Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет кой да избера измежду C-Crosser/4007/Kuga

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвет кой да избера измежду C-Crosser/4007/Kuga

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
    Бих те улеснил много: имах Пежо много години и знам,че двигателите им са железни. 4007 е третия от триото Аутлендръ-Кросър-4007 и макар и еднакви,в него са изчистени най-много от грешките в другите два паркетника. Куга е с 2.0HDi на Пежо и е страхотен двигател, слага се в 307,308,407... Аутлендър и кросър са доста по-скъпи от 4007 (още един +), а разликата им е ,че 4007 има едно ниво повече,което е по-ниско (но не с по-малко неща. Единствено 4007 дори и при базисния модел (51000-бензин,59000дизел) има LCD диспей като за DVD/навигация. Санта Фе е другия избор-имам такъв и е доста по-добър на оффроуд от другите паркетници, а и на третия ред (6,7 седалка) се събира без проблем човек с ръст 1.85м. Класацията:
    1.Санта Фе
    2.4007/кросър/аутлендър (като 4007 е с най-голяма, а аутлендър с най-малка тежест)
    3.Куга(прекалено малко откъм всичко)
    Не бих се съгласил с теб, относно цените. Да! Ако искаш да вземеш базово ниво, голо като пушка, то тогава сигурно 4007 ще има малко предимство над Аутлендъра, защото някои екстри ги няма въобще, като базово оборудване при него , а са допълнителна опция. Опитай се да сглобиш еднакви варианти на оборудване , между двата модела и ще видиш кой е по-скъп. Маркетолозите на Пежо са хитри, ама не чак толкова.

Коментар

Аз имах Пежо и „маркетолозите“ са ми много близки и мога да им вярвам,това е чиста цена. Базовото ниво не е като пушка изобщо,само факта,че имаш ДОРИ и при него LCD дисплей говори много. А и в Аутлендър всичко е на пакети и дори и да не искаш, си купуваш и още 1000 неща към това,което искаш. Иначе аз Халдекс(Куга) НЕ харесвам по простата причина,че няма блокиране на 4 колела. Иначе разпределя постоянно мощността,ама ...
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

За пакетните цени си прав, че са малко по-негъвкави от варианта с опции, но за да не задълбаваме в спора, просто виж колко ще ти струват двата близнака: Аутлендър и 4007 с всички възможни екстри за модела и тогава пак ще говорим. Много хора си купуват върховото ниво на обурудване и в крайна сметка е важна само цената, при равни други условия.
        Р.С. В случая има и малка разлика в екстериора, така че важна ще бъде и визията, но там нещата са субективни!

Коментар

Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнение
          За мен основната слабост в оборудването е,че не се предлага все още автоматик за дизела(перфектно ще му подхожда 6-степенната кутия на Аисин,позната от други модели),а иначе за бензина,който е на Митсубиши си върви вариаторна кутия(безстепенна),със фиксирани предавки(по изкуствен,електронен път) и възможност за ръчно превключване.Но все пак автоматика за дизела се подготвя в момента.Обобщението е,че аз не бих дал около 70000лв за този автомобил,а бих се понапънал и бих си взел Фрилендър 2 със същия двигател(съжалявам Ситроен,колкото и да те харесвам)...
          Не съм съвсем сигурен дали цитатът се отнася за Митцюбиши или Ситроен, но ако все пак е за Ситроен, си позволявам да направя 2 малки уточнения, защото само преди 2 дни ходих до магазина при автогарата за Самоков. Цената на C-Crosser е 42 000 лева без ДДС (7 места) (45 000 с кожен салон), а продавачът направи някакъв витиеват намек, че може и тази цена да се коментира, но може и да не съм го разбрал добре.
          Второто е за скоростната кутия - екземплярът в салона беше дизел с автоматична скоростна кутия и ако аз не съм се объркал нещо - май беше 6-степенна.
          Предложиха ми тест-драйв, но отказах, реших да не им губя времето.
          www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
            Не съм съвсем сигурен дали цитатът се отнася за Митцюбиши или Ситроен, но ако все пак е за Ситроен, си позволявам да направя 2 малки уточнения, защото само преди 2 дни ходих до магазина при автогарата за Самоков. Цената на C-Crosser е 42 000 лева без ДДС (7 места) (45 000 с кожен салон), а продавачът направи някакъв витиеват намек, че може и тази цена да се коментира, но може и да не съм го разбрал добре.
            Второто е за скоростната кутия - екземплярът в салона беше дизел с автоматична скоростна кутия и ако аз не съм се объркал нещо - май беше 6-степенна.
            Предложиха ми тест-драйв, но отказах, реших да не им губя времето.
            То сега всички ще правят отстъпки само и само да си продадат колите.
            А за скоростната кутия си в грешка Все още няма дизели с автомат, това е било бензин с автомата на Митуцубиши, който скопява по такъв начин колата, все едно караш кола с 50 магарета, а не със 170 кранти

