви проблеми,има еко такса-над 10год.-200лева,като гледам е 92-93,маи беше L.От Япония са с редовни док.,без грам ръжда,много гледани,виж фаровете -да се коригират

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X