Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор м/у Субару Legacy, VW Passat Syncro, Suzuki Vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор м/у Субару Legacy, VW Passat Syncro, Suzuki Vitara

Първоначално публикуван от tsvetanov Преглед на мнение
    Здравейте извинявам се че не споменах цена, смятам да отида до Австрия тази пролет и да си докарам от там "нещо" до 1500 евро. В този ценови диапазон влизат Субару Легаси и Пасат 2 (задължително искам да е 4x4) късата база на Витарата също се намират запазени до към 1200-1500 евро, за това съм я включил на пръв поглед така неуместно сред другите две коли, просто не знам на кое да дам превес, на комфорта на голямото комби или на проходимоста на малкия джип. В момента също се движа доста по каруцарски пътища с обикновен голф 2 , но зимата той е малко по склонен към боксуване, ясно ми е че в кал също няма шанс, и все пак съм ходил на доста труднодостъпни терени с него, но само при сухо време. Насочил съм се към 4x4 за да мога да разчитам и на повечко сняг и кал на колата ми че няма да ме изостави
    Трябва ли да ти пусна снимки на Голф2 Синхро на х.Рилски езера или само да ти напомня пак за идеята?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от tsvetanov Преглед на мнение
      Здравейте извинявам се че не споменах цена, смятам да отида до Австрия тази пролет и да си докарам от там "нещо" до 1500 евро. В този ценови диапазон влизат Субару Легаси и Пасат 2 (задължително искам да е 4x4) късата база на Витарата също се намират запазени до към 1200-1500 евро, за това съм я включил на пръв поглед така неуместно сред другите две коли, просто не знам на кое да дам превес, на комфорта на голямото комби или на проходимоста на малкия джип. В момента също се движа доста по каруцарски пътища с обикновен голф 2 , но зимата той е малко по склонен към боксуване, ясно ми е че в кал също няма шанс, и все пак съм ходил на доста труднодостъпни терени с него, но само при сухо време. Насочил съм се към 4x4 за да мога да разчитам и на повечко сняг и кал на колата ми че няма да ме изостави
      СЪС тази кал и този сняг ще ходиш за трактор
      FORD MAVERIK 2.7TD
      Тел.0898662817
      LZ1IID

Коментар

Предишната ми кола беше Субару Легаси 2.5 96г - имаше отлична возия, но дойде момент за ремонт(преди това ме убеждаваха че Субару не се чупи). Частите са много скъпи, но по-лошото е че всичко се доставя с поръчка. Сега карам Пасат 4motion - за него има всичко и цените са по-човешки. И двете се държат много добре на сняг - никъде не съм имал проблеми, но Пасата е много нисък и не става за извън пътя. Имам Сузуки Витара - къса база, с която мога да ходя на всякъде(не е правена за офроуд). Така че, ако ще караш в гори и по поляни първите две не стават за това, а ако само от време на време ще излизаш извън пътя или по някоя равна полянка - взимай немската марка и няма да сбъркаш.
        http://www.nakladkibg.com
        накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

съжалявам за късното включване според мен за сумата от 1500 евро трудно би взел добро легаси ,а ремонтите които мисля че ще трябва да направиш за да разчиташ на него ще са поне още 500-1000евро ,пасата не е лош като подръжка ,но ми се струва че трудно ще намериш такъв защото са рядкост ,може би колегите са прави посъбери още малко кеш и си вземи дълга витара или ако караш повече на асвалт пак легаси но в идеално състояние защото части по-ходовата час за субару от тези години има и без поръчка ,но са скъпи а и взимаш кола която е на доста километри и тепърва ще се наложат по-сериозни ремонти и капиталовложения.Аз нямам опит със пасат и витара но от субару съм със много добри впечатления като здравина и ресурс на възлите разхода вярно че е по-висок от на някои подобни автомобили но всичко има цена ако суба е запазен можеш да правиш всичко с него и той ще ти е верен само трябва да се съобразяваш с клиренса

Коментар

Според мен почнеш ли да се завираш все по навътре в гората с кола 4 по 4 ще ти хареса и ще минаваш през още по недостъпни места където не си и помислял да минаваш с нормален автомобил,така че неминуемо ще се разболееш и ти от нашата болест и тогава ще искаш да купиш джип.Ако вземеш субару ще гори доста и препродажбата му после е много трудна.Пасата е по лесен за препродажба но всички търсят дизеловите модели.Взимай една витарка дълга база,слагай газ и си готов член на сектата....
            TЛК 80-4.2ТД
            ТЛК 73-2.4ТД
            ...................

