Здравейте,колеги от доста дълго време чувам разни работи относно волво,колко били здрави,икономични и даракоустойчиви.Има ли колега,който кара такава машина,какви са впечатленията му.Говорих с един съсед,който кара цял живот волво,човека неможа да се нахвали и от двете си машини-V40 и S60.Интересува ме новият модор D5,как са с предницата и другите дреболий
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Волво S60,градски легенди или истина?
Свий
X
-
От: Волво S60,градски легенди или истина?
Митко Игнатов (dignatov) има S60 и е доста наясно с поддръжката му. Не знам с кой мотор е, обаче.
Иначе, аз навремето много се бях запалил по V40, понеже беше най-компактното комби с приличен комфорт, което се намираше на пазара преди 3-4 години. Бях ги изучил доста, но така и не успях да си намеря несъсипан екземпляр на разумна цена. Тогава стигнах до заключението, че правилния мотор за тази кола е само турбинирания 2-литров бензин.
По отношение на легендите - има голяма доза истина, особено като се говори за по-старите модели. Новите също са една идея пред конкуренцията, но разликите вече не са толкова драстични, като едно време.Последно редактирано от stargazer; 02-07-11, 11:40.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
-
Отдавна е мълва и мит.
Още преди 15г. чисто ново 850 от магазина имаше странен шум в двигателя. След маса настоятелни разправии и последвало отваряне, за ревизия, се установи, че едно от петте бутала е с 1.00мм по-тънко?
На същия екземпляр, при смяна на накладки на около 30к, се строши шенкела. Не болта -шенкела дето е масивен чугун 3 санта дебел. Шупли при отливането. Не ми се мисли, какво щеше да стане, при счупване в движение.
Коментар
-
Аз имам една торба положителни впечатления от едно 440...
Уморих го от каране, без никакви, ама никакви проблеми по него - беше на 90 к, като го взех ( мисля, че бяха истински, предвид това, че беше фирмена кола във фирмата на приятел, който закри филиал в Унгария, и се наложи да продадат колата - купена нова, и карана две години )
Аз минах още 200 к, и я продадох, поради разни ръждички - може би козметични, но ме дразнеха, а и имах нужда от по-голяма кола.
Странно Волво беше - уж шведско, но с френски двигател - Рено 1.7, сглобявано в Германия или Холандия - не помня.
Единственото , което правих по него, бяха газовите пружини на петата врата - изпуснаха - и се наложи да ги сменя с такива от Алеко - на стойността на кутия цигари бройката.
Сестра ми кара S80 2.5 дизел - с доста юнашки пробег - от магазина излезе колата - досега са сменяни спирачни дискове - явно поради екстремни спирания по мокро, защото не бяха износени, но криви...
и джантите са за боядисване - странно се обелиха - оригинални са..
Отлични впечатления от марката..
и малко носталгични, де - като към всяка моя бивша кола...
Коментар
-
Този модел го проучвах доста дълго време с намерението да си купя. Основният проблем е, че дизеловият мотор D5 на запад явно го спукват от каране и в БГ се появява на умопомрачителни километри. Иначе, от Ибей Англия части за двигателя и направо цели двигатели има бол. Бензинът 2.4 атмосферка 140 коня е много здрав и се появява на малко километри. Газифицира се успешно. Само че за градско е ламята Спаска. Това Волво има неприятно скъпи едрогабаритни части като калници, капак, брони ... Вариантът е само автоморги и пазарлък с джамбазите. Рейките протичат често и няма ремонтни комплекти за тях. Автоматиците сдават багажа, също не подлежат на ремонт. Нова кутия е 10+ хиляди.
Вози много добре, окачването е по-здраво от БМВ 3, Мерцедес Ц или Ауди А4/А6 и по-слабо от Акорд, Мазда 6. Добре обезшумено и стабилно на пътя. Структурно здраво при катастрофа. Много удобни и ергономични седалки. Предницата, обаче, не се вижда и е тегаво при паркиране и маневриране в градски условия. Като цяло е хубава кола, която не се чупи твърде често. Но много трудно се открива запазен D5 екземпляр. Повечето в мобиле до 14-15 хиляди съм ги гледал и всичките са зле. Като няма силна корелация между цена и състояние.Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
ВАЗ 2131
Коментар
-
В сервиза ми подържам 2 S60 и 2 XC90 всичките са на един собственик ! Всичките са с D5 !
Според мен са прилични коли ! Не съм забелязал характерни проблеми .
Разбира се цените на частите са в по-горната граница .........Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
Коментар
-
Градски легенди на 100%.
Били са хубави, но вече не са. Един приятел има S40 ('04) само го хвали и само го прави, докато аз на мойто бмв му *?! майката от каране, изринах като булдозер всички бордюри и неравности и бронята още седи непокътната, като качестево на интериора волвото също не ме впечатлява, един колега има ХС90 на година и половина, а алуминиевите елементи около скоростите вече приличат на войнишко канче. Като визия са приятни, неоспорим факт, мъжка кола!
Коментар
-
Първоначално публикуван от noname12докато аз на мойто бмв му *?! майката от каране,Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
ВАЗ 2131
Коментар
-
30к годишно, все пак не работя зад волана, макар че точно по работа навъртам повече.
Мисля обаче, че километрите далеч не са единствения и дори не са и основен фактор!
А най-лошото е че въобще не съм по темата и идея си нямам дали колата е с ангр. верига или ремък и ме мързи да проверявам, но веригата за мен е по-добрия вариант!
Коментар
-
Малко хора знаят а още по малко хора го правят но веригата и тя се ссменя в зависимост от колата но обикновенно на 230-250000км. !
А обикновенно цената на веригата с колелетата,обтегача и успокоитела е около цената на 3-4 комплекта ан. рамъци с ролки а цената на труда е в пъти по висока !Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
Коментар
-
Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение...но веригата и тя се ссменя в зависимост от колата но обикновенно на 230-250000км.
ако е необходимо, де
Коментар
-
Veni, ама те за Волво си говорят не за Мерцедес... На автомобилоподобно веригата не е като на мечо...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеПри някои известни марки се проверява на 500 000 км, после около милиона собственика може да се замисли за смяната и...
ако е необходимо, деПървоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеVeni, ама те за Волво си говорят не за Мерцедес... На автомобилоподобно веригата не е като на мечо...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар