Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет кой да избера измежду C-Crosser/4007/Kuga

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвет кой да избера измежду C-Crosser/4007/Kuga

Мерси на последния колега за правилното уточнение.
    Незнам защо, но коментара на колегата Gaz66t ми се стори доста жлъчен .

Аутлендера си идва директно от Япония. Аз си знам как съм чакал 3 месеца за него.. Като направих скандал за закъснението, ми дадоха лансер за заместваща кола и името на кораба, за да мога да си следя къде ми е колата. Кораба пристигна в Истанбул, оттам колите бяха претоварени на автовоз за БГ.

Вече няколко пъти съм уточнявал, че от 3те близнака само Митсубишито се предлага и с 3те възможни двигателя (2та дизела + бензина - моя избор).

Лично за мен комбинацията: японса кола + японски двигател бе печалившата

Иначе наистина това, че новото Л200 се прави в Тайланд определено е оказало влияние в/у качетсвото. Новото ни Л200 от 2006 имаше до скоро поне 3 хронични проблема, които оправихме с доста разправии и официални писма към местния дилър.
    Докато "старото" ни от 2005-та (японско) е тотално безпроблемно и до ден днешен (продадохме го на едно съседче, така че го виждам всеки ден).

Поздрави.
    Mitsubishi L200, 2.5 TDI (2006) Intense, Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC CVT ( 2008 ) Instyle +

Коментар

Ще изкажа личните си впечатления от C-Crosser,като се надявам да са от полза.
      Започвам оттам,че C-Crosser,4007 и Outlander са практически един и същ автомобил,сглобяван в Япония(очаква се французите да изнесат производство в Европа,най-вероятно във Франция),като разликите са в цените,пакетите на оборудване и настройките на окачването(съвсем малко по-комфортно при французите,но почти незабележима разлика в ежедневието).Колата е сравнително просторна,със добра подредба на интериора и съвсем леки ергономични недостатъци като например хлъзгавия волан и регулирането на седалките.Изработката на интериора не отговаря на цената,материалите са доста евтини и се чуват не особено често и не особено силни поскърцвания когато купето се усуква.Шумоизолацията не е от най-добрите,като мотора се чува доста отчетливо в купето.Видимостта е на средно ниво.Усещането от волана е добро,като той не е прекалено лек и остротата на реакциите е идеалната за SUV.Превключването на скоростите незнайно защо е трудно и твърдо,като преминаването от 1-ва на 2-ра предавка изобщо не се вписва в критериите на съвременното автомобилостроене,особено за тази цена,и е почти като при камион.Но се свиква...Двигателя 2.2 HDI в тази версия е с една турбина,справя се доста добре,почти без турбо дупка,разгръща си мощността и въртящия момент плавно още от ниските обороти,работи без вибрации и показва среден разход в градски условия между 7-9 литра на сто километра при непостоянен и накъсан стил на шофиране.Което е добър разход според мен.Двигателя тегли уверено и се справя добре,макар че след един ден каране на мен вече ми "малееше".Окачването е твърдо(като при повечето съвременни автомобили),но за сметка на това предлага стабилност над средната,което е добре,макар и да можеше комфорта да е на доста по-високо ниво.Лошо впечатление правят осезаемите проблеми със сцеплението на предната ос(колата по принцип си е с предно предаване,класически паркетник),но хубавата новина е че в режим 4Х4,който се включва и в движение с въртящ се превключвател,нещата са доста по-добре,а при 4Х4 lock наистина се усеща една радваща и жизнерадостна стабилност и автомобила се движи наистина сигурно и,което е много важно за мен,с високо сцепление и добра скорост в завоите.За качествата му извън пътя няма какво толкова да се каже,малкия клиренс и системата за двойно предаване с ламелен съединител на задния мост,която е базирана на предното предаване не подсигуряват големи възможности,но все пак са си на добро ниво за паркетник.Нарочно оставих въпроса за дизайна за накрая,защото това е вече според личните предпочитания.Ще си позволя да отбележа,че лично на мен най-много ми харесва Ситроена като го препоръчвам в черен или тъмно син металик .За мен основната слабост в оборудването е,че не се предлага все още автоматик за дизела(перфектно ще му подхожда 6-степенната кутия на Аисин,позната от други модели),а иначе за бензина,който е на Митсубиши си върви вариаторна кутия(безстепенна),със фиксирани предавки(по изкуствен,електронен път) и възможност за ръчно превключване.Но все пак автоматика за дизела се подготвя в момента.Обобщението е,че аз не бих дал около 70000лв за този автомобил,а бих се понапънал и бих си взел Фрилендър 2 със същия двигател(съжалявам Ситроен,колкото и да те харесвам)...Надявам се да съм бил полезен

