Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Santa Fe / CR-V / Outlander / 4007 / Captiva

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Santa Fe / CR-V / Outlander / 4007 / Captiva

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Аааа, за града си е супер! Жената не ще ръчка даже да види на снимка!
    А автомата на Теракана нищо, че е 4 степенен и по-стар е къде къде по-пъргав!
    Просто е по-тъп. Ако беше един умен и съвременен автомат щеше да е същата марда,като на СФ-то. Не че нещо,ама на тест драйва карах автомат и ми се стори пъргав и комфортен (дано го разберете ) ,но все пак взех ръчка,щото ми се стори криво автомат (по-къси предавателни числа) на хубав чепеларски баир на първа с 10км/ч. Е,вярно,че хирдотрансформатора ще помогне,ама... Апропо,случвало ли ви се е да се спече хидротрансфомратора?
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от bulfox Преглед на мнение
      ХМ, МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ, че съм толкова настойчив, но съм пред избор, който ще ми струва към 60000лв. Кажи ми повече за Outlander-a!
      Евтина скапана пластмаса, ужасна шумоизолация(на магистрала с 130км/ч не можеш да ползваш блутута толкова е шумно вътре) - лоши старани.
      Кейлес система, музика и френски дизел - хубави страни.
      Ако сега трябваше да прява избор нямаше да е Аутлендър не мисля, че тази кола си заслужава парите но избора си е твой.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
        Просто е по-тъп. Ако беше един умен и съвременен автомат щеше да е същата марда,като на СФ-то. Не че нещо,ама на тест драйва карах автомат и ми се стори пъргав и комфортен (дано го разберете ) ,но все пак взех ръчка,щото ми се стори криво автомат (по-къси предавателни числа) на хубав чепеларски баир на първа с 10км/ч. Е,вярно,че хирдотрансформатора ще помогне,ама... Апропо,случвало ли ви се е да се спече хидротрансфомратора?
        В поста си, исках да кажа не „ПО–КЪСИ пр. числа“ ,а ПО–ДЪЛГИ. Както и да е. Защо точно Аутлендър. Щом си тръгнал към него,значи не ти е проблем размера,ами нека включим тогава още две коли: СФ и Фрилендър. Така.

Аутлендъра и Фрилендъра в вариант 2.2 дизел са с HDi двигателя на Пежо-Форд. Препоръчвам този двигател,като по-тих,икономичен и екологичен. Возията е силно в полза на Фрилендъра,но пък той се накланя малко повече в завой. Разхода е почти идентичен,4х4-то е с многодисков съединител и при двете,но ФР-а има и режими (пясък,кал,сняг и тн.),докато Аут-а има 2х4,4х4 АUTO и 4х4 LOCK. И двете системи са добри,но при Фри-то се сменя масло на куплунга на всеки 30-40к км. Аз бих взел Фри-то,ако не търся седем (макар 6 и 7-ма седалка,да са по-скоро подигравка) места и по-голям багажник. СФ-то е като Аутлендър с 2.2 дизел,но си е собствен разработка на Хюндай. Мога да кажа,че е икономичен и пъргав,но преди 1300-1400 оборота е доста умрял,защото има турбо-дупка. Първа и втора предавка са доста къси(лично за мен е плюс,това),но от трета нагоре са по-дълги. Лиспва шеста предавка-огормен минус,но въпреки това при 160км/ч на 5-та си с около 3300-3500 об/мин ,а разхода е от рода на 8.2 по БК. Според мен колата е по-комфортна от Аутлендъра,но вози по-твърдо от Фрилендъра. Има голям багажник,а на третия ред се събирам и аз. Накратко- не е тясно. Има си Радио-СД-касетофон(последното го няма в другите две СУВ-чета), 3 зонен климатроник (с вентилация (А/С и топло) и на третия ред), всички с-ми за стабилност и безопасност + 8 въздушни възгавници (и за третия ред,нещо ,което Аутлендър няма). 4х4-то пак е с многодисков съединител и има режим 4х4 AUTO и 4х4 LOCK. Aз съм си доволен. Избирай ти,сега. ОБАЧЕ,първо направи ТЕСТ–ДРАЙВ на всички коли,които са в списъка ти. Аз направих така и много от предубежденията ми се промениха тотално.

