Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв 4х4 предпочитате

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв 4х4 предпочитате

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Притежавам оригиналната табелка на Моят Гранд Чероки 1999 г. която е стояла от автодилъра, и там пише, че е SUV за 1999 г. Ако СУВ е = на паркетник Гранд Чероки е такъв и аз съм го купил за това: да вдигам 200 по магистрален път и също като работен-да си тегля ремарке. Е няма да му слагам тежка картечница, и затова военен не е, да ама е сравним със субаро Б 9 трибека, а Субарото е от последната категория, значи и Гранд Чероки е 4х4 фултайм автомобил. Да ама американците го правят и 4х2. Тогава къде да го туря?
    Няма как да гласувам т.к. предпочитам работните като пикапи и мощни 4х4 автомобили, SUV-овете, защото само ходя от село до работа с него и в планината на пикник и 4х4 фултайм. Само не военен, че ще взема ди си купя "товарег", ама той бил работен за товарене според един колега собственик на такова возило.
    Така, че трябват ми жокери или да гласувам изключвайки военните 4х4.
    СУВ на годината къде. Кой го избра и как го прецени за няколко месеца що за стока е.
    Остави тия етикети, тва са глупости.
    Аз викам всичко е СУВ. Което на Български е джип.
    А Jeep /пише се Джйип/ е марка.
    Разделение по класове може да има само по размери и по външни белези. Пикап, кросоувър и т.н.

Коментар

Американчетата на това което ние казваме "джип" при тях е TRUCK (камион)независимо дали е Вранглер или Шеви пикап.В една друга тема бях цитирал от къде е дошло названието ДЖИП но ще го повторя и тук: "Наименованието джип, с което се означават войсковите леки автомобили, се появява през Втората световна война,когато през 1941г. Форд пуска модела GPW-произнася се "джи","пи","дабъл ю" и от там "джип".
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Всичко е строго условно....И нещата при всеки един от нас са до такава степен размити като изисквания, че не е възможно с две думи да се класифицират возилата за, които да гласуваме. По-важното е всеки да каже това, което мисли и иска да притежава, пък който как иска така да го квалифицира.
        Аз лично изпитвам удоволствие да карам джип от типа горе-долу "военно 4х4". Т.е. да бъде максимално опростен, с минимални удобства(не искам нищо излишно -стигат ми седалка, волан, лостове, педали, датчик за охлаждането и маслото и още 4-5 ЦК) да бъде парт тайм, и блокажи на двата дифа, лебедката е незаменима екстра, а за редуктори да не говорим - това ми е мечтата. УАЗа с някои дорабодки отговаря перфектно на изискванията ми, затова и карам такъв.
        С удоволствие бих заменил леката си кола с някой СУВ с фул тайм и възможност за блокиране, както и задължителна понижаваща...Но още не съм надвил на масрафа си...
        Но УАЗа или подобен не бих го заменил за нищо на света!

Коментар

Много объркана тая анкета... Ама и аз не съм открил още първото щастие и за това предпочитам един здрав, евтин, остносително спартански, с минимум електроника 4х4 за ходене по горите и един от най-паркетните SUV, с много комфорт, електроника и нисък разход за останалото време. И без това съм установил, че с един автомобил не може да се живее. Та първата машина е и резевна за града и шосето .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

На моя Вранглер отзад пише Just for Fun! Тук такова нещо в анкетата няма, а се сещам и за други такива модели затова докато не го добавите няма да гласувам
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              И без това съм установил, че с един автомобил не може да се живее. Та първата машина е и резевна за града и шосето .
              Много си прав,няма универсален автомобил.Аз лично предпочитам да имам един камион,един работен джип,един микробус,едно ванче,една спортна кола,една луксозна кола ,една малка градска кола ,един мотор ендуро ,едно ATV, едно скутерче ,един джет и една яхтичка АМА НЯМА.Няма превозно средство което да съчетава всичките тези неща.
              До тук както върви анкетата натделява предпочитанията за автомобилите които са с военен характер от колкото SUV. Идеята за анкетата е да се разбере защо производителите през последните години създават SUV-ове а не това което желае народа.Предпочитанията за типа автомобил 4х4 се вижда от анкетата.
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                До тук както върви анкетата натделява предпочитанията за автомобилите които са с военен характер от колкото SUV. Идеята за анкетата е да се разбере защо производителите през последните години създават SUV-ове а не това което желае народа.Предпочитанията за типа автомобил 4х4 се вижда от анкетата.
                Ъъъ... Термина "представителна извадка" да ти говори нещо . Тука просто не сме такава... Според теб колко хора ходят по горите и колко никога не напускат асвалта? Особено из страните, където излизането извън пътната мрежа е забранено със закон... Пък и като се вземе предвид и финансовите възможности на офроудерите сравнени с тези на преуспяващите бизнесмени, към които са насочени лъскавите СУВ-ове... Производителите си гонят печалбите и май само някоя едра военна поръчка може да ги накара покрай другото да пуснат и малка серия за ентусиасти.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                  Особено из страните, където излизането извън пътната мрежа е забранено със закон...
                  Че в колко държави е забранено излизането от асвалта? Това е глупост. Колко процента от пътищата на земята са асвалтирани? Май имаше някъде такава извадка.
                  Дий Снайдер

Коментар

Най-добрият 4х4 е служебният - и най-здрав и най-икономичен... Никога не се притесняваш за него...

