Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избор на първи автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: избор на първи автомобил

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    4Х4..? за тия пари..?!
    Така де, 4 + 4 - ще има 4 гуми и 4 врати!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Вземи си за половината от тия 3000 лева нещо да се научиш да шофираш. Иначе ще те е яд.
      + 1

Коментар

На Импреза багажника е малък, ако сложиш и газ, има място за един сак. Моето мнение е, че освен парите за покупка важен фактор са разходите за поддръжка, затова споменах Синхро. Тройките се срещат често и намирането на части не е толкова трудно. Разгледай Форд Мондео 4х4, Еспейс Куадра, Митсубиши Спейс Вагон 4х4, Фиат Темпра 4х4. Вземи под внимание факта, че се срещат в хомеопатични дози по пътищата, а нечупещи се никога коли още не са произведени.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Причтелю, с толкова малко средства можеш само да загубиш!
          Помисли за алтернативи
          -кола на познат/близък
          -десен волан
          -екзотична модел
          *Сантана-Витара
          *Галлопер-Митсубиши
          или просто стара киа, ссунгонг, Хон/Гил Дон или каквото там му викат, не пуши, черно,не трака от мотора или като върви ,пали,липсват гънки по тавана, и салона нее оср**.
          Ако удвоиш авоарите, като минимално решение на твоята задача виждам ХОНДА HRV има с 4*4 или CRV 1ва генерация.Надеждни, не скъпи коли са със здрава механика и безгрижни отзивчиви мотори. височки са, е 4*4 не е перфектно но са далеч по проходими от сузуки балено.
          HRV е замислено като младежки, сърфистки автомобил.Дизайнът им е малко спорен и дано това помогне за цената.
          Балено много ги бях загледал преди 5 г. Също са надеждни, читави мотори, удобно комби. За пълният привод помня, че е символичен 97%/3% и са много редки. След като хората дето го познават, казват че е проблемно- разумно е да го избягваш но не отхвърляй напълно модела ако са ти толкова тесни финансите.
          Късмет при избора!

Коментар

Е не съм се разбързал чак толкова, при все че следващите няколко месеца ще съм извън страната. Просто ми се ще да имам ясна идея към какво да се стремя.
            Първо, инвестиция от сорта да се науча да карам е глупава, тъй като това ще са наистина пари на вятъра. После продавай, пък пак купувай бла-бла. Предполагам всеки знае как се кара собствената кола (поне баща ми си я пази като очите) и как служебната примерно. А и апетита идва с яденето. Може би за тия пари наистина не мога да намеря нещо читаво за моите изисквания, а може би трябва да дочакам момента, в който ще имам заплана X, която ще ми позволява да карам кола, харчеща 10-12 градско и всичките му там разходи на качествения автомобил 4x4. И все пак не дочух някое мнение за Лансер-а от около 2000г.

Коментар

Първоначално публикуван от haemoglobin Преглед на мнение
              Първо, инвестиция от сорта да се науча да карам е глупава, тъй като това ще са наистина пари на вятъра. После продавай, пък пак купувай бла-бла.
              Каквито и пари да дадеш за първата си кола, ВСЕ ЕДНО ще са пари на вятъра. Знаем много добре как се кара собствена кола, преди да си направил първите 10-ина ремонта по нея, защото всички сме го играли това. И колко бързо идват тия 10-ина ремонта, също знаем. Няма да имаш никакви проблеми с продаването, защото фирмите за рециклиране работят доста организирано (и точно на тях ще я продадеш след година-две, 95% вероятност).

Колкото до не-притесняването при влизане в мокри полянки и сняг, това ще дойде не с 4х4, а като излезеш няколко пъти с лопатата. Тук във Форума сме отзивчиви и най-редовно ходим да измъкнем някой аджамия от такива места.

За това, което написа в началото (комби или ван в който да се спи и да влиза колело или зимна екипировка) аз съм си взел Рено Еспас 4х4. Тука ме бъзикат на френска кола, но съм дал за нея 1500лв (и още 1000 за потягане де) и е страшен кеф. Събира цял катун, може да товари и на покрива, седалките могат да се обръщат за шляпане на карти и харчи по-малко от доста леки коли. Газ при това. Но за начинаещ не бих я препоръчал.

Коментар

Първоначално публикуван от haemoglobin Преглед на мнение
                И все пак не дочух някое мнение за Лансер-а от около 2000г.
                Теоретично системата 4х4 не е лоша. Три диференциала и вискоблокировка поне на междуосевия. На практика обаче машинката си е екзотична.
                Отделно, май и тези не са без проблеми с ръждата, а и вноса е именно от "снеговити" части на света, където и читавите даже ръждясват.

Че знаеш как ще си караш собствената кола, никой не го оспорва. Изказаното съмнение е към това дали освен да знаеш, го и можеш, защото за второто трябва практика.
                Написал бях и други съвети, които може би биха ти били от полза, но се сетих за презрителното отношение към "дървения" Голф(да, и за "Ауди 4х4, но не Quattro...")... та реших да си ги спестя, и без друго няма да се вслушаш. Затова ще те посъветвам накратко - не си взимай екзотична кола и не давай за кола повече от два-три пъти брутният ти доход на месец(втората част е цитат по колега от Форума). Успех!
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Лада Нива 4X4 си е добро решение, но за двама и няма да спиш в нея. Условията при които ще я караш на село са супер за нея и тя допълнително ще ти е полезна да поддържаш и собствеността. Ремонтите и са елементарни и частите са по джоба ти. Сложи и газ и си джиткай по баирите. Виж колко много ръчки има този хибрид и ако се научиш да ги използваш правилно ще си изненадан от възможностите на туй возило. Теглич, олекотена Thule система за два велосипеда на теглича и си супер. Инвестираш в Нивата в бъдещето когато имаш мерак и пари, непрекъснато си джиткаш по асфалта и извън пътя икономично с нея, но за жалост мадамите не и налитат...
                  Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Подкрепям предложението за Нивата..или трябва да се откажеш изцяло от 4х4. Аз бих избрал някое по-високо комби на газ - Пасат Б3, Ауди Б4, някоя неръждясала (ако избщо такава вече се среща) Омега 1 с 2.0 двигател.

Коментар

Рено Еспейс около 99г може да се намери на около 2500, място бол и за риба става и за багаж и за спане и за е..не

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X