Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка УАЗ/Исузо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Покупка УАЗ/Исузо

Първоначално публикуван от Радой Мянков Преглед на мнение
    ами 4000-5000 съм заделил максимум. Преди това се замислих за лека 4х4 (Audi Quattro), но се отказах заради поддръжката, не мисля че на един джип ще е по евтина, ама като ще е гарга да е рошава. За паджеро какъв двигател бензинов ще ми препоръчаш
    този
    Прикачени файлове

Коментар

а разхода му какъв е

Коментар

15 дълго 20 градско.
        газ.

Коментар

уффф, трябва да помисля какво да е, главата ми ще експлоадира вече, ще ми се градски харч да е по малко щото го разтиквам предимно в града, например 2,5 двигателя. Предполагам че ще харчи по малко, например нещо от сорта 15/100 градско газ (максимално).

Коментар

Като имащ си работа и с двете мога да кажа, че няма място за сравнение
            Имам два трупъра, като първият е бензин 2.0 а вторият бензин 2.6.
            единят е на 800 000, другият на 130 000 - разликата в състоянието им е огромна
            УАЗът е 469 Б.
            Исузуто е поне в моя случай като се изключи изгнилото шаси на единя е супербезпроблемен автомобил.
            Кога двигателят на УАЗ ще изкара 800 000??
            Освен това е икономичен и надежден. Разход на газ - 14 градско 11 извънградско
            В неделя го напълних на Бухово и след сичкото бръмчане около Мургаш пак го напълних на същото място - събра 12литра.
            За същият маршрут УАЗът иска около 21-2...
            Като проходимост УАЗът е по-добър, но за сметка на това износва пътниците и водача.
            За разлика от недоизделаното в СССР, японецът не тече от никъде, има отопление и не дишаш праха от настилката.
            Ремонтите при Исузата при мен са рядкост. Ежедневно каране в най-разнообразен режим. Единственият проблем, с който съм се сблъсквал е ръждата.
            Няма виещи диференциали хлопане и тропане отвсякъде.
            Ако вземеш Трупър, който отдавна живее извън ресурса си е повече от нормално да имаш проблеми.
            За разлика от УАЗа Трупърът може да се кара значително по-бързо по черни пътища, без риск да се обърне и да счупи ръцете на водача.
            Имам белег на ръката от включване на 3-та скорост при УАЗ. Ако не включваш с длан задължително си размазваш ръката в таблото.
            Не зная защо да е БОКЛУК, но след като втори път си взех Трупър има защо...Аз не съм мазохист... Втори УАЗ едва ли ще взема... Несравнимо по-добра проходимост в тежки условия и несравнимо повече ядове. С ръка на сърцето разходите по Уаза са ми по големи от Исузу. При УАЗ е "с малки суми, но редовно".. и често се цапам...
            Ако ти трябва хард машина УАЗът е по-доброто. Ако пък искаш то да се доближава до нормален автомобил, без кой знае какви офроуд възможности Исузу. Просто трябва да не му е гнило шасито - другото е безпроблемно.
            Уазът категорично не става за нормален път, та ако искаш да излизаш и на асфалта го имай предвид.
            Последно редактирано от Scrapheap; 04-12-07, 14:49.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

+100

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Уазът категорично не става за нормален път, та ако искаш да излизаш и на асфалта го имай предвид.
                Ееееее......, става колега, стига да е направен
                и го казвам не за друго , а най-важното е да сме обективни докрай
                sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
                  Ееееее......, става колега, стига да е направен
                  и го казвам не за друго , а най-важното е да сме обективни докрай
                  Разбира се че става, ако няма друго, но не там е силата му Говоря за изправен УАЗ, който е направен така, че да не тече, да не се разхлабват всички болтови съединения и т.н. с фрезована глава, качествени ризи, бутала и т.н.
                  Много си харесвам УАЗа извън пътя, но на асфалта си е живо наказание.
                  Разваля се несравнимо по-често от Исузуто и гори значително повече.
                  Изборът зависи от това за какво ще го ползва и какво е изходното състояние на машините. Ако е необходим автомобил за само в гората безспорният лидер е УАЗ. Ако е за всекидневен автомобил, който от време на време се ползва за горски излети Исузу. При Трупърите единственото, което някога ми е било проблем е корозията. Ако шасито не е гнило (което е рядкост) определено си струва.
                  Второто ми Исузу е с оригиналната боя и без гнилочи.
                  Другият момент е доколко е побългарявано...
                  От това, как колегата е поставил въпроса ми се налага изводът, че никога не е карал нито УАЗ, нито Исузу. Мисля, че ако направи по едно кръгче с двета машини сам ще прецени коя е неговата

Коментар

колега, ако си се колебал да взимаш ауди куатро т.е. за лек автомобил /значи ще се кара и на градско/, категорично не се заглеждай по уаз...

а защо не се замислиш и за Витара - все пак там разхода на градско няма да е 20л газ...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Голям фен съм на УАЗ но според мен той е автомобил за извън пътя, за градско направо не ми се говори. Разхода при мен е 30/100 извън пътя и 12-15 по асвалт.
                      Уаз иначе е доста здрав и надежден частите са евтини и навсякеде майстори бол , но ако го взимаш и е на 20 годинки първо трябва да го потегнеш и тогава пеи сърце, голям кеф е из БАЛКАНА.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Aз съм доволен от моето Исузо досега съм закъсвал един път заради счупване на хъба и просто влезнъх в коловоза.Икономичен е и небох го сменил за Уаз никога
                        Прикачени файлове
                        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Колега, всичко зависи от това за какво искаш да ползваш автомобила. Самото сравнение между УАЗ и Исузу е некоректно.
                          Исузуто доста ще се озори там, където УАЗът няма да се замисли.
                          Ако, обаче искаш да караш и по пътя Уазът е пас...
                          Имам добра база за сравнение и мога да кажа, че Исузуто е несравнимо по-надеждно и икономично, но УАЗът е доста по-проходим.
                          Колегата, който пусна темата явно не знае какво точно търси...
                          Някои хора се отказват завинаги от УАЗ и бягат кръстейки се и плюейки в пазвата си само, като ги повозя малко Някои имат и наранявания, защото пренебрегват дръжката пред дясната седалка, без която пътникът няма шанс)))) Аз съм фен и на двете марки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X