Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Мой познат си купи МЛ, мой приятел си купи МЛ, сина ми си купи МЛ, шурито на баджанака ми на неговата снаха, та на зълва и си купи МЛ, е ай оставете малко
    МЛ-ли и ние да си купим де.
    Опа не не неискаме като видях по колко скоростни кутйи и по колко възглавници трябра да сменя, че аз толкова възглавници нямам в целия хотел бре.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Евтино-практично-удобно. Чудя се аз що ги карат толкова много тия бюджетни народни колици и то не само в Албания, но и у нас. А то какво било. Само немците са някакви национални нихилисти, та не ги купуват толкова често.
      Ами карат ги у нас, щото, ако сега реши да я продава сина ми тази кола, този ML, който в момента още няма изминати 100 000 км, няма да може да му вземе и 60 000 лева... Даже по-вероятно под 50 000 да вземе и то с голям зор за този Мерцедес с тези екстри. Та за това все повече ги карат, а не за това, че много се трошат. В същност нищо не се трошило по колата на сина ми за тези години, но пък и той не е от състезателите. Нито е пробвал някога, каква максимална скорост ще вдигне по магистралата, нито си прави гонки и състезания с тази кола по пътищата, а да не говорим пък да я вкара в някакви дерета, или в кал...
      Според мен колата определено си струва парите стига да може човек да си я позволи.
      Последно редактирано от ВладиЧ; 31-03-15, 13:40.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
        Сина ми си поръча през 2007 година МL 320 дизел чисто нов....с всичко и с ДДС-то му струваше 178 000 лева.
        Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
        Ами карат ги у нас, щото, ако сега реши да я продава сина ми тази кола, този ML, който в момента още няма изминати 100 000 км, няма да може да му вземе и 60 000 лева... Даже по-вероятно под 50 000 да вземе и то с голям зор за този Мерцедес с тези екстри.
        Е, за 8 години 100 000 км. какво да й се случи на колата ? Време е да се отървава от нея своевременно, май ... пък и 1,18 лв. обезценка на километър, без да се броят разходите за гориво, каско, данък... С таксИ е наполовина, но пък как вози, а ? А най-важното - има мерник ... или тия май нямаха мерници, но липсата на мерник сигурно е екстра № 79, след екстра № 78 - липса на (...опозоряващ ) надпис "320 CDI" отзад.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Няма мерник за съжаление... Само една педя голяма емблема отпред на решетката. За другите работи сте прав. А това с екстрата - липса на надписи по колата не е майтап. Това освен Мерцедес го има и във високият клас на БМВ.
          Иначе сина ми си я харесва тази кола и не иска "да се отърве" от нея. И тази, както и всяка чисто нова кола според мен, си е набутване, като, колкото е по-скъпа колата, като нова, толкова по-голяма е загубата на стойност, като втора ръка. Такъв е света. Но пък за всеки си има по нещо. За един Уазка, за един Сузуки Витара, а за друг Мерцедес МЛ 320. А има и таксита...
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Има ли тука някой, който кара Grand Cherokee 3.0 CRD? Ако има, моля да опише накратко как вози по БГ-асфалт!
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не карам 3.0 CRD, но си мисля, че по нашите асвалтови пътища ще се държи по същия начин като всички други Jeep WH WK с бензинови двигатели.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                Има ли тука някой, който кара Grand Cherokee 3.0 CRD? Ако има, моля да опише накратко как вози по БГ-асфалт!
                Ако си "рацер" и обичаш "стегната возия", може и да не ти хареса. Иначе за БГ-пътища, включително и черни такива, за хора с проблеми в бъбреците и / или дишащи през устата поради запушен нос (= опасност от прехапване на езика) - цепи като лодка вълните демек, клати се, ама най-вече надлъжно. Явлението "друсане", писал съм го и друг път тука, просто отсъства. Но това е лигава американска возия, гадост някаква, никаква "информативност" няма туй окачване Взимай "Мерцедеса"

Коментар

За Гранд-а нямам наблюдения, но имам бая километри изминати с на баща ми Командера и в на приятели МЛ-те и мога да твърдя че като изключим клатенето при JEEP-а, Мерцедеса вози по-зле от Jeep-а въпреки че е на въздух а Commandera e с амове по 300 кинта.... Относно чупенето на МЛ всички сменят неща като луди, единия казва че като тегли чертата между 12-15000лв. ремонти на година, година и половина....
                  JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                  JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                  JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                  JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
                    ...а Commandera e с амове по 300 кинта....
                    Много скъпи тия амове, бре ? 300 лв. един брой ?

Коментар

"...а Commandera e с амове по 300 кинта. " - вие сте интелигентен човек и може да видите че в поста ми не е упоменато че става въпрос за брой, като юрист трябва да обръщате внимание на детайлите А относно цените може да проверите в България каква е цената на Sensa-track-a и на Bilstein-a Нещо друго да обсъдим ?
                      Последно редактирано от PAJERO-PININFARINA; 08-05-15, 10:20.
                      JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                      JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                      JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                      JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
                        "...а Commandera e с амове по 300 кинта. " - вие сте интелигентен човек и може да видите че в поста ми не упоменато че става въпрос за брой, като юрист трябва да обръщате внимание на детайлите А относно цените може да проверите в България каква е цената на Sensa-track-a и на Bilstein-a Нещо друго да обсъдим ?
                        Можем да обсъдим знанието на български език, значението и правилното използване на предлога "по" в някоя друга тема.

Коментар

Така, освен уроци по граматика, научих, че трябва да си купя и двата автомобила, за да преценя кой е подходящият за мене... Това е много поучително и изчерпва въпроса напълно. Благодаря на знаещите!
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не е задължително да ги купуваш - пробвай ги....
                            Карам Гранд Чероки 3.0 с въздушно окачване вече година и половина - ами голям кеф си е
                            В някои отношения ми е по-енергономичен от МЛ (там имам само няколко малки проби) - например 'ръчките' около волана при гранда са по-удобни
                            Пък в цената имаше сериозна разлика...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Това е обсъждано и в доста други теми. Всеки си има предпочитания и слабости. За едни Мерцедес е номер едно, за други Jeep. Който е пред дилема, качва се кара и решава кое е ноговото. Започвате пак..."ти знаеш ли какво може Jeep-a....абе ти карал ли си Мерцедес...".
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                                Това е обсъждано и в доста други теми. Всеки си има предпочитания и слабости. За едни Мерцедес е номер едно, за други Jeep. Който е пред дилема, качва се кара и решава кое е ноговото. Започвате пак..."ти знаеш ли какво може Jeep-a....абе ти карал ли си Мерцедес...".
                                Jeep никога не е бил номер едно, но същото важи и за "Мерцедес", който е номер едно само в България и Албания

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X