Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кое е по добре за лек оффроуд и лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: кое е по добре за лек оффроуд и лов

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
    Не трябваше ли да е "ЖЪЛТ"
    А иначе от тия които са изброени Gей класата май е добро решение.
    Жълт Унимог
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

според мен неподценявайте не-преработени джипки защото съм гледал Витарки оригинални се катерят на една местност която доста мотористи ги е страх да се пробват както и доста ловджии с най различна техника разбирасе заводска сме засичали на места кадето леките коли само на сън могат да се качат ...та от вашите изказвания останах с впечатлението че само вашите джипки могат да се движат в гората а човека който искаше мнение щом като се е спрял на тези модели значи него бърка и потдръжката
      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Не ги подценяваме, всички сме започнали от такива.....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=JOKIe...eature=related Може пък след 2 месеца да продадеш пушката
          Последно редактирано от Ico_Ns; 22-12-08, 02:12.
          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
            http://www.youtube.com/watch?v=JOKIe...eature=related Може пък след 2 месеца да продадеш пушката
            Абе нещо на монтаж ми бие,ама...Не че не е възможно,но нали си спомняте клипът за НИВАта като скейтборд
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
              Абе нещо на монтаж ми бие,ама...Не че не е възможно,но нали си спомняте клипът за НИВАта като скейтборд
              Бе и аз се загледах за това ама после пуснах отново в ю туб 4х4 и 6х6 на тази разработка на стаер ми то тварде много монтажи
              Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Колега, много успешно ползвам за лов Опел Фронтера къса база, без доработки. Двигателят е дизел 2,5.
                Карам я през клони, паднали дървета, големи наклони, големи коловози, сняг, недълбока кал. Гуми- Гудрич Ол терен... Не е пробвана само в смес рядка кал и сняг и газене до главините в нея...
                Смятам за другия сезон да сложа лебетка за около 4 тона и да направя сиромашки лифт 4-5 см., за да не опира въобще в коловозите. Сега опира много рядко.
                За да съм 100% проходим в кален баир с големи коловози и да не треперя дали ще излезе без упражнения за луди, за следващия сезон ще слагам най големите гуми за кал които влизат от типа на Гудрич М/Т.
                Фронтера КБ не е много голяма, но проблемът с мястото е решен с изхвърляне на задните седалки. Сега имам удобен, двуместен, закрит пикап.
                Боята яко се дере, но надраното е само козметично- имам
                предвид, че надран е само горния слой на боята и не е достигнато до основата...

Коментар

На въпроса - чисто от практична гледна точка - пикапа е по интересен. ако си решил да ходиш на лов и все пак да удариш нещо различно от пиле пикапа е по-полезен.
                  иначе с всичко става, стига да не вали и да няма сняг.
                  Но колегите са го написали това вече многократно Успех с избора.

Коментар

Щото съм си Гадев, да попитам:
                    - Колега, какъв ще е този лов, дето да изисква високопроходима машина и мноого място за дивеча?
                    - Ако е на диво прасе - ОК, ама колко излета има вашата дружинка годишно и колко прасета удряте?
                    - ако е на друг едър дивеч - обикновено с придружителите има и подходящ транспорт...
                    - за дребен дивеч препоръчвам кубинки 4х4 (44-ти номер, примерно....)

Нищо лично, ама ми се струва, че на лов се ходи с пушка, не с джип....

А ако ".....все пак удариш нещо различно от пиле.." купи си по-скъп джип, че да влезнат повече приходи в хазната....
                    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                      Щото съм си Гадев, да попитам:
                      - Колега, какъв ще е този лов, дето да изисква високопроходима машина и мноого място за дивеча?
                      - Ако е на диво прасе - ОК, ама колко излета има вашата дружинка годишно и колко прасета удряте?
                      - ако е на друг едър дивеч - обикновено с придружителите има и подходящ транспорт...
                      - за дребен дивеч препоръчвам кубинки 4х4 (44-ти номер, примерно....)

Нищо лично, ама ми се струва, че на лов се ходи с пушка, не с джип....

