Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Pathfinder vs Land Rover Discovery 3?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Житие и страдание при търсене на Диско ....!

Първо - някой модератор хептен се измодерасти, като вече за трети път мести мненията от тема в тема, където му скимне! Ако не умее, моля поне да ги остави там, където са, за да може да ги намери обикновения потребител!
    Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    Нормално,Иване. И с други марки и модели е така-поддържан и гледан екземпляр струва колкото следващата генерация,но убит от каране и лишен от поддръжка кош...По-интересното е защо цените в Германия са като нашите,но в евро....Средна цена на Д3 от Германия-15-17000 Ойро...
    Марто, интересно, но колко да е интересно? Колите в Германия са скъпи, защото са скъпо поддържани. Същото е и с колите в Южна Италия, в сравнение с тия от Северна, където вече има цели села, с българо-италианци. До сега - предимно в Ломбардия (Милано), но скоро и на запад - към Пиемонте (Торино). Така, коли с "дребни дефекти", които практически са непоправими там, идват тука за оправяне и са на пазара в "отлично състояние"...
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: Nissan Pathfinder vs Land Rover Discovery 3?

Ванка, затова Д3 почти няма на вторичния пазар (читави ) .Странно за 10 годишен модел , нали ? Който има читаво ,не мисли да го продава( въпреки преклонната му възраст ) . А курник на половин цена после излиза доста солено . Но споко,след 5 години ще станат масови като Д1 и Д2
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз в момента си търся Nissan Pathfinder 2.5dci, автоматик.
        Трябва ми за семейна кола.
        Преди 2 месеца ми се роди 3-то дете , а вчера продадох "старата" семейна кола, че ни беше вече тясна.
        По принцип се бях спрял на ван, но като видях Патфайнъра установих, че по обем и цена не отстъпва на вана.
        Единствено разхода на гориво е по-голям, но то има защо и според мен си заслужава.
        Не гоня нито визия, нито лукс. Имам нужда от автомобил, който надеждно ще закара домочадито + няколко колела, палатки и два каяка, от точка А до точка Б.
        В този ред на мисли Патфайнъра ми се струва по-добрата алтернатива.
        Ще се радвам да споделите и вашите разсъждения в тази насока.

Коментар

Първоначално публикуван от (0)g(0) Преглед на мнение
          Аз в момента си търся Nissan Pathfinder 2.5dci, автоматик.
          Трябва ми за семейна кола.
          Преди 2 месеца ми се роди 3-то дете , а вчера продадох "старата" семейна кола, че ни беше вече тясна.
          По принцип се бях спрял на ван, но като видях Патфайнъра установих, че по обем и цена не отстъпва на вана.
          Единствено разхода на гориво е по-голям, но то има защо и според мен си заслужава.
          Не гоня нито визия, нито лукс. Имам нужда от автомобил, който надеждно ще закара домочадито + няколко колела, палатки и два каяка, от точка А до точка Б.
          В този ред на мисли Патфайнъра ми се струва по-добрата алтернатива.
          Ще се радвам да споделите и вашите разсъждения в тази насока.
          Ами мойте разсъждения относно Пътотърсача са следните:
          Поради дългия bonnet има доста малък багажник и неудобни седалки в него дето стават единствено за бебета.
          Сравнен този багажник с диско 2 - там седалките са си доста доста по нормални както и височината и общия обем.
          Сравнено с ван сигурно изобщо няма багажник и обем.
          Качете се и установете за себе си.
          Аз лично имам 4-ри деца от които 2 бебета и не мога да си представя къде ще сложите 3 деца в Патито със всичките им колички и аксесоари.
          Един Шаран или дори Мултиван е за вас.
          Поздрави
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Pathfinder не е с никак малък багажник,даже напротив.На почти всички 7 местни джипове след разпъване на последният ред седалки,оставаш без багажник.Искам да видя този 7 местен ван,с разпънат последене ред седалки,че има по-голям багажник?
            На Шаран багажника е 256литра,на Pathfinder е 515литра?Кое каза че е по-малко?
            Последно редактирано от FiveFinger; 07-02-16, 07:44.

