Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола, съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кола, съвети

здравей колега,

във форума за американски автомобили видях, че все пак си закупил pt cruiser. тъй като съм изключително силно влюбен в дизайна и ми предстои да си закупя автомобил, може ли да изложиш впечатленията си? там прочетох за високия разход, липсата на динамика и скъпата поддръжка, но сега след повечко време употреба можеш ли да опишеш автомобила и всичко около него? ))

благодаря

Коментар

Разбира се.

Мнението ми е много подобно на това, което беше преди 2 години. Аз колата лично не я карам много често, защото не е в България, а в последно време пътувам по-рядко, но пък за сметка на това продължавам аз да й плащам всичко

Та пак да повторим - разходът е нереалистично висок за мощността и динамиката (или липсата на такива) на двигателя. Но това може и да е проблем на нашата кола конкретно.

Иначе е много читава и много комфортна. Много удобно се пътува на дълъг път, не боли кръст, малко като на удобен стол се седи в нея Добре е. Проблеми механични не сме имали никакви от както я взехме. При покупката й направихме задължителната поддръжка и от тогава нищо не е правено. Преди месец и долях масло, че беше паднало под минимума, но това е.

Мисля си, че дизелът е по-добър вариант. Хем по-малък разход, хем повече въртящ момент.

4 степенната скоростна кутия според мен е неадекватна спрямо възможностите на двигателя и дължината на самите скорости е лошо разпределена. Много дълги скорости и практическа невъзможност за постигане на висока скорост. Макс 140-150 км/ч с попътен вятър. При 130-140 примерно, колата на четвърта ЕДВАМ бута на равно, дори е под въпрос дали ще може да ги задържи на четвърта, защото четвърта й идват много ниско оборотите и не си достига оптимално мощността. Повече не можеш да ускориш, защотои за най-малкото ускорение мята на трета и там някакви хиляди милиони обороти, където повече и оборот не може да избута. От там скача на четвърта и пак овисваш.

Някакво такова инжинерено недоразумение...

Но въпреки гореизброените разочарования около комплектовката бензин 2 литра и 4 степенен автоматик - не съжалявам за покупката. Много ме кефи да я карам, макар и да става рядко. Механично безупречна и мирише приятно
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Много благодаря за информацията!

Значи все пак остана да направя един test drive и ако остана доволен - купувам, защото всичко останло ме устройва. Но аз определено искам да е с ръчни скорости, така че предполагам може нещата да изглеждат другояче. Наистина нямах представа, че е с 4-степенна скоростна кутия, което ме изуми (?!?).

Дизелите се намират по-трудно, а смятам, че с един ГИ разходът ще изглежда по-приемлив.

Поздрави,
        Д.

Коментар

По някаква причина предишният отговор не се е отразил.

Благодаря за информацията, ще почерпя!

Това, което ми каза ми стига - вече съм твърдо решен, че ще бъде Chrysler. Единствено трябва да направя test drive, за да съм сигурен, че ще съм удовлетворен от динамиката и мощността, защото останалото ме устройва. Но аз определено търся ръчни скорости, а те са 5-степенни, така че се надявам всичко да е наред.

Относно неопревдано високия разход - мисля, че с един ГИ нещата ще изглеждат по-нормални и приемливи А и дизеловият вариант се намира доста по-трудно.

А имаш ли представа как стоят нещата, ако автомобилът се внесе от Щатите? Тъй като имам възможност да го направя така и ще ми дойде доста по-евтино, но пък не съм сигурен дали има разлика в частите, защото доколкото съм информиран - има американско и европейско изпълнение на возилото.

Поздрави

Коментар

Ами със сигурност има разлики, стопове, мигачи и т.н., с които ще рябва да се заиграеш за да минеш КАТ, но като цяло се съмнявам да има кой знае какви разлики. Най добре пусни питането в другия форум, там има хора с опит с внос и познават много детайлно разликите и моделите.
            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

За мигачите, разликата е в цвета (червен/оранжев), и в това че отзад на по-старите "Американки" мигат стоп светлините (няма мигач) т.е. габарит е крушка около 5W, стопа е 21W. при натискане на "стоп" светва в ляво и дясно, при подаване на мигач (примерно десен) и натиснат стоп, десния стоп почва да мига, а левия свети постоянно. На "европейките" мигача е още 21W, и при натиснат "стоп" той си свети в ляво и дасно, а отделно си мига и 21W мигач.....предполагам че по въпроса българското законодателство и подзаконови нормативни актове са .....в брой ама не ги познавам
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X