Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee или Toyota Land Cruiser

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Jeep Grand Cherokee или Toyota Land Cruiser

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Аз луксозна стотица не съм видял. При 120 има някакви заченки на лукс.
    Изобщо луксозна Тойота има ли.
    Тяхните луксозни модели ги прави Лексус. Там обаче лукса е неразривно свързан с неудобния интериор.
    В последно време се изтарикатиха и продават в щатите 100 и 120 като Лексус.
    Няма обаче кой да се върже.

Ето такава ???

Коментар

в тоя ред на мисли, купувайте не коли с евтини части, а такива на които не се налага смяна на части /поне първите 5-6 години/... а не от 30-ия ден "Ох, трябва да ида до Балкан Стар да ми оправят ..., да ми изчистят грешките и не знам си още какво
      Иначе без съмнение руските коли са с най-евтини части... и какво от това???

Мога да ви дам пример с Тойота - за 2 години само една грешка от компа... и то защото на -18С миналата зима се беше сгъстила нафтата /пардон парафина, дето го продават за нафта/ и беше започнала да придърпва...

То е ясно, че който харесва JEEP, няма да си купи Тойота, ама защо трябва да се плюе по "конкурентите" не е ясно...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение

Ето такава ???
        ау-у! Много "дървена" бре!

разгледайте тука /не можах да извадя снимки/ http://www.hyundai-indcommerce.com/santafe/
        Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 09-01-08, 14:34.
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          в тоя ред на мисли, купувайте не коли с евтини части, а такива на които не се налага смяна на части /поне първите 5-6 години/... а не от 30-ия ден "Ох, трябва да ида до Балкан Стар да ми оправят ..., да ми изчистят грешките и не знам си още какво
          Иначе без съмнение руските коли са с най-евтини части... и какво от това???

Мога да ви дам пример с Тойота - за 2 години само една грешка от компа... и то защото на -18С миналата зима се беше сгъстила нафтата /пардон парафина, дето го продават за нафта/ и беше започнала да придърпва...

То е ясно, че който харесва JEEP, няма да си купи Тойота, ама защо трябва да се плюе по "конкурентите" не е ясно...
          Много пъти съм препоръчвал Тойота. При конкретни изисквания става.
          Лично за моите - никога. Втори път - не.
          Нещо лошо ли има че не ми харесват?
          Кое да ми хареса?
          Че са бавни, че са груби, че са маломощни или че са скучни.
          Чувам че били здрави, а с очите си ги виждам развалени.
          Да не говорим че в конкретния случай системите 4х4 са със светлинни години разлика. На 120ката приноса към световното развитие е чаткащите спирачки на тракшън контрола.
          Като измислят симетричен междуосов диференциал и в паралел му сложат електро хидравличен многодисков съединител, който може да прехвърли 100% от въртящия момент към единия мост, може и да се замисля.
          А при Гранда го има и в давта междуколесни диференциала.

Коментар

Карал съм доста 120ки и няколко клиентски гранда. Абре защо така тия грандове всичките имат едно характерно люлеене по надлъжната ос? 120ката си се люлее нагоре надолу. На мен лично ми харесва люлеенето на 120ката . Не ми се спори, наистина този който кара и харесва едното няма да си купи и кара другото, това са две различни философии, и два начина на живот. Само да кажа че няма нещо дето не се троши. Познавам двама механици който са работели и за двата официални представителя, и двамата са на мнение че 120ката се троши по малко. Знам че това е информация "една жена на опашката казала" и никой не е длъжен да се съобразява с нея при избора си.

Коментар

Клати се старото Гранд Чероки, защото е направено за офроуд със тънка стабилизираща щанга отзад. Независимо от това на високи скорости е по-стабилно. Не случайно 120ката е ограничена на 175км/ч а стария Гранд на 200.
              А тия твоите механици колко Гранда от новите след 2005 са видели строшени. Все пак темата е за WK. Не знам , направиха ли по-бърз.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                е те тука не позна , Джамбазов - и той;
                аз много харесвам Jeep, но когато слязох от WJ, отидох да разгледам WK в БалканСтар, после до ТМ Ауто за 120-ка и се качих на Тойота - това, на което сме се смяли, винаги ни застига
                като имате предвид, че ГЧ беше 5.7 HEMI, пак го прежалих за тъжното V6 на 120-ката;
                защото:
                - гнусната Тойота извади малко по-добра динамика от старото 4,7 - удушено до смърт и с по два клапана - можеше да се направи много, ама няма кой да се занимава; както от новото става SRT8; с други думи - по-високотехнологично - имаш променливо газоразпределение за разлика от HEMI-то;
                - комфорт на салона - верно, личен вкус - Limited срещу Luxury (но за съжаление с механично регулиране на седалките); говоря за неща като цветове и вид на материалите; твърдост и контур на седалките;
                - комфорт в града (където карам 95% от времето) - возия като в лимузина от по-старичките;
                - това, което всъщност обърна кантара - темпът на обезценка - едвам преживях продажбата на WJ за 20К лева и второ такова нещо не исках да си причиня
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от ivanik1978; 09-01-08, 22:06.
                Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                  е те тука не позна , Джамбазов - и той;
                  аз много харесвам Jeep, но когато слязох от WJ, отидох да разгледам WK в БалканСтар, после до ТМ Ауто за 120-ка и се качих на Тойота - това, на което сме се смяли, винаги ни застига
                  като имате предвид, че ГЧ беше 5.7 HEMI, пак го прежалих за тъжното V6 на 120-ката;
                  защото:
                  - гнусната Тойота извади малко по-добра динамика от старото 4,7 - удушено до смърт и с по два клапана - можеше да се направи много, ама няма кой да се занимава; както от новото става SRT8; с други думи - по-високотехнологично - имаш променливо газоразпределение за разлика от HEMI-то;
                  Къде го тва V6 че не го виждам.
                  Виждам редови 6

