Обява

Свий
Няма добавени обяви.

L200 2008 - 0км - 36000 лв. от Дубай ,заслужавали си цената?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: L200 2008 - 0км - 36000 лв. от Дубай ,заслужавали си цената?

Моят съвет е да преспиш няколко вечери и да помислиш добре дали си заслужава. Често ми се случва да се паля по някаква идея или вещ и след ден два да се питам как е можело да се вържа. Когато ми предлагат нещо "супер изгодно", обикновено бягам надалеч ...

Няма да го ползвам за HARD OFF а за семейна кола - деца + Жена + Куче
    Фацата на една кола си е важна, но много хора като си купят пикапи, като покарат известно време тези камиончата, изведнъж почват да осъзнават, че карат съвсем истински камиончета, с всичките им недостатъци, а насреща няма нищо от удобството на класическия седан. Запитай се първо дали наистина искаш камионче за семейна кола и то без ABS и Airbag. Ако не си сигурен, помоли някой от форума с Рейнджър/Навара/Л200/Хилукс/ да ти даде да покараш - всичките се карат горе долу еднакво.

Увери се, че това нещо има печка. Твърде вероятно е да е само с климатик. Тогава имаш Проблем през зимата.

Нямаш гаранция. Какво правиш ако ти даде някакъв скъпоструващ дефект? Наскоро ми разправяха за едно чисто ново ТЛК с дефектен двигател, обаче, дистрибуторът се оказал коректен и го сменил.

В Бразилия също се продават нови Поло и Голф много тънко. Обаче, се произвеждат в Бразилия ... Виж ВИН на колата. Първите няколко цифри показват къде е произведена. Ако не е сглобена на читаво място, бягай надалеч. Например, Фокус се сглобява за Европа официално в Германия, Англия, Испания, обаче, има и "неофициални" руски сглобки само за Руския пазар. Гледай да не попаднеш на някоя "Арабска" сглобка.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
      Моят съвет е да преспиш няколко вечери и да помислиш добре дали си заслужава. Често ми се случва да се паля по някаква идея или вещ и след ден два да се питам как е можело да се вържа. Когато ми предлагат нещо "супер изгодно", обикновено бягам надалеч ...

Фацата на една кола си е важна, но много хора като си купят пикапи, като покарат известно време тези камиончата, изведнъж почват да осъзнават, че карат съвсем истински камиончета, с всичките им недостатъци, а насреща няма нищо от удобството на класическия седан. Запитай се първо дали наистина искаш камионче за семейна кола и то без ABS и Airbag. Ако не си сигурен, помоли някой от форума с Рейнджър/Навара/Л200/Хилукс/ да ти даде да покараш - всичките се карат горе долу еднакво.

Увери се, че това нещо има печка. Твърде вероятно е да е само с климатик. Тогава имаш Проблем през зимата.

Нямаш гаранция. Какво правиш ако ти даде някакъв скъпоструващ дефект? Наскоро ми разправяха за едно чисто ново ТЛК с дефектен двигател, обаче, дистрибуторът се оказал коректен и го сменил.

В Бразилия също се продават нови Поло и Голф много тънко. Обаче, се произвеждат в Бразилия ... Виж ВИН на колата. Първите няколко цифри показват къде е произведена. Ако не е сглобена на читаво място, бягай надалеч. Например, Фокус се сглобява за Европа официално в Германия, Англия, Испания, обаче, има и "неофициални" руски сглобки само за Руския пазар. Гледай да не попаднеш на някоя "Арабска" сглобка.

+1

Тъй като е "много тънко" наистина предполагам че ще има проблеми, а и липсата на гаранция би те прекарала много, ако се счупи нещо, което не трябва...

Освен това липсата на еърбег и АБС са недопустими ако ще се ползва за семейна кола... Струва ми се безотговорно...
      "That is not dead which can eternal lie,
      And with strange aeons even death may die."
      ~H. P. Lovecraft

Коментар

MMBJNKB408D051069
        ТОВА Е VIN но не мога да проверя всички букви и цифри .Ако някой може да провери нещо повече????
        единствено че е 2008 и е произведен в Тайланд.
        Има такова Л200 вкарано преди година на 30000km и за сега няма проблем.
        Парно си има и модела не е като тези които са само за арабския пазар, само с охладител - климатик.
        Произвеждат се в Thailand кадето се правят и тези за Европа.
        Просто модела е базов без екстри (само ел. пакет и климатик)
        .

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Mighty_Max

Тук е упоменато, че Л200 се произвежда само на две места - в Бразилия и Тайланд. Явно няма вариант да нацелиш някоя арабска сглобка. ВИН потвърждава, че колата е Тайландско производство и наистина е произведена през 2008. Това е много важно и десетата цифра на ВИН го показва.

http://www.whatcar.co.uk/car-review-...844&Submit1=GO
          Тук можеш да видиш накратко презентация на модела. Като цяло е оценен средняшки.

