Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на по-добрия...Toyota 4Runner - Jeep Grand Cherokee

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на по-добрия...Toyota 4Runner - Jeep Grand Cherokee

здр. на сички маняци... реших и аз да си купа джип но се колебая м/у 2-а модела/марки. търся нещо добро за градски условия , меко да вози а също така и проходим при зимни условия ...като всъщото време гледам да е и доста мощен.. разхода на горивото не ме спира.. значи въпроса ми е кое да избера от JEEP Grand Cherokee 5.2 V8 Limited 96 год. с всички екстри или Toyota 4runner 3.0 TD 95 год. ? искам точен отговор а не да ми флудите темата

мерси .

Re: Избор на по добрия...Тойота-Jeep

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

понеже ти си фен на Toyota с какво тя е по добра от черокито ? като гледам черокито на дизайн е по добро отвътре аз не питах коя е по скъпа и коя не !!!!

Коментар

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Разбира се че за изискванията които си писал избора е Grand Cherokee!

Пристрастията за марка настрана!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тедо чети какво иска човека

Коментар

Ами мощен и за градски условия -Гранда.
            B+

Коментар

Сега аз като специалист по Гранд Чероки да се изкажа... Първо защо искаш да си купиш Гранд точно тази година производство? Питам защото от 1993 до 1996 5.2 са с 249 раздатъчна кутия, а от 1996 до 1999 са с 249OD кутия. Звучи почти същото но не е. 249 раздатъчна кутия притежава пълноценен механичен междуосев диференциал и куплирана към него и работеща в паралел вискомуфта която изпълнява ролята на блокаж. След 1996-та обаче в раздатъчната кутия вече няма междуосев диференциал, а само вискомуфта, така че през повечето време автомобила си е със задно предаване, и при пробуксуване част от въртящия момент се прехвърля напред, което съгласи се е смешно за джип... (Освен това след 1996-та картерите на диференциалите на мостовете са алуминиеви и понякога се пукат.) От тази болежка са спасени някои модели Ларедо, които са със 242-ра раздатка (най-добрата), която има междуосев диференциал с възможност за твърд блокаж, както и възможност при добри пътни условия да се движиш само да заден двигателен мост. Обаче Всички Лареди са с 4.0 L 6 двигател а не с 5.2 V8... Така че за мен 5.2 Гранд си заслужава или преди 1996-та, или по-новия модел (WJ) след 1999 в комплектация Quadra - Drive и мотор 4.7... Обаче там и цените са други...
              Дотук с особенностите на трансмисиите. Сега за предимствата на Джипа пред Тойотата. Първо и най-важно - удоволствието от управлението. Това просто не се поддава на сметки и изчисления обаче е вярно. Тягата от над 400nm просто може да издуха 99% от японските му съперници... Другото което е важно, значително по-евтини резервни части и консумативи (стига да не държиш да си ги купуваш от Балкан стар, че ще ти резнат главата). По отношение на проходимостта в България се шири разпространеното мнение че Гранда е с посредственна такава. Това обаче не е така, с хубави гуми и добър шофьор той по нищо не отстъпва на който и да е друг джип от класа, а в много случае превъзхожда конкуренцията. Въпросът е дали ще ти даде сърце да го експлоатираш както позволява конструкцията...
              Като недостатъци мога да отчета по-ниското качество в сравнение с японските му конкуренти (но пък и по-евтини части) и високия разход, който както ти каза не те притеснява. Ако имаш още и по-конкретни въпроси ще се радвам да ти отговоря.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

след като разхода не е проблем значи черокито е по - добро, все пак V8 бензин е нещо, което никой неможе да пренебрегне на пътя или извън него. това което колегата казва за раздатъчните кутии е самата истина.

това което аз мога да добавя е учудващия за класа лукс в гранд черокито, за разлика от пълната липса на такъв в тойотата и разбирасе, както повечето американски возията е на много високо ниво. като изключим екстрите в упето гранда е досто проста кола и съответно доста надеждна, ако нещо се счупи обикновено с елементарни умения човек може да го поправи сам.

много важно е както писахме и в други теми да не се купуват гранд черокита с дизелови двигатели, те са некачествени и не си пасват с другите части на колата тъй като са сглобки правени само за европа
                drive alive

Коментар

Коментар

Не може да го сравняваш и с бензинов 4runer, по простата причина че там нещата са далече от сравнение. Само разхода е близък, обаче вървенето на Гранда е по-добро в пъти...За комфорта да не говорим.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

мерси много за отговорите ,с жената ще заложим на гранд-а на offroad състезания няма да хода така ,че това за мен е най-доброто решение като лукс и мощ.

Коментар

С парите можеш да си купиш лек автомобил 4х4 http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?t...506&f1=details например този! С когото аз ти гарантирам, че ще имаш 2 пъти по голям конфорт и сигурност от кой да е jeep и плюс това ти гарантирам, че няма да късаш 99% от японските джипове, а ще късаш 100% от всички джипове особено американските! Разхода ще ти е същия, а когато караш на пътя всички ще ти завидят, за разлика от jeep-a!
                        А относно истинското ползване на един джип - проходимостта, за точния модел тойота който си избрал - срещу точния модел jeep, тойотата е с пъти по проходима, с по дълъг живот и ще стигне там където и въображението на създателя на чероките не е стигало!
                        4ао
                        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Като си харесаш някой свиркай да го огледаме заедно. Знаеш ли как да си провериш скоростната кутия раздатката и тн?

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
                            С парите можеш да си купиш лек автомобил 4х4 http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?t...506&f1=details например този! С когото аз ти гарантирам, че ще имаш 2 пъти по голям конфорт и сигурност от кой да е jeep и плюс това ти гарантирам, че няма да късаш 99% от японските джипове, а ще късаш 100% от всички джипове особено американските! Разхода ще ти е същия, а когато караш на пътя всички ще ти завидят, за разлика от jeep-a!
                            А относно истинското ползване на един джип - проходимостта, за точния модел тойота който си избрал - срещу точния модел jeep, тойотата е с пъти по проходима, с по дълъг живот и ще стигне там където и въображението на създателя на чероките не е стигало!
                            4ао
                            Ако е до пари бих си купил и най-новото чероки... ти кво ми предлагаш това спортно окачване кадето друса като в "каруца" пред високия лукс на джиповете нещо си в грешка..
                            и не ми флуди темата.

Коментар

Това за проходимоста сме го чували вече хиляди пъти в всякакви комбинации, но на последното излизане на практика доказах че не е така. Ако не вярваш на мен - питай goldy. Интересното е че го казват все хора които никога, ама никога не са се опитвали да видят какво може съответния джип и се позовават на авторитетната информационна агенция "една жена каза"...
                              Това че Грандовете се купуваха предимно за гъзърлък и от хора нямащи си и понятие от офф роад шофиране, не значи че когато се наложи няма да е проходим. Да не говорим за по-новия модел WJ в изпълнение Quadra -Drive - това ти е трансмисия с блокаж на всички диференциали и огромна тяга... и това е фабрично... Така че без изхвърляния.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X