Коментар

Иначе за Kuga долкото съм чел важи това.че се държи доста активно на пътя(като покарам такъв ще разбера,дано да имам възможност!),по завои се кара като фокус(тоест доста добре) и двигателя(дизела) произхожда от франция и е един от добрите двигатели без особени проблеми,с добри поведение и тяга и добър разход(той ми е познат от личен опит).

Коментар

Ами колега я се огледай и към Тигуана.
          [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
          [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
          [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
          [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
            Ами колега я се огледай и към Тигуана.
            Темата малко се отклони. Все пак говорим са градски джипове. Те са предназначени за тежки условия, но в града. Има хора които ги напъват по тежки каруцарски пътища като прекалено много надценяват проходимостта им.

Относно Тигуанчето. Доколкото знам VW имат много малко квоти за този модел, и който има интерес трябва да чака няколко месеца. Едни познати си капарираха Тигуан Септември месец, с обявен срок на доставка Март-Април. Това е голям минус за модела, защото всички конкурентни марки имат готови возила на склад, а никой не обича да чака.

Коментар

Да се изкажа и аз!!
              Тия дни търсихме на съпругата нещо от този род - 4х4, паркетник! Та бяха тествани Кашкая, С-кросера и СантаФе!
              Кашкая си е едно комби /даже този с 7 места/, пък и двигателя субективно ми се стори слабичък! Може би защото карахме автоматик!
              С-кросера беше дизел с ръчни скорости! Тествахме го, но тъй като условието е новата кола да е автоматик, а този модел автоматика го има само с бензинов двигател, не мога да кажа как би се държал автоматика! Но двигателя определено дърпаше повече от Кашкая! Но както писа колегата по-горе - шумен двигател, евтина пластмаса, потропва, почуква!
              Гледахме и Рено Колеос - там даже и желание не възникна за тестване!
              И накрая СантаФе-то! Сигурно съм пристрастен, но качеството на изработката и материалите са определенно по-добри от Ситроена и Реното, на нивото на Нисан! Но двигателя е много добър, третия ред седалки са си седалки, а не като в Ситроена имитация! Като размер е най-голям, като цена всички са горе-долу на едно ниво/с изключение на Колеоса, но там няма данъчен кредит/! Та сега имаме един капариран Хюндай и до 10 дена ще се похваля, че пак ще се возя на Теракана!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от M1rko Преглед на мнение
                Темата малко се отклони. Все пак говорим са градски джипове. Те са предназначени за тежки условия, но в града. Има хора които ги напъват по тежки каруцарски пътища като прекалено много надценяват проходимостта им.

Относно Тигуанчето. Доколкото знам VW имат много малко квоти за този модел, и който има интерес трябва да чака няколко месеца. Едни познати си капарираха Тигуан Септември месец, с обявен срок на доставка Март-Април. Това е голям минус за модела, защото всички конкурентни марки имат готови возила на склад, а никой не обича да чака.
                Колега нямат квота защото са е изпълнили цялата.
                [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
                  Колега нямат квота защото са е изпълнили цялата.
                  Както казах имат много малка квота и е нормално да е изпълнена. За мен лично Тигуана има много приятна визия, но за високопроходимост съм малко скептично настроен. Също така не съм много запознат с 4X4 традициите на VW. Спомянм си, че преди години имаха VW Country.