Бил съм в завод на Мерцедес в Германия. Там линията се разклонява на определени места за различните пазари, което по принцип е нормално предвид особеностите на отделните пазари. Виж дали това Л200 е 4х4. Често има версии на пикапите, които са без 4х4.

Ако ще го ползваш по предназначение това камионче като работен кон си заслужава да се замислиш за покупката му, обаче, ако основното предназначение ще е семейна кола, бягай надалеч. За тия пари можеш да си вземеш нещо много по-подходящо като седан или СУВ. Един лек СУВ като Рав4/ЦР-В/Х-трейл се кара мнооого по-леко и приятно от пикап и доста по-зле от непретенциозен седан/хечбек. Прави си сметката как се кара камиончето като семейна кола. Замисли се и за това, че няма къде да си сложиш реално багажа. Няма да искаш да е в открита каросерия и след време ще си купиш капак за каросерията, а това де факто обезмисля всички предимства на пикапа. Все пак ти си знаеш и си решаваш. Просто мисля, че вървиш към грешка с покупката на пикап само защото изглежда *cool*. Няма нищо *cool* в карането на такава пустия. Ако не си карал, покарай поне известно време такова, за да се увериш. Ако си карал, то знаеш за какво ти говоря. Все пак кола и жена всеки си избира сам и не приемай, че се опитвам да кажа някаква обективна истина
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          ВАЗ 2131

Коментар

Що ли немога да се съглася с колага ixeos изобщо...Какви Равчета, какви Седани....от смешни по-смешни истории.....

И как се кара камиончето? - че аз след толкова джипове, това е първото 4х4, което ми се струва, че се кара като лека кола. Да не говорим за дупките по улиците и черните пътища и т.н.....И проходимоста му е ок, и разхода му(8,5 извънградско при 100км/ч) е ок и вървежа е супер.

И в тая кола, ако нямаш място за багаж, незнам къде имаш...слагаш един хард топ...и на кучето му е ок, и на теб ти е ок...въобще....

Кеф ти колела, кеф ти ски, кеф ти джет, кеф ти атв, кеф ти мотор всичко си носиш.

Навсичкото отогоре е и доста евтин, сравнително здрав и прост автомобил....За мен това е много практичен автомобил, прави компромис между семейна, лек оффроуд и експедиционна кола. И като гледам членовете на семейството и приятелите не съм само аз да съм доволен.

Единствения проблем досега открит е, че при разбит път, висока скорост и спортно каране пътниците на задния ред имат склонност към повръщане..., ама това казват било от шофьора....
            Последно редактирано от jimmy; 03-07-08, 15:22.

Коментар

За това дали е 4Х4 не съм лягал да гледам отдолу но има втори лост с 2H/4H/4L което изключва съмнението дали е 4Х4 според мен.

Коментар

Аз карам такъв L200, тоест моя е за 62000лв. от балкан стар с ДДС но е с много екстри. Ръчна ск. кутия и блокаж + др.
                Както и да е, защо не го регистрираш на фирма и така ще ти излезе само 30,000лв.
                Тогава вече найстина не трябва да се чудиш...

П.П. Имам го точно от една година и осем месеца, на 35000км. е сега. Без проблем до момента.

Коментар

Ето го !!!
                  http://www2.mobile.bg/pcgi/main.cgi?...14468349835846

има същия в mobile но на друга цена е обявен.

Коментар

Що ли немога да се съглася с колага ixeos изобщо...Какви Равчета, какви Седани....от смешни по-смешни истории.....
                    Возията и управлението на различните хора им се струва по-различен начин. Аз лично не се чувствам комфортно да карам пикап. В момента редовно търкалям едно ЦР-В, което тежи 1400 кг и е мощно горе долу колкото Л200, което е 1900 кг. Обективно Хондата троши Митцубишито като съотношение мощност към тегло, поведение на пътя, прецизност на управлението, возия. Няколко пъти пътувам с тази Хонда на дълъг път, също така карам доста дълго вече един стар фокус хечбек. Ами какво да ти кажа, Фокусчето е гадняр и троши Хондата като съотношение мощност към тегло, поведение на пътя, прецизност на управлението, возия . Предимството на Хондата е, че не се търка по корем, когато трябва да стигна до складови бази и други недостъпни обекти. А това е доста важно.

