Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery vs. Padjero

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Rover Discovery vs. Padjero

Как стои въпросът днес, конкретно за Дискавъри 2 TD5 vs. Паджеро 2 2.8TD дълга база със супер селект ?
    Кой е по надеждния вариант ?
    Комфорта на дълъг път, като трябва да са с автоматични кутии.?
    Офроуд предимство, мисля ще е на Диското.
    Кой ще е по практичен за семеен джип?
    И понеже темата е от преди 6 год. разходите по поддръжката как ще изглеждат днес?
    AUDI A4 с три дифа
    TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

Коментар

Преди 2 години еди приятел беше приготвил десеттина хил. лв за Паджеро, но най-евтиното на Горубляне беше около 13 хил.
      В същото време попаднахме на Ландровер Дискъвъри 2. Изглеждаше толкова добре, че цената от 10 хил. ми стори съмнително ниска. След това видяхме и други Дискъвърита. Когато въпросът за закупуване на Дискъвъри 2 стана актуален, излезе едн брой на Ауто Билд, където имаше статия за употребявани Дискъвърита. Бях изумен от критичността с елементи на подигравка, които не са характерни за това списание. По памет се мъча да възстановя някои неща:
      - англичаните са се отдали на веселяшко конструиране (въпреки че са част от БМВ);
      - ненадеждна електроника, блокираща от излъчванията на вратите на някои супер маркети, може да ви се наложи да бутате, не паркирайте близа да вратите;
      - електонното управление на оачването (има такова за корекция на наклона на купето в завои) се поврежда често;
      - мостовете са здрави, но за това пък скоростните кутии са ненадеждни,
      - многото прозорчета и люка хронически текат, да се пипне мокета дали не е влажен когато се купува колата и т.н.
      Изводът беше, че това е кола за попълване на колекция, но не и кола за каране. Нещата са оправени при Дискъвъри 3.
      Моя добавка - да но Дискъври 3 доколкото знам е без шаси - т.е. отива при пракетниците.

Може и статията да не е вярна - все пак това са журналисти. Но добре ечовек да има едно на ум когато купува евтино прекалено нова и добре изглеждаща кола. Не случайно тук се наводни с такива. Някой на запад се отървава от колата.

Аз имах подобен сучай и благодаря на колегите от форума, които преди четири години ме спряха от покупката на Мерцедес Г-класа, 3.5 литров двигател с турбо. Щях да бера скъпи ядове със спукана глава на двигателя. В друг форум, един англичанин беше писал, че това е единствената кола, при която трябва да се молите предишния собственик да е правил ремонта за да не го правите вие.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-03-12, 08:00.

Коментар

И при двата джипа ли , третия ред седалки стават само за деца?
        AUDI A4 с три дифа

Коментар

Първоначално публикуван от ivwera Преглед на мнение
          И при двата джипа ли , третия ред седалки стават само за деца?
          При Паджерото на 100% е така
          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Ако въпроса е поставен между две бензинови джипки , към коя ще има повече плюсове?
            Диско 2, 4.0 литровия и Паджеро 2 3.5 (или3.0)литровия с автоматични кутии.
            Принципно ми харесваха дизеловите варианти заради високия въртящ момент в ниските обороти. Така или иначе няма да има скоростни състезания с тези четири-крили гардероби.
            AUDI A4 с три дифа

Коментар

Принципно 3.0 литровият мотор е по разпространне от 3.5 при паджерото . Тоест ако се наложи някога нещо да ремонтираш по мотора ще ти е по лесно да намериш части втора ръка . Отделно от това 3.5 литровият не понася обикновена газова уредба ако си им вен ще трябва да се бръкнеш за Г.И.

п.п. Каква е целта на покупката в крайна сметка ? малко офф , много офф , разходки само в неделя ?
              [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Малко офф, малко разходки по балкана, товарене с не много тежки материали и теглене на 1000кг. ремарке от време на време.
                AUDI A4 с три дифа

Коментар

Паджеро 3,5 автомат - това е истината!

Коментар

Обема също ми е важен, багаж, жена , две деца.
                    Общо казано малък и добре проходим "рейс"
                    AUDI A4 с три дифа

Коментар

Вземи Паджерото-по малко ядове.3,5L
                      ТЕЛ:0886301378

Коментар

Май още не си решил коя да избереш. Най-добре лично разгледай колите. Ако дойдеш до София, обади се - ще ти покажа качествата и недостатъците на Диско 2, както и впечатленията ми от една година каране по лоши пътища.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Честно казано на този етап няма нещо което да ме заплени .
                          Нещата на които държа е да е автоматик,бензин и да има вътрешен обем.
                          За първо и второ Паджеро е екстра със супер селект.
                          Обема ще е в полза на Диското май, при тях също много малко има бензинови разпространени, то не че, Паджерки с 3.5 са често явление.
                          И двата джипа ми харесват, при Диско само ме притеснява автоматика дали е надежен.
                          AUDI A4 с три дифа

Коментар

Това е за ровъра, автоматикът при точно тези джипове е много по-здрав от ръчните скорости, ZF е и е много адекватен като работа. Филтър с гарнитура са 70 лева, маслото е около 140 лева, това е по подръжката на кутията през 30-40 000 километра. За паджеро нямам никакви наблюдения, но преди години исках и ме спря ужасното гниене на тези автомобили, както и третия ред седалки, който става само за пигмеи. При дискавъри третият ред седалки става дори за едри хора над 1.8м.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-04-12, 19:53. Причина: линк към mobile.bg
                            ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от Л. Мечков Преглед на мнение
                              автоматикът при точно тези джипове е много по-здрав от ръчните скорости, ZF е и е много адекватен като работа. При дискавъри третият ред седалки става дори за едри хора над 1.8м.
                              Ей това исках да чуя за Диско. Този от обявата е красавец, но е доста над лимита, а положението нещо се затяга и ще гласувам "въздържал се".
                              Ако имах възможността и двата джипа бих взел.
                              AUDI A4 с три дифа

Коментар

Диско-2 е супер за дълги експедиции по път. Ако екипът е от 7 души, има обособени места за сандвичи и кола (за шофера - бира ). Най-луксозни са 3-тия ред седалки - имат си лични масички, супла на климатроника, и ме кефят облегалките за глава - свалят се от тавана. Тогава, обаче, в купето остава място само за дебел портфейл...
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X