Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Посъветвайте ме за първа количка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пичове,посъветвайте ме за първа количка

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Кое па му е хубавото,БМВ им виновно,че нямат акъл.
    Попаднах на ня'ква анти БМВ група във фейса, УЖАС. Теази коли били опасни, да се забранят.........алУУУ, кой не карал кола със задно и зиме и лете, и на дъжд, значи въобще не е карал. Демек девствен е!

То че повечето тинейджъри нямат акъл, то е ясно, ама и уменията, че са им по-малко от мерака и това го има! В еклипс не съм стъпвал, не искам и да знам даже к'во е.

За млад шофьор е важно да знае: вземи кола която ти харесва, да не е кошница, няма какво да лежиш под нея, то така или иначе всичко рано или късно се чупи. Другото е да има търпение, да е спокоен, ще има да юркаш цял живот до писване, така че трупай опит лека-полека да придобиеш правилните навици.

Аз лично бих взел БМВ е34 или МБ124, големи коли, като им свикнеш веднъж с габарита уменията ще ти останат за цял живот.

Коментар

Защо в D-сегмента слагат Volkswagen Passat заедно с Mercedes-Benz C-Class и BMW 3? Пасата не е ли кола с по-големи размери от другите. Škoda Superb също е на базата на Passatа?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От: Посъветвайте ме за първа количка

Щото кат сложат Пасата при Е-тата и 5-ците, ша тряа да кажат, че е едно и също с А6

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
          Щото кат сложат Пасата при Е-тата и 5-ците, ша тряа да кажат, че е едно и също с А6
          Passat CC e клонинг на А5 или обратното май.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
            .. Един ден ще се задомиш, ще имаш деца и тогава бъди сигурен, че следващите 30 години няма начин да имаш Еклипс. Така че или сега, или след 30 години ти си решавай ..
            И аз това все още си го казвам и продължавам да се подрусвам в Селиката НО все пак първите ми няколко години шофьорски стаж бяха изкарани на Пасат комби и не мога да кажа, че съжалявам за това

Коментар

Тук не става ясно, кой ще поддържа проба-грешките на младежа финансово.
              Щото ако има кой да му дава пари за повреденото BMW или Мерц, няма какво да му мисли.
              Ако трябва сам да се оправя, съветите ви мисля не са правилни.
              Мое мнение-Голф, Астра, нещо корейско.
              Караш 2 години, то заприличва на изхвърлена от морето консервена кутия и минаваш вече на каквото искаш.
              Аз лично се учих на Деу Ланос, което после биде подарено на друг човек да се учи
              Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

W124 ще го научи на прости ремонти,а като шофьор това трябва да го знае и може.Той една 124ка или 202ка ако не може да държи на крака то по-добре колело да вземе,БалканЧЕ,че Лястовицата може бърза и голяма да му дойде.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Абе що не оставите момчето да си купи квото му харесва?
                  Ба човек ако ви слуша който не е карал москвич е полуинвалид
                  Ако иска и Мазерати да си купи - ма щом се е насочил към японски пръчки явно не е дорасъл
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                    В еклипс не съм стъпвал, не искам и да знам даже к'во е.
                    То и аз не ща да наближавам италианско, съветско и английско, а някои въздишат по тях. Именно там е идеята- щом те прави щастлив- това е твоята кола, ако ще в очите на околните да е най-големия клозет.

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                    Аз лично бих взел БМВ е34 или МБ124, големи коли, като им свикнеш веднъж с габарита уменията ще ти останат за цял живот.
                    Тези нямат живи съученици. Вярно, суперздрави и неубиваеми, но читави вече или няма, или им искат куп пари.
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от I.Guberkov Преглед на мнение
                      ...Караш 2 години, то заприличва на изхвърлена от морето консервена кутия и минаваш вече на каквото искаш...
                      Колега аз това не мога да го разбера! Защо трябва да заприлича на консервна кутия? Аз имам 13 години стаж зад волана, карал съм и тук и в чужбина и до сега по колите си съм направил няма и една педия общо дребни драскотини. (това, какво са ми причинявали по паркингите е друг въпрос, но то зависи само от другите водачи) И като цяло не смятам, че това е някакъв феномен!

Коментар

Смятам, че съветите, които се дават на колегата, за покупка на евтина кола, която да докара на визия като войнишка манерка, консервена кутия и т. н., не са много удачни. Колегата noname12 го е обяснил в поста си. Придобиването на добри шофьорски умения е свързано преди всичко с развито чувство на отговорност, самодисциплина и сериозно подхождане към шофирането. В случая стойността на автомобила не трябва да е определяща /евтин/, защото това провокира безотговорно отношение, което лесно би се прехвърлило и върху последващата по-стойностна покупка с последствията от това за водача и за всички останали.

Коментар

Така мислите ,ама реалноста е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
                            В случая стойността на автомобила не трябва да е определяща /евтин/, защото това провокира безотговорно отношение, което лесно би се прехвърлило и върху последващата по-стойностна покупка с последствията от това за водача и за всички останали.
                            Всичко е строго индивидуално. Зад волана съм над 25 години, включително и няколко години международен транспорт. Към личните си автомобили винаги съм се отнасял като мащеха /не че е аз хвалене/ но просто аз съм си такъв. Точно за това гледам да карам проста кола, за да не ми пука, като дойде време да я хвърлям. Винаги колите ми са приличали на манерки, никога не ми е пукало как изглеждат. За мен автомобила е като чифт джинси- върши работа, като се поизноси се изхвърля и се взема следващия, малко по-читав от предишния. Това че някои си обичат колите повече от самите себе си си е техен проблем.
                            На сърбела майката му е чесането.
                            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Надявам се последното да не е насочено към мен! Аз също съм шофьор от 33 години и никога не съм робувал на купчина железа. Притежавам ГАЗ 69 на почти 50 г., но по пътя винаги съм го карал така, както съм карал и най-новите си коли. За безпътието е ясно. Просто отношение, не сляпа привързаност и безрезервна любов!
                              Последно редактирано от kartechar; 19-06-15, 11:13.

Коментар

Може и да не съм прав, но така съм научен...
                                Последно редактирано от kartechar; 19-06-15, 11:28.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X