Коментар

Първоначално публикуван от M1rko Преглед на мнение
                    Както казах имат много малка квота и е нормално да е изпълнена. За мен лично Тигуана има много приятна визия, но за високопроходимост съм малко скептично настроен. Също така не съм много запознат с 4X4 традициите на VW. Спомянм си, че преди години имаха VW Country.

Който мога да ти кажа по лично наблюдение се качи на една хижа без абсолютно никакъв проблем, а любовта на живота ми-Лада Нива- закъса.... Какъв ужас.Също мога да похваля и Туарега но той си е паркет,както всички други камиони префасонирани на по малки колици... и все пак туарега дърпа Боинг 747- с 5 тона пясук баласт на задните седалки....
                    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                    feikot@abv.bg
                    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Аз и в друга тема споменах и тук ще спомена, че точно тези, които си изброил пежото и ситроена, двигателът им и е разработван с форд.. т.е. под капака седят едно доста голям процент едни и същи машини, колкото и да съм фен на Форд, на панаира отворих врата и ме полъхна евтина пластмаса.. иначе, като дизайн и 3-те са добри като извън пътя нямам виждане, но Форд според мен си имат доста опит във FWD, но както каза колегата не и в Еропа.. освен косуорда и RS 2000, и Мондео, но на него май 4x4 е сходно с това на RS 2000, др. опит не се сещам за Европа.
                      Успех с продажбата и да покажете на какво е способно избраната от Вас машина извън пътя

Коментар

Седалките на Пежото и ситроена са къси , но зор за ман стават за седене. За сметка на това седалките и облегалките на КУГА са мерени от някой рахит.
                        А освен че са тесни са и твърди и ръбести. На мен ми се спира кръвообръщениети и след 30 минути ми изтръпват краката. Ръбовете на облегалката / набедени за лумбални опори/ ме ръбят в бъбреците.
                        И понеже ще кажете че се назландисвам, аз веднага отговарям, че нямам проблем с 90% от седалките. Дори седалките на най-първата витара са "тесни но удобни" а не бетонови като при КУГА.

Коментар

Изобщо от трите автомобила Ц-Кросер, 4007 и КУГА бих избрал твърдо Хюндай Санта Фе

Коментар

Единствено за Кугата ще се изкажа защото имам най-близки и конкретни впечатления от нея. Много добро пътно поведение ако харесваш малко по-спортното такова. Форд от вече не малко време са станали майстори в това, разбира се в техния си сегмент. Честно казано в това отношение е доста близко до Х3 което пък означава и че има една идея по-твърда возия. Но е неизбежно когато търсиш стабилност дори при компактен СУВ. Повратлива е и волана дава доста добра обратна връзка с пътя. Видимоста е много добра и поради високата позиция на водача (нещо което липсва при доста модели в този клас) и поради големите странични стъкла и огледала. Тук забележката ми е за задното стъкло което заради формата на купето идва скосено и в комбинация с широките задни греди ограничава малко видимоста през огледалото за обратно виждане. Скоростите са добре настроени за моите критерии и единсвено ме учуди че имат малко по-дълъг ход при преминаване от една към друга за разлика от Фокус и Мондео където са по-къси и спортни. Но пък това е обичайно за СУВ автомобил. Двигателят е както написаха по-горе колегите пъргав и икономичен, като впечатление прави стойността на въртящия момент която е съизмерима с по-големите по обем дизели и което определено преимущество при приключения извън пътя, но пък при високи скорости си проличава по-малкия обем което новия 2.2 трябва да поправи. Задвижването го има в два варианта 4х2 и постоянно 4х4, като аз имам наблюдение само за 4х4то, тъй-като само такива има тук. То е Haldex от последно поколениеи е взаимствано от това на Freelander 2 и XC60 с разликата че при F2 има система от електро-хидравлична помпа/клапа която принудително зацепва двата моста при работа с TR системата. В този смисъл Кугата има нелошо офроуд представяне благодарение на Халдекса, късото междуосие и надвеси и добрите Nm.
                            Материалите в купето хич не са лоши за ценовия сегмент в който е, даже бих казал са едно ниво на горе, но има еленменти които определено могат да се направят от по-добрата пластмаса.
                            Дизайна си е по-вкус но на мен определено ми харесва футуристичната форма, острите черти и мускулести елементи. Голям минус е липсата на ДДС кредита
                            ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                            lre-bulgaria.org

