Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А какво ще кажете за TOYOTA FJ CRUISER?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• А какво ще кажете за TOYOTA FJ CRUISER?

НАскоро я видях отново в КАрлово, а пък на есенния панаир имах възможност да я видя от близо и бях зашеметен. Странно обаче е, че е толкова коне, а развиваше най-много 120км/ч. ? И все пак разходър,който и дават също е зашеметително малък. Интересно ми е какво ще кажете вие, имате ли наблюдения в/у този джип? Доколкото разбрах е направен най-вече за off-road ?
    Ето и един линк в дойче мобиле : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...n&pageNumber=1

До: А какво ще кажете за TOYOTA FJ CRUISER?

Точно обратното, основно е правен за "on road" с известни (много малки) възможности за "off road"... Модел който е обречен да стане "култов" в предвид на потребителските изисквания и съвременните тенденции... Всъщност е рестайлинг на стар и сполучлив дизайн и техническа реализация на основата на лекия клас на Тойота (Toyota 4runner) - подобно като устройство...
    VPetrov.photography

Коментар

Интересно, значи се опитват просто да издокарат нещо като японски Hummer. Мощен,голям и затъващ в калта . Лично аз се надявах, да е нещо повече, поне така ми обясняваше представителя на Toyota . Иначе 6-ца за дизайн, Hummer, ряпа да яде .

Коментар

Каквото се търси това и изкарват... Колкото до идеята да питате представител на Тойота за качествата на автомобилите им извън пътя ще ви кажа че идеята не е добра... Не защото няма да имат добро желание да ви отговорят ами защото аз поне не съм виждал продавач на такива или подобни автомобили който въобще да има понятие за какво говори...

А иначе бъдещето на всички 4х4 е едно... големи, с впечатляващ външен вид и способни максимум да качат по-голям бордюр или евентуално да закарат притежателя си до някоя полянка за барбекю... без особени щети... Всъщност много правилно... точно това и се очаква и търси!
        VPetrov.photography

Коментар

Да съгласен съм, че това се търси, но какво остава тогава за авджиите и любителите на екстремни off-road разходки ? Не вярвам да останат само ЛАда Нива и Defender, като нови коли з аподобни цели ? Ще е адски жалко!
          Аз лично съм още млад, но възнамерявам за в бъдеще да сменя СУВ-а с нещо по OFF и малко по-малко да навлизам в нещата. Смятам и да идвам на разходки с вас, но в момента с тоя мой Фрилендър, мога само да гледам и мечтая, а току виж да затъна в някое калчище ! Нива като за начало е добро попълнение(имам впредвид евтина поддръжка и що годе добро поведение извън пътя), но не ми се искаше да взимам такава, защото из града не става, а аз за момента съм на 70% градско.

Коментар

Първоначално публикуван от Sunshines Преглед на мнение
            Да съгласен съм, че това се търси, но какво остава тогава за авджиите и любителите на екстремни off-road разходки ? Не вярвам да останат само ЛАда Нива и Defender, като нови коли з аподобни цели ? Ще е адски жалко!...
            Ами в гладко асвалтираната Европа с купища норми, регулации и т.н. просто няма място за любители на екстремни offroad разходки. Това е тъжната истина. Все повече всичко (и тук) ще се ограничава до затворени и специализирани терени, докъде можеш да стигнеш с "екстремната" джипка единствено на платформа.

В останалата част на света, където хората (могат да) се радват все още на истински джипове без сървъри под седалките, Евро 6, системи за контрол и защита (от водача) на пътя и т.н. ред глупости. И точно по тези места си ги има и джиповете (дори и нови) и всичко за тях after-market от куп фирми...

Коментар

Yaro, ако можеше фрилендъра да стане жибка, щях да си омра от кеф, ама не може, без бавни и с тази височина, а да не говорим за незащитеното окачване и не толкова силния кардан. Един ден обаче така съм се навил на един Wrangler , че не е истина , и не се очудвай, аз все се спирам на пдообни марки, нито европейско, нито японско

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Каквото се търси това и изкарват... Колкото до идеята да питате представител на Тойота за качествата на автомобилите им извън пътя ще ви кажа че идеята не е добра... Не защото няма да имат добро желание да ви отговорят ами защото аз поне не съм виждал продавач на такива или подобни автомобили който въобще да има понятие за какво говори...

А иначе бъдещето на всички 4х4 е едно... големи, с впечатляващ външен вид и способни максимум да качат по-голям бордюр или евентуално да закарат притежателя си до някоя полянка за барбекю... без особени щети... Всъщност много правилно... точно това и се очаква и търси!
                Извинявайте много, но не ми е ясно какво е това отричане на всичко произведено след 1990г., ако не е вързано с тел, "подобрено" според виждането на знайни и незнайни "майстори" и собственици но просто Ви съветвам да погледнете тестовете а то ги има доста из нета, като най - простото е да отворите http://www.toyota.com/fjcruiser/index.html
                Изообщо не съм съгласен, че всичко ново не става. Друг е въпроса че според нашите разбирания и възможности да хвърлиш в дерето 150000лв. е меко казано извръщение, но както всички знаем това е един доста скъп спорт и всяко нещо си има цена! Иначе съм сигурен че базовата версия на въпросната машина ще вземе всички първи места в нашенския шампионат, стига да се намери някой със съответните възможности!!!!
                TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Явно сте останали с много грешни впечатления. Всико което се прави и конструира е в пряка зависимост от това което се търси... Тъй че нищо не отричам, просто маркирам тенденции. Колкото до нещата вързани с тел за ваша информация имаме две Тойоти и по възстановяването им до момента сме изхарчили повече пари отколкото ако си бяхме купили нови... скъпа тел, какво да прави човек...

