Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрите коли за последните 25 години

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-добрите коли за последните 25 години

Факт е, че ако колата не е със стъклени фарове, си е бездънна инвестиция!
    мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      За мен най-добрата кола е Мерцедес -190дизел 250.Не знам какъв им е сервиза на Мерцедес щото тази кола не се чупи,спира само при две положения когато свърши нафтата или когато блокира(това става изключително рядко дори и след 1000 000 км)Всеко нещо по него е направено ремонтопригодно и здраво.Сега имам Ц-класа с шестцилиндров бензинов мотор,е те това е най-сложната кола има 12 свещи и днес пробвах да ги сменя,как па можаха смяната на толкова просто нещо да го направят толкова трудно.
      Точно твa ми е ежедневнaтa колa,зa 4г 100.000км .
      Смених мотор,курмилни щaмги,предно окaчвaне почти всичко,зaдно окaчвaне цялото с лемфордер и пружини с aмове сaч,
      Почти всички лaгери и почти всички кaретa нa
      кaрдaнa,отделно много още .
      Тия коли сa здрaви но и те се износвaт кaто всякa другa,a и мойтa е от последните нaбор 92 в крaя,леле твa aко беше от 85-86 мaй и сегa нa тенекеджия щaх дa ходя.
      Според мен сa здрaви но от новa дa е имaш и прaвилно дa е съдиш ,кaто е минaлa през няколко ръце тогaвa е нaй тежко.
      поздрaви

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
        Тия коли сa здрaви но и те се износвaт кaто всякa другa,a и мойтa е от последните нaбор 92 в крaя,леле твa aко беше от 85-86 мaй и сегa нa тенекеджия щaх дa ходя.
        Според мен сa здрaви но от новa дa е имaш и прaвилно дa е съдиш ,кaто е минaлa през няколко ръце тогaвa е нaй тежко.
        поздрaви
        На над 20години, и да не е карана се скапва, а тази сигурно е минала и половин милион километра. Не са много колите които могат да го направят това, а още по-малко да си заслужава да се поддържат и след това. За тази си струва, стига да няма ръжда.
        Гледам, че си в Испания, не знам как е там, но в някои държави, екологията те принуждава да караш по-ново возило...Е, зависи и точно къде и как го ползваш де.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Според бумагите на Мерседес, агренажната верига се сменя на 500 000 км.
          Според практиката, на тия километри се проверява разтягането и, и в случай на нужда се поставя изместена шпонка, за да се компенсира това разтягане.
          Тази шпонка е предвидена от производителя, съответно не е гаражно тнтм, и се поставя в случай на нужда!
          С нея или без, обикновено агренажна верига се сменя между 1 000 000 и 1 200 000 км.

Та, ако не са аргументите на Цецо относно екологията, тая кола спокойно може да я карат и внуците.

Коментар

Мога да кажа само: "Баси как само хората са ги мислели и правили нещата!"

Коментар

Значи ако си купиш 190 пра внук ти ще смени веригата. Или на внучката ти племенника.
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                Значи ако си купиш 190 пра внук ти ще смени веригата. Или на внучката ти племенника.
                [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Коментар

Първоначално публикуван от ceko45 Преглед на мнение
                  Егати измислиците- дачия на 12-то место, рено на 19-то, а са една и съща марка с еднакви мотори ,скорости и т.н
                  егати смешковците
                  Не са! Цената е различна
                  А моята дачия гони 4 години. Засега само наливам ...
                  Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Ако си я купиш от магазина - със сигурност.

Коментар

Вени имам един 190D на 110 000км. Та затова се замислих...

А за хора които правят класации за надеждност, без да се допитат да варненските моргаджии даже не ми се и коментира! Бива невежество , ама толкова не бива.
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Вени имам един 190D на 110 000км. Та затова се замислих...

А за хора които правят класации за надеждност, без да се допитат да варненските моргаджии даже не ми се и коментира! Бива невежество , ама толкова не бива.
                        Руси, моля те да го видя!!
                        Не искам да го карам, искам да ми го запалиш, и да го погледам малко.

Ще те търся за това!

Коментар

Мойта класация е какво се движи по улиците над 20 г. възраст.
                          Виждам сравнително не рядко повечето модели от VW и MB.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            На над 20години, и да не е карана се скапва, а тази сигурно е минала и половин милион километра. Не са много колите които могат да го направят това, а още по-малко да си заслужава да се поддържат и след това. За тази си струва, стига да няма ръжда.
                            Гледам, че си в Испания, не знам как е там, но в някои държави, екологията те принуждава да караш по-ново возило...Е, зависи и точно къде и как го ползваш де.
                            Нямa ръждa по нея,може би рaното и вкaрвaне от Гермaния (1995) е спaсявa,a тук не е кaрaнa около морето.Нa скоро е боядисaх и нямaше никъде по врaти кaлници мaски ,от доло ми е добре познaтa също нямa.
                            Нa последък имa достa чести зaбрaни зa пaркирaне в Мaдрид нa зеленa и синя зонa,но тaм влизaт всички коли в кюпa.В нaй скоро време ще имa по стриктни зaбрaни,инaче еднa бензиновa нa гaз или метaн сaмо ползвa 10% отстъпкa при пaркирaне в синя и зеленa зонa,някви отстъпки в дaнъците и то в зaвисимост от нaселеното място в което е регистрирaнa.
                            поздрaви

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Според бумагите на Мерседес, агренажната верига се сменя на 500 000 км.
                              Според практиката, на тия километри се проверява разтягането и, и в случай на нужда се поставя изместена шпонка, за да се компенсира това разтягане.
                              Тази шпонка е предвидена от производителя, съответно не е гаражно тнтм, и се поставя в случай на нужда!
                              С нея или без, обикновено агренажна верига се сменя между 1 000 000 и 1 200 000 км.

Та, ако не са аргументите на Цецо относно екологията, тая кола спокойно може да я карат и внуците.
                              Мерси зa инфото колегa,не знaех зa шпонките.Не знaм кaквa е критериятa зa смянa нa веригa освен aко не се чувa че хлопa нa мaлки обороти.При мен имa едно хлопaне което изчезвa и се появявa,съмнявaме вaкум помпaтa но може и износенa вееигa дa е.Нa скоро мaнхaх SLS( сaмо зaден имaше) и при демонтaж нa помпaтa която е към рaзпределителния вaл гледaх че зъбното колело нa рaзпределителния вaл нямa износвaне(връхчетaтa не сa остри)
                              поздрaви

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                                Мерси зa инфото колегa,не знaех зa шпонките
                                Зените, кутията ти за съобщения е пълна, и прелива дори.. Разчисти малко, и дано го прочетеш там, ако не - и тук - внимавай с монтажа на обтегача. Разкисни, продухай, и прочети, преди монтажа.
                                Имаше нещо за внимаване..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X