Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой джип да избера Паджеро спорт или Шевролет Каптива,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой джип да избера Паджеро спорт или Шевролет Каптива,моля за съвет

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
    Много точно казано
    Всеки нов модел като излезе на пзара, заслепени от еуфорията забелязваме само хубавите му страни и качества(то няма и как иначе), но след третата-четвъртата година нещата придобиват истинският си облик, дали положителен или отрицателен
    +1

Коментар

Първоначално публикуван от Stela Преглед на мнение
      Каптивата е от скоро на пазара , така че трябва повече време за да покаже плюсове/ако има/ и минусите - когато леко застарее.Все още не е широко разпространена - та за личен опит и мнение , мисля че трябва време.Имай в предвид че , това не е Американски "Шеви" , а бившото Деу - фалирало и закупено от "Щевролет"
      Спаред мен също трябва повече време за да се видят плюсовете и недостатъците на Каптивата. В Бургас забелязох много такива " пъркетника" , а това значи че вече са много разпространени.
      Мой приятел си има такава от близа година и засега е доволен много.
      Аз личномисля че цена - качество е добре.
      [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Паджерото е само японска сглобка, пък Каптивата- май дето им дошло най- ефтино.....
        [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Мъжа ми кара Каптива от близо година и е много доволен..
          Някой по-горе питаше къде се сглобяват-в Словения.
          Сега гледах ,че са пуснали и Туарега на промоция.

Коментар

Re: Кой джип да избера Паджеро спорт или Шевролет Каптива,моля за съвет

Аз пък карах из Гърция една каптива 150кс дизел към 2000 км.

Само да вметна, че това си е моето субективно мнение, да не вземе някой с каптива да ми се разсърди

Плюсовете са, че е евтина и харчи сравнително малко. И окачването е ок за асфалтиран път. Може да се ползва и данъчен кредит, ама задните 2 седалки са практически неизползваеми. Харчи към 9/100 на магистрала със 140.

Обаче всичко друго са и минуси на тая кола.

Двигателя има огроооомна турбо-дупка,просто е много зле. Така и не се научих да тръгвам с тоя джип, а го карах 6 дена.

Обаче скоростната кутия е още по-зле. На тойотата дето е 91 година скоростите и се превключват по-добре. Каптивата има само 5 скорости, като при 140 на 5-а е над 3000 оборота.

Ако беше автоматик, горните минуси нямаше да са толкова големи.

"Качеството" на пластмасите в купето е супер зле също. Климатика е слаб. Задния пепелник като го натиснеш да се отвори, директно пада на пода.

Волана е супер нечувствителен, и освен това скърца яко пластмасата по него.

Абе за тия пари - толкова. Аз понеже съм малко запален на тема коли, такова не бих си купил. Но ако искаш евтина, нова и здрава кола без никакви други +ове (освен емблемката), каптивата ще свърши работа.

Аз бих избрал паджерото 1000%.

Мишо
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Аз принципно не си падам по стари модели, но в случая ще дам глас за Паджерото, ако само между тези двете е дилемата. Гледахме Каптивата миналата година. Отвън е ОК, с изключение на грозната задница, но отвътре каква е гнус - евтинджос страшен! И смърди едно такова особено, на евтини пластмаси. Накрая си взехме Кайрон - новия модел с 270 CDI двигател. Чакахме го 3 месеца, че нямаше бройки и това тогава ме изнерви, но сега като гледам какви дефекти дават Каптивите съм много доволна, че не прибързахме да я купим. Този двигател на Кайрон е много добър! На брат ми ML-a e със същия и даже веднъж ги сравняваха с мъжа ми и се оказа, че Кайрона по-върви :-) Щом си се замислил за Каптива, защо не погледнеш и Кайрона? Не е по-скъп, а е наистина хубав нов джип: http://www.kyron.bg/exterior.html

Коментар

Първоначално публикуван от Lilitu Преглед на мнение
                Аз принципно не си падам по стари модели, но в случая ще дам глас за Паджерото, ако само между тези двете е дилемата. Гледахме Каптивата миналата година. Отвън е ОК, с изключение на грозната задница, но отвътре каква е гнус - евтинджос страшен! И смърди едно такова особено, на евтини пластмаси. Накрая си взехме Кайрон - новия модел с 270 CDI двигател. Чакахме го 3 месеца, че нямаше бройки и това тогава ме изнерви, но сега като гледам какви дефекти дават Каптивите съм много доволна, че не прибързахме да я купим. Този двигател на Кайрон е много добър! На брат ми ML-a e със същия и даже веднъж ги сравняваха с мъжа ми и се оказа, че Кайрона по-върви :-) Щом си се замислил за Каптива, защо не погледнеш и Кайрона? Не е по-скъп, а е наистина хубав нов джип: http://www.kyron.bg/exterior.html