Коментар

Субарото е много проходимо като за кола. Даже мисля, че може да се мери и с някои СУВ-ове.
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                никъде не става ясно за какви пари иде реч...
                Субару Форестър е доста по-подходящ за каране извън пътя от Пасат или ЛегаСи /не е ЛегаЦи!/... и Пасат-а и Легаси-то са семейни комбита с дълго междуосие, големи свесове и скомен просвет - проектирани са за по-стабилно държане на мокър/заснежен асфалт и нямат нищо общо с офроуда...
                Витара-та /и то къса/ от своя страна не става за семеен автомобил - бавна, малка и харчи много, сравнена с другите два "конкурента"...
                Прав си че е Легаси - но в КАТ такова говедо няма - само Легаци.
                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Аз също карам Пасат G60 синхро(с работещ с отремонтиран компресор), и трябва да ви кажа, че за годините, в които е произвеждан и като клас е изключително стабилен на всички настилки в сравнение с останалите-личен опит, а съм карал доста коли включително и последните Пасати пак 4х4
                  Разлика между Легаси и Пасата чисто като проходимост нямат,но при останалите дисциплини Пасата е по-добър, все пак е със стегнато окачване оригинално(при G60 варианта)
                  Ходовата част,особено задният мост е изключително надеждна-за 4,5години (с известни лирични отклонения на места) нищо не съм счупил пак казвам отзад
                  От гледна точка на резервни части везните осезаемо се наклоняват към немското
                  Много е важно колега какво разбираш под лек пресечен терен, ако е това което и аз си мисля взимай Витарата, ако ще е дълга не знам, но и тя си е ниска така че .........
                  sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Субарото е много проходимо като за кола. Даже мисля, че може да се мери и с някои СУВ-ове.
                    Така е ,винаги съм твърдял,че леките коли 4х4 във всичко са по-добри от СУВ-те
                    sigpic УАЗ-452

Коментар

преди да си взема витара къса база карах субару джъсти 1,2 .пространството в двете е горе долу еднакво . на нашите "хубави"пътища много често повреждам гуми и джанти на леката кола . джипа разбира се яде с 2 литра повече.гумите за витарата са доста скъпи ,аз сложих бусови гуми 235 /70/15 по 70 лв на втора употреба.и двете вървят спокойно със 120 .в дълбок сняг джъстито ляга на дъно и тогава само лопатата те вади ама до 30 см няма проблем.на лед субаруто е много по стабилно .
                      и накрая вече карам джипа.

Коментар

Здравейте, съжелявам че се включвам толкова късно, но имах доста ангажименти последните два месеца. Та пообиколих доста автокъщи из София и така и не си намерих добро Субару или Пасат имам предвид , че повечето коли бяха или в лошо състояние и с високи цени или само в лошо състояние, ядосах се и си купих една Шкода Фелиция 99-та година, за 2500 лева в отлично сътояние за цената си единствените забележки бяха по външния вид (няколко задирания и следи от градушка) и наложителна смяна на предните дискове и накладките . Та тази кола няма нищо общо с офроуда, но за сега се държи като добър шосеен автомобил. Напролет или лятото когато имам повече свободно време смятам да отида до Австрия и евентуално до Швейцария и да видя какво ще намеря там, отскоро забелязах че има Suzuki Baleno комби 4x4 , не намерих много подробна информация за него ако няко сподели нещо ще бъда благодарен. Твърдо съм решил да си взема или японско комби 4x4 или немско в лицето на VW. За сега избягвам идеята за Витара понеже издръжката на две коли, едната от който джип ще дойде малко неразумна и висока .
                        Subaru Legacy sedan 1.8 16V 4WD '91

Коментар

Ако не си се отказал продавам VW G60 syncro (4х4) , комби. Колата е моя , в отлично състояние.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X