Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ферозата или Паджеро - много плюсове, много въпросителни....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ферозата или Паджеро - много плюсове, много въпросителни....

До колкото се чува, щели да забраняват колите с десен волан у нас...Кога ще е ,не е ясно.
    При положение, че и жена ти ще го кара, може би е по правилно тя да прецени, дали дясната дирекция няма да я бърка.Все пак и децата ще се возят вътре, най важна е тяхната безопасност.
    Четейки постовете ти,е ясно че си с 2 ръце за джипа и искаш потвърждение,че не бъркаш.Не бъркаш,освен за волана. Успех!
    Пътят е целта.

Коментар

Ако нещо - продавай мерцедеса, и си купи джип като за тука - с ляв волан.
      не мога да се разделя с него - причините са повече от много, нито една от тях не е обективна, и това още повече им засилва тежестта
      е, аз това имах предвид...
      не мога да го продам....
      той е част от семейството
      не е вещ в общия смисъл на думата..

А защо не късо паджеро? С багажник на покрива, когато ти трябва, и с ляв волан. Мястото е в пъти повече от ферозата, пък с едни малко по-големи гуметки, ще може и в гората да се представяш прилично.

Или още по-добре - къс патрол? Terrano 2 също е решение. Аз мойто много си го харесвам. На асфалт поддържа без никакъв зор 140, а иска и още. Ама, тука съм пристрастен - още не съм му се нарадвал
      как няма да си пристрастен - чудна е машината...

много хубаво, ама много....
      всяко едно от изброените

вчера гледах един такъв бонбон , че и автоматик беше...

ам 19 килолева не са сумата, която мога да отделя сега - криза иде...

Коментар

Вени не си вземай джип с десен волан,моля те Разбирам изкушението ти,но това е много опасна кола за дясно движение и никога няма да пътуваш с кеф,винаги ще си като на тръни. Карал съм,знам какво,въпреки цената,не си струва !
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
          Това с жената или децата по никакъв начин не съм го изказвал или намеквал. Не бих и си помислил да го кажа. То си е твое допълнение (интерпретация).

Ами често хората се самонавиват, че няма нищо лошо с десния волан, но като си купят, започва цирка. А той е пълен.
          Толкова много се изговори за тоя десен волан,че ми се гади вече,Той(волана)не прави колата по-малко атрактивна или по-малко автомобил-свикваш да я управляваш и толкова.Проблеми на магистралата няма,в баира също,единствено първокласната пътна мрежа ако си зад камион,с леките-(джипката си е висока)няма проблеми.Не мислиш за скорости-автоматик си е -пей сърце.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            десният волан е проблем само, когато изпреварваш /каране по шосе/ и то камион или бус - над колите си виждаш идеално... в градско, на магистралата и в гората - никаква разлика... само трябва да свикнеш, че перата за мигачите и чистачките са огледално...
            Абсолютно прав си,колега,не видях поста ти и написах същите неща.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
              Това с жената или децата по никакъв начин не съм го изказвал или намеквал. Не бих и си помислил да го кажа. То си е твое допълнение (интерпретация).

Ами често хората се самонавиват, че няма нищо лошо с десния волан, но като си купят, започва цирка. А той е пълен.
              Няма НИКАКЪВ ЦИРК.Порсто си караш и това е.Само екстрите му не можеш плати на това паджеро с тия гологани,които му искат.Дори съм решил да взема едно късо-3500сс за дъщеря ми и ще ми стане 4-тата дясноволанна кола.

Коментар

За един достатъчно добър дизел, автоматика според мен хич не е плюс.

От собствен опит - над 70км/ч карам на пета, и си има мощност колкото щеш. 140 поддържа при 3200 оборота. От 1700-1800 нагоре имам въртащ момент предостатъчно.

В същото време и на 4-та може да се кара до 100 и кусур. От 40-50 нагоре.

А кажи сега "Защо ми е на мен автоматик?!?"
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  е, а де холан..

нито жената, нито децата, нито колата са ми за части или скрап...

не е това отговора, или не по тоя начин...
                  Колега,аз си возя и внуците-близнаци по на 2 год и нещо,цялото семейство,екипа ми и досега не съм почувсвувал нещо с което да се тормозя на пътя,а че е само за скраб-хората в БГ са така-плашат се от необичайното-половината свят кара дясно движение,включително и производителя ти на паджерото и ти казвам,това са чисто японски коли внос втора употреба в Англия с повечето възможни екстри,много пазсени и без ръжди и луга дивотии,добре обслужени и просто всичко най-добро мога да кажа за тези евтини и перфектни коли.

