Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за малък автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за малък автомобил.

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
    Ами почнах да ги тествам.Вчера карах Пунто.Минах и Туинго,и Колт и Саксо.Фиата и Реното бяха без хидравлика(за мен е голям минус,и жената ще я кара) иначе са удобни,като за малки коли.
    Голфа е малък, икономичен и за същите пари. А е по-голям от всички изброени .
    Популярен за поддръжка, евтин за поддръжка и икономичен.

Коментар

Купих си това.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo0006.jpg
Прегледи:1
Размер:194.5 КБ
ID:5362868.Това бе един от малкото евтини автомобили без гнило и ръжда.Не съм запознат колко са качествени,но ми допадна.Дори става за товарене.......И за 1300куб. е доста пъргава машинка.Надявам се и икономична.
      Последно редактирано от Руди; 08-04-12, 15:20.

Коментар

Колега, тази снимка в местността Боровец ли е правена? Иначе колата изглежда добре.
        HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Купих си това.

[ATTACH=CONFIG]437690[/ATTACH].Това бе един от малкото евтини автомобили без гнило и ръжда.Не съм запознат колко са качествени,но ми допадна.Дори става за товарене.......И за 1300куб. е доста пъргава машинка.Надявам се и икономична.
          Ами честито , тоя ветеран е бая по-здрав от по-новите VW.

Коментар

Купих си това .........бе един от малкото евтини автомобили без гнило и ръжда.Не съм запознат колко са качествени,но ми допадна.Дори става за товарене.......И за 1300куб. е доста пъргава машинка.Надявам се и икономична.
            Честито!
            Със здраве да си я караш.

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
              Колега, тази снимка в местността Боровец ли е правена? Иначе колата изглежда добре.
              Ракитника...

Коментар

Хидравлика имат ли тези машинки и коя година е?Иначе,правилен избор,давам бас,че е по-здрава от някои днешни колици!
                Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Аз имам Саско 1,1. Взех го преди 2 години за жена ми, торсиона отдзад ми се струва,че си има и предимства - доста широк багажник като за размерите на колата. Може би е +30 литра спрямо някоя кола, която е с пружини отзад. Скъпи ли са тези лагери, които се сменят?

Коментар

Не зная с какъв точно торсион е отзад Saxo-то. Няколко различни модификации са при PSA автомобилите. Ако е нещо подобно на моста при Peugeot 206, мога да кажа точно колко излиза цялостен ремонт /от преди две седмици/ на за задния мост - смяна на иглените лагери, семеринги, прахозащитните пръстени, както и подмяна на самите оси на гредата, върху които лагеруват иглените лагери. Общата сума с труда е 490 лева, като това включва и цената за транспорт на гредата на моста /основата/ с куриери от Видин до София и обратно за подмяна на осите, самите оси, както и всички части за ремонта. Когато преди три години купихме за гена ми Peugeot 206 HDI, нямаше никакви признаци за предстоящи проблеми и ремонти, но след три години ежедневно друсане в нашенските дупки /90% градска експлоатация/ едното колело започна да трополи. Оказа се, че за около една седмица от появата на първите признаци за проблем до ремонта, оста на едното колело вече беше надрана и доста ръждясала. Лошото е, че първо се износват семерингите, после влиза вода, ръждясва и чак тогава се появяват шум и почукване от торсиона, а тогава вече късно. Може да се спаси положението и да се икономисат малко пари, ако профилактично се сменят лагерите и семерингите, но преди да се е износила и оста /това само, ако водата вече не е влязла в сглобката/.
                    Ето ги как изглеждат: Осите /дясната част на снимката е работната повърхност/-

Главината /тя е само една кухина, а лагерите си имат външна черупка, която тук се вижда заедно с иглите/-

И лагерите след изваждането им /на парчета/-

Иначе, когато е здраво, торсионното окачване си е с приличен комфорт, компактно и търпи товарене. На предишните ми автомобили преди Jeep-а /Renault 19, Megane, Scenic/ обаче торсионите им бяха по-грамотно направени - няма ги тези капризни иглени лагери, които им трябва само малко влага и са ръждясали. Там има гумен тампон и животът му е доста по-дълъг, а и да се скъса смяната му е в пъти по-лесна и евтина, дори и да не се избива а да се се смени заедно с рамото, пак излиза много по-малко пари и време.
                    Съжалявам за малко дългия ми пост, ама понеже питаш за торсиони, а аз имам някакъв опит с тях, та се отплеснах.
                    Поздрави!
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

На Рено 19 за над 10 години и 70 000 км. в баща ми и експлоатация все едно е служебна(товари я редовно с 300-400 кг.) сме сменили един лагер на главината отзад преди 5-6 години, ако не бъркам цената на лагера беше 18лв.. Отпред амортисьорите са за смяна, не сме ги сменяли откакто е купена, а километрите са предимно от градско. Друг проблем по окачването който сме имали е смяна на кормилна щанга с накрайника на стойност около 120лв. по спомени, но този проблем се появи защото цяло лято я карахме с различни гуми отпред.
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Аз започвам също да се ослушвам за икономична кола, заради работата.
                        Приоритети ги подреждам така:
                        - икономична
                        - возия (да не подскачам на всяка бабуна)

- достъпни части, подръжка
                        - здрава, пъргава
                        - екстри
                        - да може да падат задните седалки - за товарене ако се наложи

Бюджет - 1500-2000 Към какво бихте ме ориентирали (модели, година)?
                        Клоня към японските, не сме имали такава, но ме притесняват цените на частите, но предполагам за коли на 10г+ се намират и на нормални цени?!

За тип двигател още не съм се спрял (бензин/газ; дизел...) - за хибрид или електрическа май ще почакаме още.
                        - Защо препоръчвате 5те врати пред 3те? По принцип съм повече за 5те (по-удобно е), но съм чувал, че двувратките са по-стабилни (а и по-леки като се замисля).

Коментар

Ние за 1700 си купихме пежо 306 комби 1.9тди с климатик, елстъкла и огледала. И за изненада колата си е бая стегната.

Коментар

Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение

Клоня към японските, не сме имали такава, но ме притесняват цените на частите,
                            Е на това му се вика дрън,дрън та пляс! Още ли има хора , които говорят за "капсулованите" японски мотори и митично скъпите части?
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

От доста време насам, отказвам да притежавам неяпонско возило. Вероятно има защо
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Така... Малко в обратен ред...
                                Разликата в теглото при различен брой врати, обикновено е незначителна. Същото е и за стабилността защото са на еднаква база(не е като при джиповете да има къси и дълги).
                                Задните седалки падат на всички. Според бюджета може да се избира от много които ще свършат работа, че даже и с екстри.
                                Другите изисквания са малко субективни, комфорт и пъргавина са различни според разбиранията на различните хора. Но като цяло малките коли си возят дървенко и са пъргави до определена скорост.
                                Вече за здравина, цени на части и поддръжка има модели, които са отвъд определена граница. Така че най-разумно е да си харесаш няколко модела и да питаш за тях, а тези които знаят ще те "светнат", кои точно не ти трябват заради известни проблеми.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X