Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрите коли за последните 25 години

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-добрите коли за последните 25 години

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Не знам къде си гледал, но в немското мобиле има ... над 9 хил. за фолксвагени над 20 години.
    Сложи горна граница, така хващаш от 1995 г. до 2015 г. Примерно така, излизат 1557 VW-та с начална цена 99 евро. Сега гледам, че линкът работи само за пасати (първоначалното ми търсене) - 122 бр.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Сложи горна граница, така хващаш от 1995 г. до 2015 г. Примерно така, излизат 1557 VW-та с начална цена 99 евро. Сега гледам, че линкът работи само за пасати (първоначалното ми търсене) - 122 бр.
      Еее, Боголюбе дай да не се обиждаме. Мога да работя с мобилето, знам да сложа горната граница и не, не са 122 пасата, а 633 по-стари от 1995 година. И не да не съм виждал стари коли в германия, включително италиански, фпенски и т.н.
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

124-ката на хазяина... човекът е турчин или сърбин (по произход, де), нали ? Що като гледам немското мобиле и аутоскаут, изобщо не се продават 20+ годишни мерцедеси и пасати ? Толкова са ценни, че никой не ги продава ?
        Като го гледам си е кореняк немец.
        Що не пробваш така(над 8000 обяви към момента). Това е всичкото фауве над дваЕсе' години. Толкова са и Мерцедес и малко отгоре. Ауди са към 2500 обяви. Общо на Рено, Пежо Ситроен и Фиат, на същата възраст са почти колкото обявите за Ауди.

На Jeep, са около 250 обяви преди 1995г. Явно са толкова ценни, че и като нови, средния германец е решил да ги пропусне някога... Не знам защо, това е най-ефективния и здрав автомобил на света, според някои автори....
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Що не пробваш така(над 8000 обяви към момента). Това е всичкото фауве над дваЕсе' години.
          Като изключим Вип-Топ обявите, макс. цена 599 "ойро". Що ли германците не се избиват да ги купуват тия, ми са толкова много обявите за продажба Че това си една трета от минималната работна заплата там ? А собствениците им що не си ги карат - такива готини, комфортни и неповреждаеми коли... Цецо, ти в някакъв друг свят живееш, хем в Германия отиде, хем си оставаш същия.

Коментар

Aз преди 4г реших дa не копувaм пaк новa колa aми стaрa но дa е с добър ресурс.След кaто плaщaх дълги години нa бaнките високи лихви нещо не ми допaднa схемaтa.Стaрите коли нямaт бъдеще зa всекидневнa колa,един мaлaк удaр и е брaк,поне тук зaстрaховaтелите не сa длъжни дa ти плaтят щетите aко стойностa нa ремонтa е нaд стойностa нa колaтa(професионaлнa не нa пaзaрa).Преди време ме чукнa един от зaд,тегличa пое всичкия удaр но мойтa колa блъснa преднaтa,мaскa фaрове мигaчи и други дреболий .Трябвaше дa си е опрaвям сaм и с мъкa взех 1200€ от зaстрaховaтеля мaкaр и дa не е моя винaтa.Имено зa тaкивa случки хорaтa не ги кaрaт ,поне тук товa е причинaтa дa не се инвестирa и ремонтирa в стaрa колa.
            поздрaви

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
              Имено зa тaкивa случки хорaтa не ги кaрaт ,поне тук товa е причинaтa дa не се инвестирa и ремонтирa в стaрa колa.
              поздрaви
              Точно цената на труда по ремонтите кара хората "на Запад" да си купуват нови коли на изплащане и да ги карат само докато са в гаранция и с каско. Доскоро професията "автотенекеджия" беше напълно непозната там - всичко ожулено или смачкано просто се сменяше с ново. Ако има изкривявяне в геометрията на колата си я пишеха "тотална щета" -> моргата -> автовоза -> България С нахлуването на още повече араби и източноевропейци в старите "страни-членки", чух, че професията тенекеджия се била появила и там.

Коментар

След всяко изкачване следва спускане - това забелязвам в планините!
                Последно редактирано от Edo; 22-12-15, 12:33. Причина: Нещо обърках страниците!
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Лека-полека ще стигнеш до повечето отговори.
                  Това с цената на ремонтите и себестойноста на колата, вярно отказва хората да ги ремонтират. Повечето. Нормално е като ще даваш 1000 лв. за дребен ремонт, като ремонт по спирачната система, окачването, смяна на съединител и др., да се откажеш да инвестираш в нещо, което струва на пазара 1000 лв.
                  Някои хора обаче мислят по друг начин. С всичките си недостаъци отговарящи на стандартите от преди 25 г. , тия стари кочини имат някой предимства. Едно от тях е безотказност, или пък ако има отказ, тоя отказ се преодолява лесно от собственика, или майстора и в най затънтеното място на света.
                  Ако мислиш да спориш, направи справка във форума .... по теми от сорта: - "изгасна", "не пали", "не включва", "не тръгва", "помощ" и т.н.

Коментар

Точно цената на труда по ремонтите кара хората "на Запад" да си купуват нови коли на изплащане и да ги карат само докато са в гаранция и с каско. Доскоро професията "автотенекеджия" беше напълно непозната там - всичко ожулено или смачкано просто се сменяше с ново.
                    Беше то.

И фактор в промяната не са толкова арабите и източноевропейците ами това че производителите на таратайки се забравиха с цените. А с 1-2 финансови кризи цената на труда поизостана и нещата си дойдоха на мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Лека-полека ще стигнеш до повечето отговори.
                      ....
                      Ако мислиш да спориш, направи справка във форума .... по теми от сорта: - "изгасна", "не пали", "не включва", "не тръгва", "помощ" и т.н.
                      Ако и ти си стигнал до правилния отговор (справка - таблицата по-горе), че "Мерцедес" е най-масовата над 5-годишна кола в БГ, не мисля да споря Та затова и сравнена с другите най-масови: "Форд", "Опел" и VW, можем да приемем, че по-малко се разваля от тях. Такава ни е базата за сравнение. Пък и не виждам теми "Мазератито ми изгасна", "Бентлито ми не пали", "Ролсът не ще да включва повече от 2-ра, да не е нещо в авариен режим ?", пък даже няма и "Аутлендърът ми не тръгва", "Помощ за Фиат Фриймонт" ? Но-о-о-о пък е пълно с "Jeep WJ 2,7 CRD мамата ми разката", "Jeep WK 3,0 CRD - ще я изхвърля накрая тая бракма", доста често се срещат, ама щото Jeep нали е американски боклук, затова ги прави тия проблеми с неубиваемите ... знаеш чие производство двигатели ?

Коментар

Гагич, вместо корейската тема мога да затворя тази.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Гагич, вместо корейската тема мога да затворя тази.
                          Ами ако и ти си "сторонник" на тезата, че от "Мерцедес по-убаво нема" и че това е рядка кола, само "wealthy conaisseurs` choice"...

Коментар

Що да я затваряш, няма лошо, даже помага за предпразнично развеселяване.

Коментар

Всъщност, най-много стари коли на куп по улиците съм виждал в Нюрнберг. Некви чичаци ги карат вечерно време.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Всъщност, най-много стари коли на куп по улиците съм виждал в Нюрнберг. Некви чичаци ги карат вечерно време.
                                Туй ретро-парад някакъв е било ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X