Коментар

Извода - едно такова, и едно изгнило от Германия или Австия.

...или потрошено от Италия.

Аз за тоя вариант доста съм мислил. Няма да излезе по-евтино, обаче след интервенцията "от две - едно", всичко ще е в перфектно състояние.

...но едва ли ти се влиза в такова приключение.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      За един достатъчно добър дизел, автоматика според мен хич не е плюс.

От собствен опит - над 70км/ч карам на пета, и си има мощност колкото щеш. 140 поддържа при 3200 оборота. От 1700-1800 нагоре имам въртащ момент предостатъчно.

В същото време и на 4-та може да се кара до 100 и кусур. От 40-50 нагоре.

А кажи сега "Защо ми е на мен автоматик?!?"
                      Защо така говорите,колега,авоматика си е една отлична екстра,слагат го на най яките дизели-Додж РАМ 3500,ТЛК 200,Секвоя,Тундра,дълговечен,лесен за обслужване,не мислиш п0остоянно на коя предавка да включиш като си на околовръстното в пиков час,пък като искаш да ръчкаш нещо-карай си я на ръка или пък на тип.От 20 години само автоматици управлявам и нямам оплаквания.

Коментар

Не става аъпрос за оплаквания, а за това че не винаги носи това, на което се надяваш.

Лесен е за обслужване докато не се скапе нещо. Особено на японски колици, дето всичкото резервни части идват от майната си.

Не казвам че е лош. Казвам че не е кой-знае каква екстра. В повечето случаи помага, понякога пречи, ама това е в сила и за ръчката.

...и не на последно място, винаги покачва разхода. С изключение може би на най-новите.

А за мисленето и предавките - аз и така не мисля. Иде ми по инерция, като дишането едва ли не.

Коментар

плюсовете на автомата са безчет...

другата ми кола е автоматик..

кумът ми има специализиран сервиз за автоматици...

ама амплитудата на колебанията е "дясно кормило" - " ляво кормило"

Спарки, каква е вероятността да не може да се регистрира това нещо?
                          И защо?
                          Последно редактирано от Veni1; 15-12-08, 16:03.

Коментар

Имаше разни теми. Останах с впечатлението че вече е забранено, но може и да бъркам. Във всеки случай нагласата е такава, и ако още не е, скоро ще е забранено.

Абе, защо не питаш някой колега, да покараш неговото. Пък после си преценявай. Аз за мен съм си преценил. Не искам десен волан. Ужасно ми е терсене.

Коментар

хората в БГ са така-плашат се от необичайното-половината свят кара дясно движение
                              Човек, от тоя десен волан съвсем си загубил ориентация за ляво и дясно. Искал си да кажеш - "половината свят кара ЛЯВО движение". С десен волан се кара в лява лента, с ляв се кара в дясна лента. Само в БГ с десен волан се кара в дясна лента ... Ама не ми се влиза пак в тая полемика. Яд ме е само, че ще набутате човека да си трови живота с това обратното Паджеро. По същия начин, по който заклетите Нивоводи зарибяват невинните си жертви.
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Автомата е благина, НО на толкова голям и тежък камьон, само при съответния двигател... Подобно чудо с под 3 литра двигател, не е за автомат...

Иначе десен волан не бих си взел. Освен гореизброените причини против, с които съм съгласен, бих добавил неудобството да слизаш на редица места, на които иначе действаш през левия прозорец - автоматични бариери, гишета, макдрайфове и т.н. Говори се, че и магистралите ни ще стават платени. Представам си ужаса, как ще трябва всеки път, ако си сам, да слизаш от колата, когато искаш да ползваш магистралата... и колко ще са доволни тези зад теб...

В града, не знам... но доста често ми се налага да надничам из зад някой паркирал бус, който е задръстил половината улица и да имам стотни от секундата да изскоча из зад него в насрешното.

Противно на мненията, че в гората съвсем няма разлизлика, аз мисля че и там има, макар и доста минимална. Черните пътища са прокарвани от хора с ляв волан и тук там има трудни места, които са съобразени с това, че можеш да си подадеш главата през левия джам, за да гледаш къде ти е лявата гума.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X