4,0 литра VVТ-i
                  Максимална мощност по DIN (к.с./об./мин)---249/5200
                  Максимален въртящ момент (Н.м/об./мин)----380/3800
                  Максимална скорост (км/ч)-------------------175
                  0-100км/ч (сек)--------------------------------9.5
                  http://www.toyota.bg/cars/new_cars/l...fications.aspx

И удушения V8 4.7
                  Максимална мощност по DIN (к.с./об./мин)----235/4800
                  Максимален въртящ момент (Н.м/об./мин)-----400/3200
                  Максимална скорост (км/ч)------------------200
                  0-100км/ч (сек)-------------------------------9.0

Защото има и не удушен V8 4.7
                  Максимална мощност по DIN (к.с./об./мин)----270/5100
                  Максимален въртящ момент (Н.м/об./мин)-----447/3600
                  Максимална скорост (км/ч)------------------206
                  0-100км/ч (сек)-------------------------------8.3

http://www.wjjeeps.com/engine.htm

Явно си пропуснал че при удушените се търси сила на ниски обороти.
                  А тя се мери в нютон метри.
                  Динамиката пък се мери в четвърт миля от място.
                  Ама вече не ми се смята. Пък и знам резултата.

Щом си взел Тойотата значи нещо ти е харесало в нея.
                  Няма лошо. Да си я караш със здраве.
                  Само по магистралата ако обичаш дръж дясната лента.
                  Че сте много високи за прескачане.
                  Последно редактирано от kinex; 10-01-08, 00:01.

Коментар

Е да де, и затова най вероятно ти тойота никога няма да си купиш, а аз джип също.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Е да де, и затова най вероятно ти тойота никога няма да си купиш, а аз джип също.
                      Всъщност аз изобщо не съм фен на високите скорости.
                      Причината да не харесвам Тойота е в системата 4х4.
                      Много лесно им се изплъзва въртящия момент през отворените диференциали.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Къде го тва V6 че не го виждам.
                        Виждам редови 6 в нея.
                        тази грешка на сайта им и за мен е неовяснима всъщност е V6;

за магистралата знаех как стоят нещата, но го приех - твърде рядко излизам от софия; а и последният път, когато бях с бърза кола по "Тракия" ми се скъсаха нервите от трафика

за въртящия момент - 380/3800 срещу 400/3200 не мисля, че е лошо при два цилиндъра и 0,7 литра по-малко за НО-то е ясно;

за магистралата в бъдеще - дойдоха по-големи спирачки, чака се компресор и окачване - ще става бегачка, няма как
                        P.S.: двигателят е 1GR-FE - http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_GR_engine и, нещо, което наистина няма нищо общо с идеите на офроуда - след 4000 оборота кефът приижда, точно където спираше при Гранда - несъмнено умишлено имат разлина крива но мощност и въртящ момент, просто на мен тази на жълтурчето ми върши по-приятна работа
                        Последно редактирано от ivanik1978; 10-01-08, 15:47.

Коментар

за магистралата знаех как стоят нещата, но го приех - твърде рядко излизам от софия; а и последният път, когато бях с бърза кола по "Тракия" ми се скъсаха нервите от трафика

за въртящия момент - 380/3800 срещу 400/3200 не мисля, че е лошо при два цилиндъра и 0,7 литра по-малко за НО-то е ясно;

за магистралата в бъдеще - дойдоха по-големи спирачки, чака се компресор и окачване - ще става бегачка, няма как
                          P.S.: двигателят е 1GR-FE - http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_GR_engine и, нещо, което наистина няма нищо общо с идеите на офроуда - след 4000 оборота кефът приижда, точно където спираше при Гранда - несъмнено умишлено имат разлина крива но мощност и въртящ момент, просто на мен тази на жълтурчето ми върши по-приятна работа
                          а какъв е смисъла от голяма бензинова кола за употреба в града??

Коментар

точно един - голямото удоволствие, айде два - и да можеш да се престрояваш като зайче - с един подскок

Коментар

Каде е анкетата?

Коментар

Не може да спира на 4000 защото на 4600 е максималната.
                                Всъщност ето я кривата.

Ама щом ти се занимава с V6 - успех.
                                В случай че резултата не те задоволява да знаеш че има и по-лесен вариант.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X