Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола, съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кола, съвети

Кола, съвети

То темата не е 4х4, но все пак ще съм благодарен, ако изразите мнения.

Трябва да купя скоро една количка за служебно ползване, в рамките на 10-15 000 лв... искам да е нещо относително надеждно и красиво, 2001-2003 година, дизел, мощността не е фактор.

Чудя се между два варианта

1. Chrysler PT Cruiser - на вид са ми симпатични а и са много евтини. 2003 година се взима за 15к лева и то дизеларката. Нямам си и представа обаче дали са надеждни или са трошляци. По тази кола особено много имам нужда от съвети и чуждия мнения.

2. BMW 320D около 2000-2001 година. Те са малко над този budget, но пък подозирам са доста надеждни и все още добре изглеждат като коли.

Японските коли не ми харесват като цяло, пък разни голфове молфове изобщо.

Какво ще кажете за по-горните 2, и особено за Cruiser-a ?
    VW Touareg V10, 5000cc

До: Кола, съвети

Крайслера е много функционална колица - това е абсольтен шампион-трансформер между съотборниците си от Голф класа. Удобен е за много неща, с лекота върши работата на лека кола малък ван и баничарка. Това до тук са плюсове, барабар със симпатичния външен вид - определено е лице в тълпата. Минусите са както си наясно не до там високото качество и повечето дефекти които дава, както и някои неудобни за обслужване възли (да му смениш крушка на фара си е баси еквилибристиката). И за мен основен минус - предното предаване, което за повечето хора е плюс така че не е съществен.
    Баварката е значително по-здрава, повече сервизи могат да се занимаят с нея, но консумативите и частите са скъпи. Удобна отвсякъде за каране кола с не такова голямо вътрешно пространство като РТ Круизърчето, но далеч по- сигурна при висока скорост и с по-рафинирано и драйвърско пътно поведение. И е със задно - истинска кола
    Ако повечето време ще я карам аз - бих избрал бавареца, ако ще е универсална кола за всичко - крайслера.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Какви дефекти дава крузера ? Като здравина на окачване и прочие как е? Разхода имаш ли представа какъв е ?

Колата е за да вози по добър асфалтов път, няма да бъде товарена освен с хора и от време на време куфари примерно, но никакви ексцесии.
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Знаеш че разхода е динамично изменяща се величина
        Дизел не съм карал, малкия бензинов двигател правеше около 12 градско и 8 извънградско при спокойно каране. Дефекти нищо сериозно, но дребни неща колкото да те дразнят. Окачване не сме правили, но той беше и сравнително нов. За возията - средна хубост - и по лоши и по-добри съм виждал. На мен ми допадна че не се накланя много в завоите като за такава висока колица.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ами защо не пасат?Имат прекрасни дизели

Коментар

А защо не пробваш с някой ван?
            Принудих се тез дни да копувам кола и си взех Еспейс и засега съм очарован. Просто нищо общо с лека кола по функционалност. Моя е бензин шестак ма имат и добри дизели.
            Само идейка????
            VITARA, SAMURAI
            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
            RENAULT ESPACE QUADRA
            ...и едно сивикче за града...

Коментар

Ванчетата не са ли доста по-тежки и съответно по-висок разход ? Нисък разход е много важно, колата няма да я карам аз 90% от времето, но аз ще плащам и гориво и пр. Тоест икономията е важна много в случая.

Сега гледах една реклама на Citroen C3 - 8500 евро ново и 4.4 л / 100 разход (поне на хартия)
              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                Ванчетата не са ли доста по-тежки и съответно по-висок разход ? Нисък разход е много важно, колата няма да я карам аз 90% от времето, но аз ще плащам и гориво и пр. Тоест икономията е важна много в случая.

Сега гледах една реклама на Citroen C3 - 8500 евро ново и 4.4 л / 100 разход (поне на хартия)
                Мите,Йори има такова,1.4л бензин.9л/100км градско харчи.Ако е дизеляк ще е по-добре.Ама и двете са трошливи,да знаеш...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Бягай далеч от ситроена, верно са много трошливи и аз си мислех че само слухове ама като гледам C4-ките на прятели за по 1-2 години им изпосмениха климатици, окачване, компютри ....
                  Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Вановете са по-тежички, но пък колко багаж събират!!!
                    Съпругата допреди една година караше Фиеста 1.4 дизел (двигателя е като на Ситроен С3) - на дълъг път до 3.8 л./100 км. го е сваляла, но в София 7-8 си харчи. Сега кара Фолксваген Шаран автоматик 1.9 дизел - на дълъг път 6.5-7 л./100 км, градско около 10, средно 8.5!!
                    Но пък са си съвсем различни коли и като комфорт и като екстри и най вече като пространство!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Кола, съвети

То темата не е 4х4, но все пак ще съм благодарен, ако изразите мнения.

Трябва да купя скоро една количка за служебно ползване, в рамките на 10-15 000 лв... искам да е нещо относително надеждно и красиво, 2001-2003 година, дизел, мощността не е фактор.

Чудя се между два варианта

1. Chrysler PT Cruiser - на вид са ми симпатични а и са много евтини. 2003 година се взима за 15к лева и то дизеларката. Нямам си и представа обаче дали са надеждни или са трошляци. По тази кола особено много имам нужда от съвети и чуждия мнения.

2. BMW 320D около 2000-2001 година. Те са малко над този budget, но пък подозирам са доста надеждни и все още добре изглеждат като коли.

Японските коли не ми харесват като цяло, пък разни голфове молфове изобщо.

Какво ще кажете за по-горните 2, и особено за Cruiser-a ?
                      Предлагам ти веднага: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12403
                      Паркетен лъв
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Влади, мерси за офертата, но сигурно си пропуснал ключовата дума - "икономичен" автомобил Изглежда много добре, но ще ми стане зле колегите като започнат да се разхождат до Амстердам и Париж с джип за моя сметка
                        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

привет,ако питаш мен вземи си ван,крайслер вояджър,ако искаш и Гранд,до м.юли миналата година карах такъв,това е универсален автомобил за асфалт,търси си дизел с ръчна скоростна,най-широката кола в света ако не се лъжа,пространство и като багажник,особненно ,като махнеш и последния ред седалки.Разхода за автомобил 2,5 тона не е голям,има фаца и е много стабилен автомобил.Само и аз ,като quadra мисля,че предното не е много удачен вариант за него.Машината е много стабилна.Не искам да влизам с никой в спор,лично мнение и държа на него.
                          Привет Наско
                          Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                          "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                          "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Вояджера наистина е много приятен автомобил, но се комплектова с този "знаменит" дизел който и Черокитата и Грандовете, което си е руска рулетка. Междудругото РТ Круйзъра по вътрешно пространство и по варианти на трансформация на салона не отстъпва на доста от европейските ванове (само дето е с по-малко места за сядане) - просто влез и виж за какво става въпрос.

Коментар

А бе все ми се струва, че дотук нищо икономично не видях... Какво ти е мнението за Skoda? Братовчед ми кара една Октавия 1,9 дизел, аз също съм я ползвал и е доста комфортна, пък и не харчеше. На извънградско май към 5 - 5,5 даваше.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X