извинявай ама сериозно ли гледаш на този sang young. имам двама приятели с подобни не могат да се отърват от това то такова обезценяване няма а за други положителни качества от никой от тях не съм чул. цитирам "много е хубав искаш ли да ти го подаря" - това са думите на единия за рекстон

Коментар

Двигателя не е същия, а е сьмо по лиценз на мерцедес.

Коментар

избери японеца
                    емил златков
                    паджеро 2.5тд
                    ве стром 650

Коментар

Див фен съм на японските коли по една - единствена причина - на времето бях пред същата дилема - нова форд от магазина или Мазда 323Ф (с прибиращите се фарове) на 2 години, 2 месеца пред изтичане на гаранцията (тогава имаше 2 години - 1996 год. Варко), на 11.500 км. Избрах нея и я продадох след 6 години на 155.000 км като за това време една крушка не изгоря, смених само спирачни накладки, дискове и ангр. ремък с ролка. После 2003 се качих на Опел Караван, на 5.000 км, бях през месец в сервиз. Малката ми кола е Тойота Ярис, стана вече на 80.000 японска сглобка (вече няма такива, унгарски и френски са), не е мръднала досега. Сменихме Опела с Ц класа на 50.000 км, 2001, съшата работа - все нещо се обажда.
                      Та японското си е японско, според мен.
                      Но практично погледнато, все пак новата кола има гаранция 3 години (ако не бъркам за Каптивата)... Но ако се чупи, ще си скъсаш нервите, макар че Опел с тия 5 "оторизирани" вносителя имат конкуренция и общо взето си гледат работата, не са като Тойота с един сервиз и записване за смяна на масло на Малка богородица...
                      Не знам, аз бих заложил на японеца все пак.
                      Успех в избора!
                      Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Ако ще караш малко (примерно 20к км на година или по-малко) и основно по пътища - вземи Каптивата. Ще трябва да изкара 4-5 години в прилично здраве.
                        Ако ще караш много, вкл. и със забежки в пущинака: по-добре Паджерото, ще изкара повече км, нищо че има вече 40к навъртени. Японец под 100к не се обажда, само масла, филтри и ремъци.

Коментар

Един мой приятел има нова Каптива и не е особено доволен от нея. Има наистина дребни, но досадни проблеми, като неплътно затваряне на стъкла, някакво досадно скърцане на пластмасите. Сами по себе си това не са проблеми, но притеснително е че се появяват на автомобил на около година, при това не излизал от пътя.
                          Качвал съм се веднъж да я карам. Вървежът е поносим, без да е нещо особено, возията прилична, визията също. Комфортът на прилично ниво. НЯМА БАВНИ, което лично за мен е проблем.
                          Разходът и на дизел варира между 12 и 10/100.
                          Като цяло на мен не ми харесва особено (лично мнение на база на повърхностни впечатления)
                          Единственото Пажеро, което съм карал е 3,2 DID автомат и мога да кажа, без угризения че е несравнимо по-добро от Каптивата.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Дилемата май не включваше Кирона изобщо .

Паджеврото е изборът според мен - с двете ръце гласувам!

Коментар

Паджеро много ясно. Това че е втора употреба нищо не значи. Ако е карано добре и са се грижили тези 44000 са си направо нищо. Представи си на тази каптива каква ще е цената след 3-4 г. и каква ще е на Паджерото. Пък и ще караш Паджеро все пак а не Деу с класи по-надолу.
                              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

От: Кой джип да избера Паджеро спорт или Шевролет Каптива,моля за съвет

Който иска джип взема паджерото , който иска кола с по висока проходимост взема каптивата. Аз в момента имам същия проблем като колегата.Търся джип и избирам между Мицубиши, Нисан и Тойота. Едно време се казваше доколкото помня "на цвят и вкус приятели няма" .Това важи вече и за автомобилите.Успех на колегата ,ако още не е решил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X