Ето ти пример за разхода на СФ-то:
        Изразходвано гориво: 65-70л ЛУКОИЛ ДИЗЕЛ.
        Изминати километри с горивото: 880.7км
        Разход по бордови компютър: 8.1л/100км.
        Релаен разход: 7.4л/100км. Този разход е „по сметки“, “от зареждане до зареждане“ и тн,но е реален.
        Стил: По-спортно каране,превключване към около 3500об/мин, градско:извънградско каране- почти 50:50.
        Скорост: На магистралата между 150-160км/ч,а на първокласните- 90км/ч,а в града-50км/ч.
        Последно редактирано от Dino; 11-09-09, 12:26.
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Бих добавил/предъвквано е доста пъти тук/, че изборът на кола е строго индивидуален и приказки от рода/чух,че онзи спукал глава,друг сменил помпа.../ са меко казано неприложими. Факт е,че новите коли са по-чупливи, но всеки трябва да се грижи добре за МПС-то си/да го обслужва и следи и когато го кара/. Всяка кола си има чар, но когато вадиш кесията, е необходимо сам да прецениш. Нормално е всеки да си хвали марката и да държи на нея. А реалността е друга. Все пак купуваш купчина железа/и пластмаса/ и не бива да и робуваш,а да ти служи за целта на занятието.
          Поздрави
          Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
            Бих добавил/предъвквано е доста пъти тук/, че изборът на кола е строго индивидуален и приказки от рода/чух,че онзи спукал глава,друг сменил помпа.../ са меко казано неприложими. Факт е,че новите коли са по-чупливи, но всеки трябва да се грижи добре за МПС-то си/да го обслужва и следи и когато го кара/. Всяка кола си има чар, но когато вадиш кесията, е необходимо сам да прецениш. Нормално е всеки да си хвали марката и да държи на нея. А реалността е друга. Все пак купуваш купчина железа/и пластмаса/ и не бива да и робуваш,а да ти служи за целта на занятието.
            Поздрави
            Че на мен си ми служи добре и я хваля,а робувам на колата си дотлкова,че да я карам на автомивка един-два пъти в месеца и да ходя в ИНД на определените километри.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Защо да не ти служи.... Все пак идеята е да се помогне на хората,които не знаят какво да купят,а не да си хвалим четириколките. А бе пожелавам на всеки да ходи само до автомивката и да натиска газта
              Поздрави
              Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
                Защо да не ти служи.... Все пак идеята е да се помогне на хората,които не знаят какво да купят,а не да си хвалим четириколките. А бе пожелавам на всеки да ходи само до автомивката и да натиска газта
                Поздрави
                Ами,че аз (или който и да е) не помагаме ли,като си ги хвалим??? После човека сам си преценява дали аз лъжа,или казвам истината. Като може да реши,че съм прав,ама на него/нея да не са му това изискванията?
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24547
                  Нека помислим преди безцелно да пишем

Коментар

Само да кажа от личен опит Santa fe- никак не е лошо джипче но обслужването му във Ind-comers ( официалният вносител ) е отвратително .

Коментар

Аз пък от сервизното обслужване (бързина,точност) и отношението на персонала (Пловдив и София-околовръстното) съм изключително доволен. Изключително мили и бързи хора. Имам опит и със СФА,Тойота Пловдив,Аутомотор корпорация и мога да кажа ,че тук засега са най-добри. Явно си има значение и града,де.
                      Последно редактирано от Dino; 05-11-09, 13:01.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Щото не си ходил в Русе

А пък и много се чупи , при това не го тормозя из горите

Коментар

Разкажи,моля те. Двигателя ли се чупи,електрониката ли отказва,или пластмасите отдолу се чупят? Сериозно питам.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Ще опитам по памет ; биалетки като консуматив са , притискателен диск , реле на динамото,шаиба на климатика ,две задни главини ,спукани колектори ,тампони някакви по предницата ,по едно време взе да не пали но се оправи от всамосебеси и вярвай ми имам и Галопер с който се завирам из калта така че това корейско чудо много рядко вижда черен път .

Коментар

Kaкто казах в другата тема: „Жалко,много жалко...“ Явно и тука има „понеделнишки“ автомобили.
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Аз съм малко пристрастен карам втора Хонда вече, за ЦРВ само от тест драйв мнение не искам да казвам, за двигателите на хонда с 2 ръце гласувам а и според статистиката - награди за двигател на годината, започват от 1999 г., води БМВ -47, хонда - 23 и др.
                                Успех в избора
                                [SIGPIC][/SIGPIC]
                                [I][COLOR=DarkGreen][B]LR Discovery I, 1993, 200 TDI[/B][/COLOR][/I]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X