Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола, съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кола, съвети

Вземи си нещо италианско или френско.
    Една Алфа 166 2.4 jtd- 5л/100км извънградско нафта, върви като самолет, страшна е.
    Другото - Ланча Либра jtd - има 1.9 и 2.4 икономични с екстрички.
    или пък Лагуна.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

ИМХО за работна/служебна кола се взима нещо масово, а не екзотика /като РТ Крузър/...
      ако ще се возят 1-3 човека и няма да се превозва стока, само някой и друг куфар, не виждам смисъл от голям автомобил /било то Вояджър, Алфа 166 и т.н./...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз мисля, че като за служебна кола е важно:

1) Да е икономична - щото шефа плаща горивото нали
        2) Да е здрава - а той (шефа) мрази да плаща нали
        3) Да е комфортна - нема да се гърчи кеча я
        4) Да не е екзотична - че шефа свет ще му се завие да намери части и сервиз
        5) Да не е много мощна - че служебната кола душа няма както се знае и предразполага към настъпване на газта
        6) Да не е много скъпа - щот и без това няма да издържи дълго
        7) Да има голям багажник - че кеча кат оди в командировка нали куфари ще товари

По тоя повод само две са ми в акъла - пасат или октавия. Имат голям багажник, говори се, че са здрави и непретенциозни, комфортни са и мисля, че проблеми с обслужването им (в частност намирането на свестни части) няма да има. И разбира се дизелови - по-малко харчи все пак.

П.П.: Имал съм възможност да видя как се карат служебни коли в няколко различни фирми и общото е едно - "кво ти пука, нали е служебна" .

Коментар

Точно така, виж как добре си синтезирал основните принципи

Има само едно нещо още - хич не ми харесва коли, които .. не ми харесват

За това Skoda и Пасат като цяло отпадат. Пасат ако е по-нов може и да се замисля, защото карах такъв 2002-2004 и беше много надежден.

PT Cruiser-a ми харесва на вид, по-различно нещо е и освен това е доста евтин. Тоест мисля, че съм склонен да направя малък компромис относно здравината в полза на външния вид Но малко.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Има само едно нещо още - хич не ми харесва коли, които .. не ми харесват
            +100

Мразя да се самоцитирам ама както писах в една друга тема

А иначе най-най-най-важното е: да те кефи.
            Успех

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
              Аз мисля, че като за служебна кола е важно:

1) Да е икономична - щото шефа плаща горивото нали
              2) Да е здрава - а той (шефа) мрази да плаща нали
              3) Да е комфортна - нема да се гърчи кеча я
              4) Да не е екзотична - че шефа свет ще му се завие да намери части и сервиз
              5) Да не е много мощна - че служебната кола душа няма както се знае и предразполага към настъпване на газта
              6) Да не е много скъпа - щот и без това няма да издържи дълго
              7) Да има голям багажник - че кеча кат оди в командировка нали куфари ще товари

.
              Колега, тук описа Дачия Логан Комби... УжОс....
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Хахаха , точно!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  НЕУдачия колега, неудачия и викат по сервизите

иначе и аз бях за Шкодата..... от всичките служебни коли, тя се оказа най-безпроблемната....а и е 4Х4

ама нали на вкус и цвет друзей нет........

Коментар

Пежо Партнер ,според скромните ми наблюдения отговаря на изикванията ти.

Коментар

Понеже никой не каза нищо за БМВ, аз ще кажа: вземи го и няма да съжаляваш. Колите от тази марка, конкретно тройките са единствените коли, които ще те "възбуждат". Достатъчно икономични на дълъг път и в града, комфорт и престиж, ако щеш. Разхода зависи от начина на каране, моята е бензин, но на дълъг път до 120км. харчи 7/100, е понякога и 15/100

Коментар

Според мен колкото хора толкоз акъли.
                        Затуй кола си избери сам.
                        Квот те кефи.
                        Щото всичко се троши и трябва после да се прави.
                        То ако имаше идеална кола всички нея ще караме.
                        Само един съвет от мен, преди да я избереш, отиди на Горубляне.
                        Там има всякакви автомобили. Огледай я отвън, качи се вътре, сипи малко бензин, покарай я - всеки продавач ще ти направи тази услуга.
                        И чак тогава реши какво ще си вземеш.
                        В твоя случай обаче е малко по комплицирано щото не я вземаш за теб.
                        Ослушай се в такъв случай за части и сервизи както оторизирани така и не толкоз. Като вземаш кола за работа най важно е да не седи в сервиз с месеци, нали?
                        Пак ще ти дам пример от мойто битие ако позволиш.
                        Твърдо бях решен да взема Субару преди да се кача в Еспейса.
                        Даже почти бях капарирал едно.
                        Ма като поразпитах тук там кво се оказа - части никъде и в представителството същата работа. За сервиз да не говорим. Навсякъде казват - ма те не се чупят - няма такова нещо. А за всичко да тичам до Солун и сам да си го правя - мерси.
                        Затуй в наща фирма - само опели, е има тук там екзотики ма като цяло сме се насочили към марката. И не съжалявам - яки магарета са тея опели.
                        Туй от мен, Успех!
                        VITARA, SAMURAI
                        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                        RENAULT ESPACE QUADRA
                        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от clikk Преглед на мнение
                          ..... е понякога и 15/100
                          А снощи гледа ли новините..... ? Това дето беше останало от БМВ-то на Тракия не беше много. Не ми се мисли как са изглеждали останките на пътниците +++
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

И кой е виновен колата или този дето е карал с 200 и нагоре?
                            B+

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              А снощи гледа ли новините..... ? Това дето беше останало от БМВ-то на Тракия не беше много. Не ми се мисли как са изглеждали останките на пътниците +++
                              Четох,че останките от пътниците на БМВ-то са били такива,че първоначано не са успели даже да разпознаят пола им...
                              А на въпроса на vokel отговорът май е само един...
                              А когато караш с 200,няма значение с каква кола си,всичко е ламарина...
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

PT Cruiser за служебна кола е някакво много ексцентрично решение. А, и не знаеш ли, че е добре да се бяга от нещо с много бърза обезценка?

Обаче и служебна BMW тройка е само една идея по-малко екзотично, но пък е още по-сбъркано, предвид цената на ремонтите и поддръжката.

От моите наблюдения какво правят другите - градацията на служебните коли за близки до твоите цели върви така:
                                - Октавия / Корола
                                - Авензис / Пасат
                                - Еспас / Туран
                                - Вито / Мултиван

Последните 4 са "класика в жанра" и след тях да се качиш на седан, направо си е downgrading, казано на чист български.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X