такъв 4х4 искам да карам аз и по възможност не на асфалт за марката и модела нямам претенции
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Че в колко държави е забранено излизането от асвалта? Това е глупост. Колко процента от пътищата на земята са асвалтирани? Май имаше някъде такава извадка.
                      Добре де! Ти, ако вадиш парите от джоба си, би ли взел решение какви коли да произвеждаш въз основа на мненията на цели 54 участници в един офроуд форум от една от най-бедните страни в Европа?!?
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Гласувах за лек автомобил,ама 4х4 да е фул тайм задължително ,ще се обоснова малко.Значи и двете ми 4х4 са леки автомобили,но едната Корола е фул тайм,а Терцела незнам как се води,/някой ако може да подскаже/но задния мост се включва с ръчка,а това за мен е неудобство.Друго си е фул тайма,само яко газ,а и нали си има блокажче-спи града
                        SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                          Добре де! Ти, ако вадиш парите от джоба си, би ли взел решение какви коли да произвеждаш въз основа на мненията на цели 54 участници в един офроуд форум от една от най-бедните страни в Европа?!?
                          Лично Аз си мисля че продажбите зависят от начина на представяне на продукта.Някой от вас не би ли предпочел нещо такова.
                          http://www.youtube.com/watch?v=N1z1pIdj4GA
                          http://www.youtube.com/watch?v=Ad_c7...eature=related
                          http://www.youtube.com/watch?v=9gqydkK0arc&NR=1
                          или нещо такова
                          http://www.youtube.com/watch?v=NyXQfMSj5xA
                          Кой от двата вида автомобили бихте предпочели при положение че вие сте човек податлив към авантюри ?
                          Последно редактирано от banjo; 15-01-08, 19:13.
                          Дий Снайдер

Коментар

Ами в повечето, които правят най-голям оборот на производителите... Пътища няма предимно в по-неразвитете страни, а там продажбата на нови автомобили е минимална...

Лично Аз си мисля че продажбите зависят от начина на представяне на продукта.Някой от вас не би ли предпочел нещо такова.
                            Аз - да. Обаче аз нямам излишни 150 000 за нова кола, докато пича дето купува Х5, за да ходи до дискотеката ги има... С кой ще се съобрази производителя?

Коментар

@banjo:

Мисля, че подхождаш леко наивно към въпроса. Не мисли, че производителите пасат трева. Няма такова нещо. Това, какво да има на пазара, се определя от потребителите, а не от производителите. Ще ти дам един пример - общите продажби на Mitsubishi Pajero, Land Rover Discovery, Toyota Land Cruiser, Jeep Commander и Nissan Pathfinder в Германия са по-малко и от половината на продадените М-класи на Mercedes. Като, забележи, гореизброените дори не спадат към групата на най-"хард" всъдеходите. За какво говорим тогава? Не се съмнявай, че в момента, в който за производителите стане финансово неизгодно да предлагат джипове с по-висока проходимост, ще се поколебаят да ги спрат от производство. За щастие, въпреки че броят на продадените всъдеходи от този род не е голям, той се пак остава константен през годините, което говори, че тези коли имат една постоянна група от почитатели, които макар и малко, са все пак достатъчно, за да е изгодно за производителите да предлагат и да разработват нови модели.
                              Колкото до понятието SUV - Sport Utility Vehicle - то може да бъде много разтегливо. kinex е абсолютно прав като казва, че е по-добре да се гледа конструкцията на конкретния автомобил, а не означението, което е сложил производителя за него. Истината обаче е, че универсална машина няма. Всичко е въпрос на компромиси и всичко се свежда до това какво искаш повече и какво си готов да жертваш. Златният вариант Zaarin вече го каза. Останалото го пише отзад на Вранглера на quadra.

Коментар

Първоначално публикуван от Harka Преглед на мнение
                                Колкото до понятието SUV - Sport Utility Vehicle - то може да бъде много разтегливо.
                                Вярно че е разтегливо понятие .Това разбирам аз под SUV:
                                http://www.dnes.bg/article.php?cat=8&id=39012
                                http://news.automedia.bg/read/3402.html
                                http://www.rs-auto.bg/select/type/large-suv/11/?rsf=1
                                http://www.rs-auto.bg/select/type/small-suv/10/?rsf=1
                                Под военен :
                                http://www.fordgpw.com/
                                Под работен:
                                http://www.landrover.bg/vehicles/defender/overview.php
                                http://images.google.bg/imgres?imgur...&ct=image&cd=2
                                Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X