А това дали един автомобил може да спечели националния шампионат ако се хвърлят много пари в него? Еми може разбира се. Не само националния шампионат но и всяко друго състезание по света, зависи само от парите... Това е и основния принцип на рекламната кампания на всяка марка... Само че не разбирам какво общо има това с модела?

Съветвам ви по-малко да четете рекламни проспекти, повече да наблегнете на теорията и конструирането... Тогава ще можете да разгледате различните автомобили отдолу и отвътре и сами да си направите съответните изводи... Четенето на рекламни проспекти оставете на други...
                  VPetrov.photography

Коментар

Два броя от 85г. на по ....0000000 хил.км, съгласен съм но това вече е за уважение към марката, щом е стигнала до тук и не си знае километрите! Интересно ми е колко FJ разглобихте и разгледахте "отвътре" та говорите точно за този модел по този начин!???? не споменавам ТУАРЕГ, МЛ, или Х5 говориме за ТОЙОТА. Вярно е че чета рекламни брошури и не съм поглеждал отвътре нищо по-ново от TLC`90, но и аз имам известен опит с тези машини и искам да Ви кажа, че ако бяха такива паркети ( за серийните модели говоря), то нямаше за експедицията до северният полюс (ако не ме лъже паметта) да изберат последните модели на ланд круизер и хайлукс, а щяха да направят една самоделка от 80г. на базата на УАЗ и на други незнайни OFF-герой, и щяха да минат и по-тънко!!! Наясно съм ,ч е и това е с цел реклама, но все пак не може да отричаме всичко с извинението "рекламни брошурки" !!! Работата е малко като с "киселото грозде", истината е че нямаме излишни кинти да направиме автомобил на базата на новите модели и ни се налага да кърпиме "мъртъвци" със скъпа тел от времето на рокендрола Иначе уважавам труда Ви и всичко което правите!
                    TLC 90 1KZ-TE 2000г.

Коментар

Уважаеми Тони553,

Явно не сте обърнали внимание на написаното от мен. Проблем с парите нямаме... Рекламни проспекти не четем. Има едни не толкова шарени книжки които се намират по разни библиотеки, учат се в ТУ и т.н...., тях обаче четем. Законите на физиката все още нито една компания не е успяла да промени в своя полза... даже и Тойота...
                      Намерете време прочетете малко, после елате, добре сте дошли, ще ви осигуря възможност да видите нещата и отвътре и автомобилите на подемник. Включително ще имате възможност да видите и любимия ви FJ крузер и тогава лека полека ще ви стане ясно за какво говоря.
                      Не спорете по начина по който го правите. Няма полза... за вас
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Уважаеми Тони553,

Явно не сте обърнали внимание на написаното от мен. Проблем с парите нямаме...
                        Твърде НАРЦИСТИЧНО Уважаеми Венцислав Петров, ни най-малко не съм искал да Ви засегна по какъвто и да е начин. Просто казвам това което мисля и се надявам да не ми забранавате това като модератор. За парите дай боже всекиму, не предполагах, че ще Ви засегна на тема богатство. Това ми е мнението! - разрешете ми моля ВИ да го имам.
                        Рекламни проспекти не четем. Има едни не толкова шарени книжки които се намират по разни библиотеки, учат се в ТУ и т.н...., тях обаче четем. Законите на физиката все още нито една компания не е успяла да промени в своя полза... даже и Тойота...
                        Явно в повече са Ви дошли книжките, защото и ние четем по малко, но явно сме по назад от Вас, и не можем да оценим по достойнство мнението Ви и съответно да мислим като Вас!

Намерете време прочетете малко, после елате, добре сте дошли, ще ви осигуря възможност да видите нещата и отвътре и автомобилите на подемник. Включително ще имате възможност да видите и любимия ви FJ крузер и тогава лека полека ще ви стане ясно за какво говоря.
                        Благодаря за поканата
                        Не спорете по начина по който го правите. Няма полза... за вас
                        Не съм искал да споря, просто изказах мнение. Щом преценявате,че няма полза от моите изказвания, ще се въздържа за напред и ще оставя място за изказване само на хора мислещи като Вас и естествено чели ако не повече, то поне колкото Вас. Успех!
                        TLC 90 1KZ-TE 2000г.

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                          ...не споменавам ТУАРЕГ, МЛ, или Х5 говориме за ТОЙОТА.
                          Ако може по-конкретно.
                          Защото на мен (и не само) това "Тойота си е Тойота" хич не ми звучи убедително.
                          Последно редактирано от kinex; 26-11-07, 10:37. Причина: цитат

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=527

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7090

темата ако се не лъжа е разисквана вече на 2 места

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              Ами в гладко асвалтираната Европа с купища норми, регулации и т.н. просто няма място за любители на екстремни offroad разходки. Това е тъжната истина. Все повече всичко (и тук) ще се ограничава до затворени и специализирани терени, докъде можеш да стигнеш с "екстремната" джипка единствено на платформа.

В останалата част на света, където хората (могат да) се радват все още на истински джипове без сървъри под седалките, Евро 6, системи за контрол и защита (от водача) на пътя и т.н. ред глупости. И точно по тези места си ги има и джиповете (дори и нови) и всичко за тях after-market от куп фирми...
                              Yaro повярвай ми това е така,но те немогат да им се насладът на това което имат,защтото го постигат много лесно,за тях това е просто вещ която изплащтат,докато тук някак си има стойност за притежатела си и е на някакъв пиедестал

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X