Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А какво ще кажете за TOYOTA FJ CRUISER?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: А какво ще кажете за TOYOTA FJ CRUISER?

Моето скромно мнение за FJ е, чe това е единствения в момента СУВ който е произведен, като модел, селед 2000г. и може от конвейра да скочи в гората. Технически е индентичен с ТЛК 120, но с различно междуосие и подсилено шаси. В дизайна е подчертано желанието на фирмата, автомобила да се възприема за извън пътя. Без да влизам в подробности относно подготовката за състезания мога да твърдя, че изисква минимум доработка. Препратката в дизайна към по стар и сполучлив дизайн, съвсем не е само пазарен трик. Много ми е интересно с какво е превъзхождан от една Тойота модел 70 или 80 по отношение база за съсътезания или хард разходки.

По въпроса, че Тойота си е Тойота - ВЯРНО Е!
    IvoVarbanov.bg

Коментар

Няма ли отнякъде снимки или чертежи на ходовата част, така само гадаем и се раждат безсмослени спорове.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
        Два броя от 85г. на по ....0000000 хил.км, съгласен съм но това вече е за уважение към марката, щом е стигнала до тук и не си знае километрите! Интересно ми е колко FJ разглобихте и разгледахте "отвътре" та говорите точно за този модел по този начин!???? не споменавам ТУАРЕГ, МЛ, или Х5 говориме за ТОЙОТА. Вярно е че чета рекламни брошури и не съм поглеждал отвътре нищо по-ново от TLC`90, но и аз имам известен опит с тези машини и искам да Ви кажа, че ако бяха такива паркети ( за серийните модели говоря), то нямаше за експедицията до северният полюс (ако не ме лъже паметта) да изберат последните модели на ланд круизер и хайлукс, а щяха да направят една самоделка от 80г. на базата на УАЗ и на други незнайни OFF-герой, и щяха да минат и по-тънко!!! Наясно съм ,ч е и това е с цел реклама, но все пак не може да отричаме всичко с извинението "рекламни брошурки" !!! Работата е малко като с "киселото грозде", истината е че нямаме излишни кинти да направиме автомобил на базата на новите модели и ни се налага да кърпиме "мъртъвци" със скъпа тел от времето на рокендрола Иначе уважавам труда Ви и всичко което правите!
        Да, тръгнаха към Северния полюс след месеци доработки в специализиран сервиз в Исландия. Да, след подходяща доработка FJ круизера участва успешно в Баха 1000. Ауди Q7 и "нормални" Туарези са бързи асистенции на Дакар след съответната доработка. Но това не са серийни коли, а машини в които е вложено огромно количество труд и пари с рекламна цел. Именно с цел някой да си каже "Гледай какви офф роуд зверове" и дай боже да си купи, но сериен. Наш колега съфорумец беше обсебен от идеята да се сдобие с FJ круизър, но след хиляди огледи и тестове се отказа именно поради слабите му офф роуд възможности. Дано види тая тема и да обасни защо. Аз дори ще го помоля за това.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
          Два броя от 85г. на по ....0000000 хил.км, съгласен съм но това вече е за уважение към марката, щом е стигнала до тук и не си знае километрите! Интересно ми е колко FJ разглобихте и разгледахте "отвътре" та говорите точно за този модел по този начин!???? не споменавам ТУАРЕГ, МЛ, или Х5 говориме за ТОЙОТА. Вярно е че чета рекламни брошури и не съм поглеждал отвътре нищо по-ново от TLC`90, но и аз имам известен опит с тези машини и искам да Ви кажа, че ако бяха такива паркети ( за серийните модели говоря), то нямаше за експедицията до северният полюс (ако не ме лъже паметта) да изберат последните модели на ланд круизер и хайлукс, а щяха да направят една самоделка от 80г. на базата на УАЗ и на други незнайни OFF-герой, и щяха да минат и по-тънко!!! Наясно съм ,ч е и това е с цел реклама, но все пак не може да отричаме всичко с извинението "рекламни брошурки" !!! Работата е малко като с "киселото грозде", истината е че нямаме излишни кинти да направиме автомобил на базата на новите модели и ни се налага да кърпиме "мъртъвци" със скъпа тел от времето на рокендрола Иначе уважавам труда Ви и всичко което правите!
          Автомобил за извън пътя на базата на това може да се направи и пак една 70ка за в пъти по малко ще ходи да го тегли. Автомобила е идентичен като механика на 120ката както е казал колегата по горе. В момента възстановяваме един от почти тотална щета така че сме го разглобили и сглобили включително подмяна на цилиндров блок, цялата една страница и други козметики. Та на база на детайлното познаване на автомобила заявявам че моята 61ца която е 89 година става в пъти повече за офф отколкото тая колица. Ако беше толкова добра щеше да се спре производството на BJ серийте и в пустинята да си карат с тия. Да ама не. Мисля че Вие колега не познавате в подробности автомобила, а на базата на рекламни проспекти и платени статий в пресата си съставяте мнение и искате да ангажирате и нас с него.
          Първоначално публикуван от Ивайло Върбанов Преглед на мнение
          Моето скромно мнение за FJ е, чe това е единствения в момента СУВ който е произведен, като модел, селед 2000г. и може от конвейра да скочи в гората. Технически е индентичен с ТЛК 120, но с различно междуосие и подсилено шаси. В дизайна е подчертано желанието на фирмата, автомобила да се възприема за извън пътя. Без да влизам в подробности относно подготовката за състезания мога да твърдя, че изисква минимум доработка. Препратката в дизайна към по стар и сполучлив дизайн, съвсем не е само пазарен трик. Много ми е интересно с какво е превъзхождан от една Тойота модел 70 или 80 по отношение база за съсътезания или хард разходки.