Най-масово продаваната кола в щатите е Форд Ф, което си е камионче. Така, че различни хора, различни идеали.
                    http://wiki.answers.com/Q/What_is_th..._united_states

Както и да е, защо не го регистрираш на фирма и така ще ти излезе само 30,000лв.
                    Абсолютно вярно. Като махнеш и корпоративния данък за 5 години, ще ти струва в крайна сметка 26085 лв.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                      Возията и управлението на различните хора им се струва по-различен начин. Аз лично не се чувствам комфортно да карам пикап. В момента редовно търкалям едно ЦР-В, което тежи 1400 кг и е мощно горе долу колкото Л200, което е 1900 кг. Обективно Хондата троши Митцубишито като съотношение мощност към тегло, поведение на пътя, прецизност на управлението, возия. Няколко пъти пътувам с тази Хонда на дълъг път, също така карам доста дълго вече един стар фокус хечбек. Ами какво да ти кажа, Фокусчето е гадняр и троши Хондата като съотношение мощност към тегло, поведение на пътя, прецизност на управлението, возия . Предимството на Хондата е, че не се търка по корем, когато трябва да стигна до складови бази и други недостъпни обекти. А това е доста важно.
                      Е тук явно говорим за принципен избор между джип и лека кола. Нито хондата, нито фокуса стават за оффроуд така, че не виждам какво ги обсъждаме. Все пак форума е за оффроуд и дори и семейните ни коли са такива.....

Коментар

Нито хондата, нито фокуса стават за оффроуд
                        Странно, наскоро форсирах един доста грозен баир с тая Хонда. От тия баири, от които излитат парапланеристите ... Как така разбирачески заключи, че Хондата "не става за офроуд" не знам. То щото това Л200 е проходимо направо като верижна машина ...
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        ВАЗ 2131

Коментар

изместихте темата....
                          Подписах договора за лизинг сега чакам да се регистрира и да се оправят всички документ м/у продавача и лизинговата компания.

За мен това да имам подобен камион е наистина нещо което ще е добро за моето семеиство за през свободното време. (и аз и жената имаме служебни автомобили които ползваме без ограничения на време и гориво - но са си нормални леки автомобили а не 4Х4 с място за багаж имаме: Мондео 2007г и Голф 2008г. + един малък миникупър)

Омръзна ми като се тръгне на някаде през почивните дни да слагам детски седалки, колички да редя багаж по 1 час да постилям на къчето .....и все да няма място?
                          За това камиона ми е мечта ( хвърлям всичко отзад и тръгвам)..
                          Като го взема ще пратия снимки и впечетления от колата.

Благодаря на всички за мненията..

Коментар

Прав си, че почнахме да изместваме темата. Честито! Щом ти е мечта и имаш леки коли допълнително на разположение, ще си екстра.
                            Vitara 2.0 V6
                            Honda CRV (Gen 1)
                            ВАЗ 2131

Коментар

заслужава си само, ако е рег. с бг-номера... идват без сертификат и регистрацията става по 2-ия начин... ако официалния вносител се разсмърди /а това ще стане скоро, защото и се подбива цената/, далаверата ще секне бързо...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Днес е в КАТ за да го регистрират .
                                По отношение на това ,че официалния вносител ще мърмори ефект за тези които имат канал и копуват от дилари от други страни няма да има.
                                Аз като краен клиент също бих могъл да си закупя от кадето и да е каквото и да било.
                                Въпроса е че тези който имат вече проиграна схема (внос, регистрация, плащане на мита ,акцизи и други налози ако е нужно технотест) биха могли много бързо и безпроблемно да свършат тази работа и повечето случай излиза по евтино за краиния клиент.
                                Ако колите се закопуват директно от производителя (не от друг дилър) тогава от официалния вносител биха могли да мърморят и да спре канала.
                                Но това е все едно аз да продам моя кола на някой.....няма проблем.
                                Мисля че такива силни като "Капитолия" например нямат проблеми с КАТ и другите инстанций по веригата и за в бъдеще схте внасят каквото си поискат.
                                Аз лично работя в търговско представителство на Корейска компания в България и повярвайте няма законови механизми да се спре паралелен внос на малки и големи независими дилари. Единственото оръжие е официалните представители на дадена марка е да имат флексибилна политика по отношение на пазра и ценовите нива.

...маи се поовлякох...
                                Дайте да видим кога ще взема камиона след като вчера подписах лизинговия договор и платих първоначалната вноска...
                                Сега трибва да платя :
                                Регистрация (очаква се по висока цена заради скока на еко таксите)
                                ГО
                                Каско
                                Пътен данък
                                После да взема пълномощните от лизинговата къща и да подпиша протокол за приемане на камиона.
                                и най на края да го взема и вкарам в калта.......краината цел на това 4Х4
                                Ше ви информирам за развитието на тази покупка и впечетленията от камиона за да може ако друг тръгне да пазарува по този канал да знае какво да очаква.

лек ден за сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X