Коментар

Какво ще кажете ако дабовите към посочените от Вас и Jeep Patriot 2.0l Diesel 140 hp? В модела 2009 са направени доста подобрения,вкл.в интериора.

Коментар

Не знам кой точно е 2009,но в БС имаше един дето уж бил най-новият и беше пълна скръб отвсякъде. Санта Фе в момента е без ДДС независимо, дали имаш фирма,или не. А оборудването със сигурност е по-добро от на PSA-Mitsubishi motors. Всичките 3 се произвеждат в Япония. Такъв филм за Европа няма. Строят завод за Пежото и Ситроена в Холандия май беше. Пак на Санта Фе: определено е по-богато,а и със сигурност е по-качествено и издръжливо от тризнаците,защото както каза водещият на едно авто предаване: Окачването е като на камион,но интериора като на 2CV(за ситроена говореха). И споменаха,че окачването на 4007 и кросър е по-различно от на аут-а. По-меко и комфортно,но с по-малък ход. Как става това не знам.
                Последно редактирано от Dino; 21-04-09, 20:49.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Не знам кой точно е 2009,но в БС имаше един дето уж бил най-новият и беше пълна скръб отвсякъде. Санта Фе в момента е без ДДС независимо, дали имаш фирма,или не. А оборудването със сигурност е по-добро от на PSA-Mitsubishi motors. Всичките 3 се произвеждат в Япония. Такъв филм за Европа няма. Строят завод за Пежото и Ситроена в Холандия май беше. Пак на Санта Фе: определено е по-богато,а и със сигурност е по-качествено и издръжливо от тризнаците,защото както каза водещият на едно авто предаване: Окачването е като на камион,но интериора като на 2CV(за ситроена говореха). И споменаха,че окачването на 4007 и кросър е по-различно от на аут-а. По-меко и комфортно,но с по-малък ход. Как става това не знам.
                  На какъв хонорар си?
                  Ако плащат добре да сменя марката

Коментар

Работата ми е в съвсем друга сфера. Това ми е хоби и нямам нищо общо с търговската част на автомобилните компании, хеле пък вносителите им.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Работата ми е в съвсем друга сфера. Това ми е хоби и нямам нищо общо с търговската част на автомобилните компании, хеле пък вносителите им.
                      Надявам, се че не си го приел лично само се пошегувах с теб понеже така яростно браниш хайванчето си

Коментар

Нашето(в случая моето) гардже е най-хубаво. Нали знаеш моето е най,всичко друго долу. Пежото винаги ми е било слабост,но имат много работи за усъвършенстване. И на врага си не бих пожелал такова висене по сервизи,записвания,идиотщини и тн. Като ги гледам тризнаците ми става много хубаво (особено френските),но като си помисля,че вътре корите на вратите се огъват при дръпване на дръжката за отваряне направо... Иначе ситроена е много красив наистина,а и двигателя 2.2 е направо без конкуренция.
                        Последно редактирано от Dino; 21-04-09, 22:14.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X