Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на малка дизелова кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ при избор на малка дизелова кола

Първоначално публикуван от mitaka333 Преглед на мнение
    Колеги искам да си взема някаква малка дизелова кола за всеки ден.За сега съм се спрял на три модела до 2000лв. и след 97-98г. Фиат Браво,Сеат Ибиза и Опел Корса.Ако имате наблюдения върху тях моля да споделите.
    Форд Фиеста, Нисан Микра??
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

На Стария му вярвам за АХ-а,няколко собственика са ми казвали за разход около 4 в градското на Варна.

Коментар

взимай някое японче! Нисан алмера, хондичка, сузуки и си свиркай!

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
          Като чуя за разход 3.0- 3.5/100 ми става смешно- е извинявайте, не се заяждам, ама говорим за коли на 15 и кусур години. наслушах се на глофове двойки, горящи4/100- е имах поне 4броя- 7-8/100. SDI на VW/Seat горяло 3.5-4.0/100- е моята ибиза със същия мотор гори5-6 . На хората паджеротата 2.5 дизел горели по7/100- моето 12-15
          Вече се замислям дали аз не мога да карам. А разни бензинови нужници, горящи по 5/100 и то в града- не ги коментирам изобщо.
          карам 30 годишен чист дизел от най-омразните(имал си от следващите).При едни и същи условия от 4,5 до 7,същото е и с различни задк.у-ва.С другото съм съгласен.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Комплексно най-малко съм разочарован от японските.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Като чуя за разход 3.0- 3.5/100 ми става смешно- е извинявайте, не се заяждам, ама говорим за коли на 15 и кусур години. наслушах се на глофове двойки, горящи4/100- е имах поне 4броя- 7-8/100. SDI на VW/Seat горяло 3.5-4.0/100- е моята ибиза със същия мотор гори5-6 . На хората паджеротата 2.5 дизел горели по7/100- моето 12-15
              Вече се замислям дали аз не мога да карам. А разни бензинови нужници, горящи по 5/100 и то в града- не ги коментирам изобщо.
              Абе, може и да има зрънце истина...

Преди доста време имах Пасат 1.9 TDI, с който обиколих половин Гърция, и след като минах 1200 км, реших да взема да заредя, защото пустата нафта не свършваше - реших, че има проблем с уреда..

Разхода се оказа 4.8 /100.

То и толкова вървеше, де..

Не искам да го хваля - това ми беше една от колите, които продължавам да мразя, дори след като я продадох.

Но разхода е постижим - всъщност, най-ниския ми разход на нещо, което съм карал..

Въпреки това не бих си купил такъв пасат никога повече

Коментар

Бих ти препоръчал Пунто 1.7тд. Симпатична колица, със здрав двигател по мое мнение - 7г. и 90х.км само масло и филтри за двигателя. Иначе е дървенка, но пък не особено претенциозна. Късмет!
                Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
                Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Още един глас за Civica. Супер колица е...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Абе, може и да има зрънце истина...

Преди доста време имах Пасат 1.9 TDI, с който обиколих половин Гърция, и след като минах 1200 км, реших да взема да заредя, защото пустата нафта не свършваше - реших, че има проблем с уреда..

Разхода се оказа 4.8 /100.

То и толкова вървеше, де..

Не искам да го хваля - това ми беше една от колите, които продължавам да мразя, дори след като я продадох.

Но разхода е постижим - всъщност, най-ниския ми разход на нещо, което съм карал..

Въпреки това не бих си купил такъв пасат никога повече
                    Е да де ама ти споменаваш Гърция, предполагам , че нафтата е купувана там. И аз като заредя в Австрия на ОМVV хем ми пада разхода драстично хем конете се плодят бързо.
                    ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                    ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                    0896 846 246

Коментар

С 205 1,8 д съм падал под 4/100 извънградско, хем понагорваше масалце. С С2 и С4еХди 3 и малко дава на дълго градско 4-8

Коментар

Първоначално публикуван от ДСВ Преглед на мнение
                        Е да де ама ти споменаваш Гърция, предполагам , че нафтата е купувана там. И аз като заредя в Австрия на ОМVV хем ми пада разхода драстично хем конете се плодят бързо.
                        Заредих догоре малко след София, и после във Велинград.. Българска нафта си беше. Иначе имам същите впечатления от чуждоземска нафта..

Коментар

Наскоро имаше репортаж за един Сивик през две канавки салта правил.И изобщо не само Сивик-а е така,всички Хонди.А за Алфи-те не се залъгвай ,че им е евтина поддръжката-демпфер(респективно доста скъп),капсуловани носачи,торсион.Изобщо те насочват към 2(от три,третата е Опел) от най-омразните ми марки.
                          Моя съвет е -вземи си някое Фордче(фиеста,ескорт),Ситроенчето АХ-а не е лошо,поне е икономично.Ярис-а изобщо пък не е лоша кола особено 1.4 90 коня D4D но пък са в друга ценова графа.А ако пък се спреш на италианско-Браво е в пъти по-добре от коя да е Алфа.
                          П.С:Не държа ,че мнението ми е меродавно,моля да не се нахвърля половината форум връз мене.Лични виждания и наблюдения.

Коментар

Първоначално публикуван от belov15 Преглед на мнение
                            НА за Алфи-те не се залъгвай ,че им е евтина поддръжката-демпфер(респективно доста скъп),капсуловани носачи,торсион.
                            Дааа, демфера е 50 лв (ако изобщо е за смяна, а на 1.9 не се разваля), торсиони в тая кола ако ми покажеш ше те черпя кот каеш, а носачите, тия капсулованите (квото и да значи това, вероятно имаш предвид, че шарнирите не се сменят) са 60 лв двата
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Наистина много исках да си взема дизел,но уви и този път не успях От заглавието спазих само това за "малка кола" благодаря на всички които споделиха своето мнение това ме ориентира доста.След разпитване насам натам и след голям късмет си взех Хонда Сивик 1.3 16V 95г бензин-газ.Казвам късмет защото при набиране на телефона от обявата насреща се оказа мой приятел с когото не се бяхме виждали няколко години.Хубавото е,че той е много добър автомонтьор и ми дава гаранция за качество и безплатно обслужване за 1год. Хондичката е много стегната и много ми харесва.Има газово и дава разход около 8л. градско което ме устройва напълно.Ще пусна снимки след ден два.

Поздрави и благодаря на всички!!!
                              Последно редактирано от mitaka333; 19-04-12, 19:01.

Коментар

На дълго с 5 човека и натъпкан с багаж София Приморско 3 литра и 125 грама на 100 аз никога не лъжа.......просто нямам нужда.
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X