По въпроса, че Тойота си е Тойота - ВЯРНО Е!
          За това този автомобил да влезе в гората е същото като заводска 120ка да влезе в гората или заводски хайлукс ако говорим за тойота. Лично мое мнение е че това нещо е много неудобно за каране, вътре има ужасна видимост. Който не се е качвал не знае за какво става въпрос. А видимостта е едно от най важните неща при офф.
          И наистина Тойота си е Тойота

Коментар

Напълно съм съгласен че Тойота си е Тойота.
            В потвърждение, ето няколко снимки от рамата, или там както му викат на FJC, която не е карана на състезание.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              Напълно съм съгласен че Тойота си е Тойота...
              Оф... олекна ми! Бях се нещо попритеснил за доходите в тая криза.
              Ама няма страшно, ако чак толкова го закъсам ще хващам ръкохватката.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Оф... олекна ми! Бях се нещо попритеснил за доходите в тая криза.
                Ама няма страшно, ако чак толкова го закъсам ще хващам ръкохватката.
                Де да беше толкова лесно. Купето е закалено и галванизирано.
                Като го "парнеш" първо го разкаляваш и почват да се късат заварките, после прегаряш антикорозионото покритие и почва да гние.

Чета в една друга тема че смяташ да моделираш U-болтове чрез нагряване. Да не я направиш тая глупост. После се разтягат като спагети.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Де да беше толкова лесно. Купето е закалено и галванизирано.
                  Като го "парнеш" първо го разкаляваш и почват да се късат заварките, после прегаряш антикорозионото покритие и почва да гние.

Чета в една друга тема че смяташ да моделираш U-болтове чрез нагряване. Да не я направиш тая глупост. После се разтягат като спагети.
                  Това ми звучи като усигурена работа на сервизите за "цял живот". Няма лошо - така се стимулира икономика.
                  Това с нагряването и разкаляването на високоякостните стомани е интересно. Пусни го в другата тема и да го дискутираме.

Коментар

Не съм го учил в училище, за да мога да го обясня по научному.
                    Знам го от опит.

По темата.
                    Класация от вчера, топ 10 на най-лошите на десетилетието

http://blogs.fourwheeler.com/6601409...x4s/index.html
                    Последно редактирано от kinex; 19-12-09, 11:34. Причина: пг

Коментар

От: До: А какво ще кажете за TOYOTA FJ CRUISER?

Здравейте!
                      след 5 год. отсъствие от арената (форума), Алф се ЗАВЪРНА!!!

....тук някъде се чуват овации...

Но вече като Ралф (следват бурни аплодисменти), сиреч одъртял и помъдрял (вик от тълпата: (по ваш избор)).
                      навремето бях първи, който отвори дума за ФЖ-то (който има знае, какво означава това на талона...), както и един от първите дето се сдоби с 1 брой.
                      машината е куул, реве като саранска мечка, но яде много повече. Т`ва: накратко.

Шефа с черните цайси (В.П.) е мнооооого, ама МНОООООООООО прав!

Сега дедо Ви Ралф, кара Лада Нива и си глеа кефа, а ФЖ-то Разхожда по Луната (т.е. софийските булеварди и улици, в акомпанимент на Майкъл Дж.) - извън тях: не смея....
                      МАШИНИТЕ са за да СЛУЖАТ на ХОРАТА
                      [I][SIZE=1](т`ва нещо от законите на роботиката...)[/SIZE][/I]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X