А ако ".....все пак удариш нещо различно от пиле.." купи си по-скъп джип, че да влезнат повече приходи в хазната....
                      Човъкът не е казал че ще ловува в България... Може да жоди на лов в Африка. За лъвове и слонове...
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
                        Колега, много успешно ползвам за лов Опел Фронтера къса база, без доработки. Двигателят е дизел 2,5.
                        Карам я през клони, паднали дървета, големи наклони, големи коловози, сняг, недълбока кал. Гуми- Гудрич Ол терен... Не е пробвана само в смес рядка кал и сняг и газене до главините в нея...
                        Смятам за другия сезон да сложа лебетка за около 4 тона и да направя сиромашки лифт 4-5 см., за да не опира въобще в коловозите. Сега опира много рядко.
                        За да съм 100% проходим в кален баир с големи коловози и да не треперя дали ще излезе без упражнения за луди, за следващия сезон ще слагам най големите гуми за кал които влизат от типа на Гудрич М/Т.
                        Фронтера КБ не е много голяма, но проблемът с мястото е решен с изхвърляне на задните седалки. Сега имам удобен, двуместен, закрит пикап.
                        Боята яко се дере, но надраното е само козметично- имам
                        предвид, че надран е само горния слой на боята и не е достигнато до основата...
                        ми най-големия на гуудрича е 38х13.50х15 ,бая ше се озориш да ги нахлузиш на фронтерката само с 5санта лифт ,а и ме съмнява да тръгне с тях(това на шега)
                        TЛК 80-4.2ТД
                        ТЛК 73-2.4ТД
                        ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                          ми най-големия на гуудрича е 38х13.50х15 ,бая ше се озориш да ги нахлузиш на фронтерката само с 5санта лифт ,а и ме съмнява да тръгне с тях(това на шега)
                          Сигурно за това е написал:
                          "най големите гуми за кал които влизат "

Коментар

Ловните излети са действително ограничен брой,но да не забравяме,че някои хора НЕ закриват ловния сезон.Освен кубинки и джип,пушка и куче аз лично си нося трихинископа в оригиналната му дървена кутия.Вместо да мъкнеш трихинилозно прасе-гледаш на място.Защо колеги забравяте,че има и подборен отстрел?

Коментар

Съвременният лов, още повече на специфични места е неприложим без машини. И без ЖСМ-и е възможен живота, ама всеки си купува и не стои без връзка... Та на приказките "само пушка и крака" няма нужда да се спирам- човекът не е ловец на 100%...

За калните гуми- които ще влязат след лифт с 5 см. Вероятно ще бъдат с размер около 255/80/16, ама вероятно...

Коментар

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
                                Съвременният лов, още повече на специфични места е неприложим без машини. И без ЖСМ-и е възможен живота, ама всеки си купува и не стои без връзка... Та на приказките "само пушка и крака" няма нужда да се спирам- човекът не е ловец на 100%...

За калните гуми- които ще влязат след лифт с 5 см. Вероятно ще бъдат с размер около 255/80/16, ама вероятно...
                                Човекът случайно е завършил Лесотехническият университе, специалност горско и ловно стопанство и от повече от 10 години с това си вади хляба... Случайно освен че е ловец и с изкаран курс за подборен отстрел, обикновено е в изпитната комисия при провеждане на курсоете за ловци, най-често - като председател....
                                Случайно знае принципите на подборният отстрел, обаче знае и реалното състояние на популациите на основните ловни видове за България, освен като запас и като структура, така и като трофейни качества....
                                Тезата "съвременният лов е неприложим без високопроходими машини" в световен мащаб е доста остаряла - далеч по-престижно и доставящо удоволствие носи ловът чрез издебване, примерно, или най-общо казано - на собствен ход, на кон, на слон и т.н.т.
                                Най-общо казано - ловец с тунингован "джип" с два реда фарове събужда директна асоциация за бракониер.
                                В повечето случаи и с най-нормален лек автомобил може да се стигне в достатъчна близост до ловното поле... Друг е въпросът, ако целта е да се обходят колкото се може повече ловни полета....

Поздрави, не искам да обидя никой, може би като професионална деформация бъркам понятията - все пак, за някои хора далеч по-важно е да донесе "леген кайма" вместо трофей....
                                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X