Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избор на първи автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• избор на първи автомобил

Привет на всички!

Та на 23 години съм и ми се ще да се сдобия с първия си мой автомобил. Мисля, си за нещо като комби или ван, в който мога да спя, да пъхам колелето или зимна екипировка, палатки и такива неща, без да се притеснявам да газя в мокра поляна, перманенстен сняг през зимата (живея в планински баирест район) или кален кълдъръм на село. Също ме се ще да е 4x4, но видях на парт тайм, фул тайм, с виско муфи и какво ли не и тъй като не съм карал автомобил, идея си нямам как се държат на пътя.
    За сега съм се спрял на 2 модела.
    - Suzuki Baleno - Става дума за моделите около 2000г. Изглежда икономичен с двигател 1.6, който има 4x4, но пък не много мощен, а при пълен автомобил не знам как ще се справя виско муфа, която явно понякога дава фира. Също четох, че по принцип работи, с около 95% предавателна сила на предните колела, а при забоксуване ги разпределя.
    - Subaru Legacy - втора генерация, 94' - 99'. За марката знам, че имат много успешни системи 4x4, но пък двигателите им изглеждат с големи кубатури, а бензина в наши дни е скъп. Май частите и консумативите не са евтини.

Ще се радвам на всякакви идеи и препоръки.

От: избор на първи автомобил

$$$$????
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Добре дошъл. За Балено забрави, както и за другите Сузукита с виско-дава фира не понякога, а закономерно още на 80-100 хил. км. Вискомуфата не се предлага като резервна част отделно, а заедно с кардана надминава неколкократно покупната цена на колата. Субару е нелош вариант, със специфична поддръжка, жалък клирънс, двигателите над 2 литра страдат от недомислената охладителна система. Вариантите с ръчна ск. кутия имат вискомуфа, блокираща междуосевия диф, която също не е евтина. Огледай Ауди 80/100 Куатро комби-перманентно 4х4 с централен торсен и блокаж на заден мост, място-бол, струват стотинки и са много здрави, поддръжката е лесна. Виж също Голф 3 Вариант Синхро-фултайм с вискомуфа, невероятно здрава и непретенциозна система, виското надживява двигател и ламарини, сравнително лесно и евтино се лифтира.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Audi 80/100(Quattro) са с механичен инжекцион(KE-Jetronic), поне приемливите кубатури. Това с АГУ не е за предпочитане(че и без него не е баш, ама...). Другия инжекцион е чак на някои от петцилиндровите(2,3 20v и с турбина) и на шестцилиндровите (V6 - 2,6 и 2,8 ). Дизел няма, чак при първите А6 с купе на 100(C4), но са редки и скъпи, а за поддръжка хептен.
        Остават Голф 3 и Пасат B4 (не са много разпространени тези Пасати). При Пасата няма дизел 4х4 и ако газта не се предвижда като гориво(в колата ще се спи), остава голф 3. Там пък проблем е ръждата, и че са вече на възраст(последните са 1996г). Така че ако има средства по-добре следващия модел Голф 4 комби, или Шкода Октавия. Да, променя се системата за 4х4 но пак е надеждна. Има вариант за нисък данък(90к.с.) и сравнително нисък разход при дизела.
        Последно редактирано от cecoa1; 25-12-13, 20:58.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Като собственик на даже две баленота, не ги препоръчвам . Ужасано гниещи преден и заден мост, чупливи скоростни кутии, щото никой и не им сменя маслата на време. Иначе е много икономична , 1.6 мотора не е лош. За виското право дума колегата, може да се пробваш да го пълниш , ама не си е работа. Не бих си купил пак балено. Субару е добро, ама за парите за балено , няма да намериш читаво. Виж ауди 80 куатро е много добър избор, здрави са каталяските, ама вече са на по много години, та и там въпроса с наличните читави е малко под въпросителна. Голф 3 гние много , а това най -трудно се прави.

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
            ... Огледай Ауди 80/100 Куатро комби-перманентно 4х4 с централен торсен и блокаж на заден мост, място-бол, струват стотинки и са много здрави, поддръжката е лесна...
            Това ЛЕСНА синоним ли е на ЕВТИНА или си е само лесна!?
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Сподели бюджет !
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Ми бюджета ми е около 3000 лв,. Ако реша да инвестирам повече, предхочитам да си взема Мултиван.
                Благодаря за мненията. Всъщност аудито не изглежда лош вариант. Един приятел има от първите А6, не е куатро, ама е дизел 4x4. По Пампорово, докато колите се чакат да се разминат по заснежения баир към лифта, ние ги заобикаляме през гората.
                За Голфа нищо няма да кажа, освен,че е дървен (всеки да го разбира както иска, няма да сбърка).

А някой има ли впечатления от моделите Lancer, които са произведени около 2000г?
                Последно редактирано от CarTest™; 26-12-13, 12:17.

Коментар

досега не съм видял не изгнил Голф 3... Октавия е над бюджета ви... - тя е просто по-добрия Голф
                  за кола 3-4-5 и т.н. употреба - Тойота...

Коментар

Някоя четириврата Импреза от по-старите ще влезе в бюджета ! Сега погледнах- има чудесни екземпляри на пръв поглед от 99-та за 2700-2800..
                    Последно редактирано от sonda; 26-12-13, 13:41.
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от haemoglobin Преглед на мнение
                      ...Един приятел има от първите А6, не е куатро, ама е дизел 4x4...
                      То, само с питане няма да стане... Освен мерак за първа кола ще трябва и да почетеш малко. Сега ти си "царя"- с пари и мерак да купиш кола! Само недей да прибързваш с избора си и не си купувай дърт дизел, пък бил той и 4х4...

Коментар

Хубаво 3000лв, ама това само за покупката ли е или и за обслужването и първите дребни/недребни ремонти? Защото за 2000лв няма автомобили, които да си струват купуването като първа кола, освен ако не си печен автомонтьор-факир, който само чака някоя трошка да попадне у него, за да я направи малко бижу.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

За изискванията които имаш към автомобила-ауди 4Х4 комби бензин или Субару Форестер първа генерация, 2000 сс, ръчна скоростна кутия, бързи-бавни. За бюджета от 3000 лева-нищо сносно не можеш да намериш. Ако въпреки това успееш да закупиш нещо от горните два вида-поне още толкова за ремонт, главоболията и ядовете ще са ти бонус. Импреса-комби може да се намери запазена за около тези пари, повдига се без проблем още 7 сантиметра за почти без пари, за колелото обаче ще си трябва багажник

Коментар

4Х4..? за тия пари..?!

Коментар

Вземи си за половината от тия 3000 лева нещо да се научиш да шофираш. Иначе ще те е яд.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X