Коментар

Ами мойте разсъждения относно Пътотърсача са следните:
              Поради дългия bonnet има доста малък багажник и неудобни седалки в него дето стават единствено за бебета.
              Сравнен този багажник с диско 2 - там седалките са си доста доста по нормални както и височината и общия обем.
              Сравнено с ван сигурно изобщо няма багажник и обем.
              Качете се и установете за себе си.
              Аз лично имам 4-ри деца от които 2 бебета и не мога да си представя къде ще сложите 3 деца в Патито със всичките им колички и аксесоари.
              Един Шаран или дори Мултиван е за вас.
              Поздрави
              Малко отклонение от темата но....
              Гледах какви ли не ванове. Първо бях се спрял на Туран, Зафира и т.н. от този клас. И Шаран гледах. Обаче багажниците им не бяха значително по-големи от тези на "старата" ми кола.
              Гледах и джипки, но там трагедия беше още по-голяма. Отвън големи, вътре обема по-малък и от тази на колата, която карах (изключваме тези с американския размер)
              Откровено бях разочарован.
              Единствено, на моите изисквания отговаряха Крайцлер Гранд Вояджър, Рено Гранд Еспас (Еспейс) и SsangYong Rodius- три реда седалки + достатъчен по обем багажник.
              Крайцлера обаче повече напомня на микробус (по дължина) и някак си не си го представям за каране в града.
              Родиуса - не лоша кола, но като я видя ми се иска да застрелям дизайнера й ...
              Остана Гранд Еспаса и то версия с двулитровия дизел на Нисан, защото двигателите на Рено (1.9, 2.2 и 3) са си е...ли м...та.
              Даже вече си бях харесал два в Пловдив.
              Обаче някакъв пич си спря Патфайндър (дългата база) една вечер пред блока и като го загледах - "А! Ами той с е...ти огромния багажник!" Погледнах цените в мобилето и така се запалих.
              В интерес на истината, ей това D2 .............. сериозно ме разколеба тези дни. Но много противоречиви отзивите и засега по-скоро клоня към Патфайндъра.
              В момента има няколко интересни оферти по нашите сайтове, но не знам до колко е удачно да ги обсъждаме тук.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-02-16, 12:44. Причина: mobile.bg

Коментар

Коя версия на Патфайндър?Първата или втората?

Коментар

Преди да са изтрили линка (не е позволено) бих коментирал че изглежда страхотно за цената си но ми са малко нереални километрите.
                  Аз бих взел него пред Патито поради по евтините части и по нормалните задни седалки както и обема нависоко.
                  Седалките могат да се махат и да оставиш само една в багажника и да си сделаш рафтове за товарене по височина.
                  Бих предпочел от последните 2-ки пред първите 3-ки не само защото ще останат доста парички за непредвидени разходи но и защото има много по малко електроника което значи по надеждно.
                  Имай предвид за Патито че горят доста най вече тези дето отговарят на Евро 4 - дори и с Евро 3 гори повече от Диско 2.
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

...В интерес на истината, ей това D2 ....................
                    Ако това Диско-2 те кефи, имаш бонус - сервизът за Ленд Ровър на Митака ти е на 300 метра. Той ще ти направи най-точната преценка за състоянието на колата.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-02-16, 12:45. Причина: mobile.bg
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                      .Искам да видя този 7 местен ван,с разпънат последене ред седалки,че има по-голям багажник?
                      Caddy Maxi
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                        Caddy Maxi
                        Да ама е ужасно ниско.
                        Аз предпочитам Мултиван синхро ама са и едни пари ......
                        Всъщност не мисля че Шарана има по малък багажник от Патфайндър дори и с всичките седалки
                        VW Golf VI variant

Коментар

rosen_offroad, trapper
                          ----
                          edoors
                          Гледах го Максито, наистина е огромно, ама е като баничарка на стероиди

Коментар

Caddy Maxi е в категорията на бусовете
                            Нормалното Caddy,е с доста по-малък багажник.
                            За Патфайндера се тръсят от първите модели до 2006,без DPF филтъра.След неговият монтаж,динамиката се влошава и разхода е соколо 2 литра нагоре.Други разлики с предният модел няма.

Коментар

Не гоня нито визия, нито лукс.
                              rosen_offroad, trapper
                              ----
                              edoors
                              Гледах го Максито, наистина е огромно, ама е като баничарка на стероиди
                              Бях останал с впечатление, че визията няма значение. Ако се търди Кади Макси с визия на Нисан Патфайндър.... не съм виждал....
                              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Търсенето приключи, с малко неочакван и за самия мен резултат:
                                Volvo XC70, 2.5 T AWD (210 к.с), ръчка, 2006 г., 122 000 реални километра, 1 собственик, всички възможни екстри без навигация и люк,с доказана история в МП.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X