Коментар

Аз бих могъл да взема отношение предимно за С-кросера и 4007. В същност притежавам Outlander, но на практика това е един и същ автомобил и най-вече когато е с двигателя 2.2 DI-D (Hdi) на Пежо.
                              По отношение на двигателите С-кросера и 4007 превъзхождат Кугата значително - 156 к.с. и 380 Nm въртящ момент към 136 к.с. и 320 Nm. В същото време двигателят е много икономичен. Работи много чисто и стабилно. Не усещам турбо дупка, дори и при 1000 оборота. Мисля , че този двигател няма конкуренция в този сегмент и на тази цена.
                              По отношение на системата 4х4 , то тя е на Митсубиши естествено и мисля, че не е необходимо да я хваля много. Можете да избирате между задвижване 100% на предния мост за по-добра икономичност, електронна система 4х4 , която работи безупречно и режим 4х4 lock с блокиран междинен диференциял в отношение 50% преден и 50% заден мост и някакъв електронен блокаж.
                              Управлението е много прецизно и стабилно. Окачването , поне при Аутлендъра , е настроено по-твърдо и позволява спортно заиграване без проблем , като през цялото време се чувствате много сигурни.
                              Какво би могло да се каже като минус. Първо: Малко са прекалили с пластмасата япончетата в купето, въпреки че интериора е с много дъбар дизайн , поне според мен. Второ: При шофиране по неравности се чуват проскърцвания , най-вече в таблото .Трето: Третият ред седалки е доста неудобен дори и за деца и явно целта е само ДДС кредита, макар че от зор заман може да се използва. Четвърто: Първа и втора скорост на механичната скоростна кутия, с каквато само се продават , дизеловите агрегати за сега , са малко дразнещи. Имам предвид, че се включват малко трудно или по-скоро не дотам прецизно и въпреки спортния дух на двигателя и шасито, затрудняват спортното шофиране, що се касае бързо превключване на тези предавки. Останалите са супер. Моя автомобил е нов и може и да се оправят след време, просто не знам.
                              С изключение на изброените минуси, колата е перфектна и лично аз не съжалявам ни най-малко за избора си. Всеки сам преценява на какво държи повече. Надявам се, че съм бил полезен.

Коментар

Бих те улеснил много: имах Пежо много години и знам,че двигателите им са железни. 4007 е третия от триото Аутлендръ-Кросър-4007 и макар и еднакви,в него са изчистени най-много от грешките в другите два паркетника. Куга е с 2.0HDi на Пежо и е страхотен двигател, слага се в 307,308,407... Аутлендър и кросър са доста по-скъпи от 4007 (още един +), а разликата им е ,че 4007 има едно ниво повече,което е по-ниско (но не с по-малко неща. Единствено 4007 дори и при базисния модел (51000-бензин,59000дизел) има LCD диспей като за DVD/навигация. Санта Фе е другия избор-имам такъв и е доста по-добър на оффроуд от другите паркетници, а и на третия ред (6,7 седалка) се събира без проблем човек с ръст 1.85м. Класацията:
                                1.Санта Фе
                                2.4007/кросър/аутлендър (като 4007 е с най-голяма, а аутлендър с най-малка тежест)
                                3.Куга(прекалено малко откъм всичко)
                                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X