Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MOЛЯ ЗА СЪВЕТ:Citroen Jumpy2.0 HDi,Hyundai H-1,Peugeot Expert 1.9 или Fiat Scudo1.9 D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: MOЛЯ ЗА СЪВЕТ:Citroen Jumpy2.0 HDi,Hyundai H-1,Peugeot Expert 1.9 или Fiat Scudo1

зависи коя година е,първите са без.през 2003-2004 бях пуснал доста обширна статия във форума на пежо относхо маховика и фап вилтъра,понеже брах много ядове с тях,ако те интересува може да се разровиш из тяхния форум.
    за съжаление не помна как беше озаглавена темата,а и не съм влизал от както се отървах от колата около 4 години

Коментар

От: MOЛЯ ЗА СЪВЕТ:Citroen Jumpy2.0 HDi,Hyundai H-1,Peugeot Expert 1.9 или Fiat Scudo1

Колата е хубава, да ти е честита, аз съм заклет шевронаджия, ама официалният им сервиз е куц, та куц. Ако имаш нужда от сервиз в София - свиркай, ще ти дам координати, на признат от самия официален вносител , малък сервиз, но пък бачкат яко и добре.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Здравейте отново колеги,относно Citroen Jumpy 2.0 HDI ,бих искал да Ви попитам за някакво описание или ръководство...ако някой помогне или даде линк ,ще му бъда благодарен.Със серийния номер и сайта на service.citroen.com нищо не става-не ме пуска да вкарвам никакви номера.А също и ако някой знае ,да ми препоръча добър сервиз в Пловдив за диагностика,за сега нямам проблеми , ама то не се знае /само свети и мига в жълто лампичката на аирбега/.

Коментар

1.9 на Пежо май беше стария. Търси HDI. Това е страшно добър двигател. Над 7 години карах 2.0HDI 90к.с. (без FAP филтър) и съм просто очарован!
          Аз бих се спрял на този двигател, независимо от обвивката в случая

Коментар

Ако на лампичката пише "Air Bag"(№11) и мига, най вероятно проблема е в лентовият кабел във волана. Ако е номер 12 от тук: http://postimage.org/image/5g5ssk06n/ , значи проблема е буксата под дясната седалка. Ако service.citroen.com не ти приема VIN-а.. Опитай по модел и година. Но мисля че за тях няма ръководство в сайта на Ситроен. Когато описваш двигателя ти трябва и мощността - 90 или 110к.с.

Успех
            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
              Ако на лампичката пише "Air Bag"(№11) и мига, най вероятно проблема е в лентовият кабел във волана. Ако е номер 12 от тук: http://postimage.org/image/5g5ssk06n/ , значи проблема е буксата под дясната седалка. Ако service.citroen.com не ти приема VIN-а.. Опитай по модел и година. Но мисля че за тях няма ръководство в сайта на Ситроен. Когато описваш двигателя ти трябва и мощността - 90 или 110к.с.

Успех
              ами не знам кой номер е -11 или 12-затова прилагам снимката,и искам да попитам с какъв ампераж акумулатор да си купя /на буса старият сложен е 60 А/ч,но мисля че е малък/.А и искам да попитам ,ако трябва да го свалям и зареждам,или да ми дават ток с кабели,дали има някякви тънкости и правила за спазване /да не се прецака нещо компютъра и да дава грешки после/Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00174.jpg
Прегледи:1
Размер:110.5 КБ
ID:5342389Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00171.jpg
Прегледи:1
Размер:85.7 КБ
ID:5342390

Коментар

Вземи си 75Аh, моя беше такъв. Нищо да не те притеснява с даването на ток, нищо му няма на компютъра. И си измии предпазното стъкло на таблото, сваля се доста лесно
                Поздрави

Коментар

Търсим миниван - работен кон, по-голям от баничарка, с 3 места, добра товароносимост, разход и здрав от към ремонти. Нещо уневерсално (т.е. и за ежедневна кола да се ползва)

Казаха ни Citroen Jumpy, Peugeot Expert, Fiat Scudo
                  Има ли значение марката - май са от един завод? Въпросът е кой двигател и генерация 2006 или 2007-09 (по-мощни и по-скъпи с новите двигатели...).
                  2006 1.9 ?
                  2.0 JTD (Scudo), 2.0 HDI били по-капризни и ще трябва да се внимава какво се налива в резервоара.

Идеята е да с ниски разноски (под 100 коня, но ще има ли сила за изпреварване, баири?).
                  Кой е по-некапризния от HDI ?
                  Ako вземем 90-94к.с. - какви са опциите за качване на конете?

Горен багажник и теглич същи ще има.
                  Някакви екстри при модификациите имат ли (нива на оборудване, за които да гледаме)?

Kато карго - стария ми се вижда по-широк (макар и със скосен покрив)?
                  цък:

Коментар

• Владо М
                    Владо М коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не ти трябва качване на конете. Вземи си HDI 95к.с. и празен ще разплакваш дори БМВ-та по баирите. Това за електроника е малко мит. Като даде грешка го закачаш на лаптопа и я чистиш. Само внимавай, като го миеш отвътре. Чистият дизел си е куц кон.

Тойота има една версия подобна на Експерт и Джъмпи. Казва се Proase. Имам два броя и съм много доволен от тях. Нисък разход (7-8 на сто), почти никаква поддръжка, три места отпред и голям обем на товарната част. Има и 1.6 , но 2.0 са по добри.
                  Последно редактирано от VULKAN; 14-06-20, 18:09.
                  Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                  Стефан Арзатов

Коментар

• rosen_offroad
                    rosen_offroad коментира
                    Редактиране на коментар
                    Тойота ProAce (2013-2016) = Ситроен Jumpy, Пежо Expert и Фиат Scudo
                    Тойота ProAce (2016-) = Ситроен Jumpy и Пежо Expert (без Фиат вече), след 2018 и Опел/Воксхол Vivaro се присъединява към горните
                    Последно редактирано от rosen_offroad; 14-06-20, 20:08.

Колеги, говорим за бюджет 4-5000 лв макс.

Коментар

2.0 HDi e абсолютно непретенциозен и трудноубиваем двигател и във 90-коньовата и 109 коньовата версия. Откровен, опростен комънрейл от първите. Стандартна турбина Гарет без геометрия. Вече 1.6 и 16 клапановите не мога да коментирам. Ксантията ми е 2000 година и на 345К вече, Колко са реални , идея нямам. Купих я на 282К. Абсолютно никакви претенции няма към гориво. Зареждам възможно най-евтината нафта, която намеря. Двигател-чук. Проблеми може да създаде дебитомера. Едно почистване на буксата и един спрей за карбуратори и газ! Иска периодично почистване на датчиците на коляновия и разпределителния вал, както и всички куплунги около ЕГР-а. Не грее и е икономичен. Иска си и 5 W-40. Аз му слагам Тотал. Не го харчи много-много. Сменям на 15 К.

Така че, ако има по-капризни, това са по-новите версии на двигателите. Хеле па, ако са с геометрия и ФАП. Там вече, се реве и от дюзи, помпи и прочее.

ПП: Качване на конете-чипва се. На 109-коньовата верия "стандартния" чип е 140 коня. 90- коньовия по спомен е без кулер. По-икономичен, но по-мързелив.
                    Последно редактирано от TigerHunter; 14-06-20, 22:43.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

И още нещо. На Ксантията, не е с демпферен маховик, На Джъмпи и Експерт, не знам как е .
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X