Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор м/у Субару Legacy, VW Passat Syncro, Suzuki Vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор м/у Субару Legacy, VW Passat Syncro, Suzuki Vitara

Здравейте колеги, от около една година чета из вашият форум ,но чак сега ми стана нужда да пиша и реших най-накрая да се регистрирам, обичам да карам из пресечени терени за това доста се колебая какъв автомобил да избера надявам се вие да ми помогнете да наклоня везните в правилната посока .
    Та по темата колебая се силно между Пасат 2-ка комби синкро и Субару Легаци 2.2 литровия мотор плюсовете на субаруто поне според мене са наличието на бързи и бавни скорости и повечето екстри в интериора (субективно мнение). Не знам как стоят нещата с клиренса при двете коли - не съм го мерил но Субаруто ми изглежда по височко. Иначе и двете коли изглеждат като кораби . Доколкото успях да се запозная Легацито има по-голям багажник от Пасата, което за мене също е важно. Ще го ползвам предимно за извънградско пътуване по асвалтирани и пресечени терени. Въпросът ми е как се справят на кал, сняг и лед двете коли. И накрая искам да спомена и витарата която няма особено място за сравнение с двете семейни комбита, но ми изглежда доста по проходима , противно на мнението на повечето ми познати, които не са карали Витари, основен недостатък според мене на витарата е малкото пространство на късата база към която проявявам интерес. Необходимо за мене е колата да е достатъчно просторна за 4-ма човека и палатка и останалия багаж в багажника. Ако има нещо не ясно казвайте, защото сигурно съм пропуснал доста неща.
    Subaru Legacy sedan 1.8 16V 4WD '91

До: Избор м/у Субару Legacy, VW Passat Syncro, Suzuki Vitara

И защо проявяваш интерес към късата Витара, при условие че другите две са комбита? Сравнявай дългата За нея мога да ти кажа че проходимоста и е на ниво, за тези задачи коите поставяш...А и има и място за четирима и за багаж. И е повече "джип" от трите. Успех с избора.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Взимай субару-то.

Коментар

В момента карам VW syncro G60 , комби. Преди няколко години имах Субару само че с 1,8 лтр мотор , пак комби. Предимствата според мен:
        Субару
        - по-луксозно
        - по-високо
        -по-мека возия
        Пасат
        - по-бърз
        - по-евтини резервни части и намиращи се навсякъде
        - по-тих и култивиран двигател
        Проходимостта им е горе-долу еднаква с лек превес за Субаруто , макар че и с двете не съм закъсвал. Разходът - горе-долу еднакъв , но зависещ предимно от крака.
        В заключение - ако е за пътуване по асфалт предимно , с леки забежки встрани бих предпочел пасата. Ако повече те влекат лошите пътища - субаруто е за теб.

П.С. Ако Витарата е дълга база и забягвам често из горите и полята щях да избера нея.

Коментар

От трите,само Витарата е "джип".Останалите са си 100%-ови коли.
          А ако искаш да е кола,но и да се представя добре извън пътя,може да се замислиш за Голф-Синхро.С подходящ лек тунинг под него може да има 30-35см клиренс и същевременно да "лети" с 200км/ч по магистралата.Личен опит.
          П.С. 3-ките са и с клима...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ако имаш сили или търпение събери още малко парички и си вземи една Гранд Витара,поне да знаеш че имаш нещо на което да разчиташ,тъй и тъй вече ти се е прокраднало в мозъка ,че имаш нужда от 4 по 4,после да несъжаляваш.Това си е прогресивно заболяване
            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

По принцип мисля,че по-добре е субару-то,те са доказали се семеини оффроудърчета,а иначе за Пасата,само и единствено гледаи да не е г-60 с турбото.По-редко синхро са 2000кубиковите 115конски сили но мислия че е по-добре за твоя случай,Колкото до Витарата,не може да се сравнява с леки коли.......
              SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

никъде не става ясно за какви пари иде реч...
                Субару Форестър е доста по-подходящ за каране извън пътя от Пасат или ЛегаСи /не е ЛегаЦи!/... и Пасат-а и Легаси-то са семейни комбита с дълго междуосие, големи свесове и скомен просвет - проектирани са за по-стабилно държане на мокър/заснежен асфалт и нямат нищо общо с офроуда...
                Витара-та /и то къса/ от своя страна не става за семеен автомобил - бавна, малка и харчи много, сравнена с другите два "конкурента"...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

а иначе за Пасата,само и единствено гледаи да не е г-60 с турбото
                  Не е с турбо , а с компресор. И тъй и не разбрах защо да не е той?...

Коментар

Гранд Витара!!!!
                    LZ1VMH

Коментар

Ами защото не мислич че на кола извън пътя и трябва компресор/лично мнение/.Имал съм кола/бензинова/с турбо/знам че има разлика с мех.компресор/и като знам някои неща за турбо двигателите.....
                      SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Тук я няма турбоямата на турбодвигателите, така че става за леко извън пътя, ама самия компресор не живее дълго и не подлежи на рециклиране, а при счупване в голяма част от случаите чупи и двигателя след себе си...
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да,знам че е постоянно зацепен мех.компресор,правил съм ремонт на турбо,а доколкото знам и компресора не е евтин,така че не му трябва на колегата да се затормозява,при положение че не върши кои знае какво за неговите нужди.

Коментар

Така де за едно и също говорим.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Здравейте извинявам се че не споменах цена, смятам да отида до Австрия тази пролет и да си докарам от там "нещо" до 1500 евро. В този ценови диапазон влизат Субару Легаси и Пасат 2 (задължително искам да е 4x4) късата база на Витарата също се намират запазени до към 1200-1500 евро, за това съм я включил на пръв поглед така неуместно сред другите две коли, просто не знам на кое да дам превес, на комфорта на голямото комби или на проходимоста на малкия джип. В момента също се движа доста по каруцарски пътища с обикновен голф 2 , но зимата той е малко по склонен към боксуване, ясно ми е че в кал също няма шанс, и все пак съм ходил на доста труднодостъпни терени с него, но само при сухо време. Насочил съм се към 4x4 за да мога да разчитам и на повечко сняг и кал на колата ми че няма да ме изостави
                              Subaru Legacy sedan 1.8 16V 4WD '91

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X