Значи ситуацията е следната: от 2 години живея със семейството си в планинска местност с лоши пътища с камъни и коловози. Имам Опел Кадет 1.3 капка, който е в отлично състояние и е добре поддържан но не е за тези пътища. От една страна вероятно не мога да му взема повече от 1300 лв. (а съм го купил за 3000 + 1000 за ремонти, АГУ, аларма, нови пружини + амортисьори и т.н.) от друга страна виждам, че ще го разсипя ако продължавам да го карам по тези камънаци. Налага ми се да ходя в гората по едни такива пътища, които като се разкалят и стават непроходими. Живеем така, че разчитаме на ресурси от природата, затова трябва да взема нещо високо проходимо, с което да мога да ходя в гората за дърва, да ходя за провизии. Хем да върши работа, хем да е равностойно по цена на Опел-а. Днес ходих да видя един фият Панда но не бях очарован -- абсолютна бричка пък и не е кой-знае колко по-висок от Опела. Сега търся някаква друга алтернатива. Нямам много пари, най-много да добавя още 200 лв. към парите от Опела. Гледам намират се УАЗ 469 или Лада-Нива на такава цена но той върши ли работа или за тези пари ще е някоя гробница. Освен това става ли да ходя из града или дори да отида до София с него ако се наложи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пред важен избор съм, помогнете /4x4 под 5000лв./
Свий
X
-
Така както го разказваш - по скоро Виетнамка. Ако няма ниски клони. Обаче там има неприятен проблем - тя е бензинова и пие много. А да и набуташ примерно Д-245 също струва пари, па и с нафтата стана квото стана((
Не съм сигурен че ще остана с чиста съвест, ако те заведа при оня ГАЗ. Едно са гъзариите на софийските джипери, друго е да оставиш цяло семейство в това нещо в бурята ...
Ей пичовЕ, дайте да измислим на човека здрав УАЗ!
-
Първоначално публикуван от СтефанТака както го разказваш - по скоро Виетнамка. Ако няма ниски клони. Обаче там има неприятен проблем - тя е бензинова и пие много. А да и набуташ примерно Д-245 също струва пари, па и с нафтата стана квото стана((
Не съм сигурен че ще остана с чиста съвест, ако те заведа при оня ГАЗ. Едно са гъзариите на софийските джипери, друго е да оставиш цяло семейство в това нещо в бурята ...
Ей пичовЕ, дайте да измислим на човека здрав УАЗ!Всъщност, нямам представа от УАЗ-ки, ГАЗ-ки и НИВИ. ЧУвал съм само,че някои са с 3 скорости и на такова нещо сигурно ще му изкарам душата ако река да отида до града на 50 км. Чувал съм също, че оригиналните руски двигатели не са добри. Нямам също идея колко харчи такова чудо. Но трябва да намеря решение защото дървата ме чакат а не смея вече с Опела, големи коловози станаха, удря се по камъните.
Пък ако стане работата ще ви каня на сафари в ранчото.
Коментар
-
Мда.
Три скорости не се произвеждат отдавна. Нищо такова не е шосейна кола по днешните мерки, проблема не е само в разхода, ами и в това че като караш толкова бавно по шосето без друго ще стане катастрофа с някоя друга кочина(((
Щом имаш интернет, прегледай архивите на тоя форум, ако знаеш руски ще ти кажа и други места, ама общо-взето си мисли за УАЗ. Останалото също е набутване, обаче и без полза.
Коментар
-
За вашата експлоатация най-подходяща и евтина ще е НИВАТА, но в никакъв случай купена за 2000 лв. НИВАТА е само носеща конструкция и когато дойде до такава цена не става за нищо освен за учебна мишена. За съжаление не мога да ви кажа че и УАЗ за 2000 лв. ще е много по-добър но там поне ако сте наясно с техниката бихте могли да си ремонтирате сам, засега и частите са евтини а пък технологията му позволява ремонт в предложените от вас условия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от VPetrovЗа вашата експлоатация най-подходяща и евтина ще е НИВАТА, но в никакъв случай купена за 2000 лв. НИВАТА е само носеща конструкция и когато дойде до такава цена не става за нищо освен за учебна мишена. За съжаление не мога да ви кажа че и УАЗ за 2000 лв. ще е много по-добър но там поне ако сте наясно с техниката бихте могли да си ремонтирате сам, засега и частите са евтини а пък технологията му позволява ремонт в предложените от вас условия.
Коментар
-
За съжаление крилатата фраза, че хубавите и евтините неща се продават в два различни магазина продължава да важи с пълна сила ...
Щом си изправен пред тая дилема, ме може да не си погледнал цените на mobile.bg - те са достатъчно показателни, че за 1300 лв е невъзможно да се намери високопроходим автомобил.
Коментар
-
Според мен имаш за тея пари ( с малко зор ) имаш две алтернативи:
1.ГАЗ69(текезесарка)- товари много , а ако вземеш и ремарке още повече. Ходи (почти) там, където ходят и конете. Ако е с газова още по добре , защото гори много , а бензина...... Само че за разходки до града не е удобно. А ако ще се използва само за вадене на дърва от гората, не му трябва и регистрация.
2.Нива- за системно товарене не става, защото няма рама и ресори. Е става колкото един москвич или жигула, и бързо се амортизира. За разходки до града е екстра. Гори по малко от текезесарката.
Само че гледай да се вземеш нещо, с което да изкараш сезона (поне да държи докато падне снега), че да може да си изкара парите за ремонта. Поне още 1000 лева. Не забравяй и гумите - още 600 лева, нови. Другия вариант е Жигула са разходка до града, и кон за дървата.
Щях да забравя:
3. УАЗ 452 - сходен с ГАЗ-ката, само че не е толкова проходима, и при по големи наклони е склонна към обръщане. Обаче товари повече.
Коментар
-
А! Верно бе, да се таковам у специалисто, това е вариант! 452 е Буханката - фургончето като линейките. И то и Головастика - бордовия УАЗ май се продават много по-евтино, никой не ги иска.
Точно така, това ти е пътя!
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанА! Верно бе, да се таковам у специалисто, това е вариант! 452 е Буханката - фургончето като линейките. И то и Головастика - бордовия УАЗ май се продават много по-евтино, никой не ги иска.
Точно така, това ти е пътя!
Иска ми се да попитам някой има ли информация за уаз-3150?
Това което знам за него е че е същия като 31512(469Б) но е с по късо шаси и купе с 2 врати!И че отпред е бил с пружинно окачване.Някой виждал ли е такова в българия?https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
ЕДНА УАЗКА В ЦВЯТ ЗЕЛЕН
Първоначално публикуван от kamen_kalchevвзимай буханката,праскай газовата и живейййййййй
Това чудо е катонали? Може ли да се кара с любителска книжка? Дали ще харчи ужасно много газ (вече не държа толкова на икономия, щото винаги ми излизат през носа икономичните коли
)? Има ли части за него? Какво му е толкова лошо на бордовия УАЗ че не го щат? С това нещо може ли да се кара по магистралата? Няма ли платнища за такива?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар