Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волво S60,градски легенди или истина?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Волво S60,градски легенди или истина?

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
    Венсеремос!
    Шшшт!

Не се бъзикай - много сме - то май всички сме тук, де

оплескахме темата....

Коментар

Колеги,
      Ако някой успее да намери обява от България, за автомобил втора ръка около 500'000 км, ще му купя бира и ще му помогна морално да си смени веригата.
      Всички коли на нашия пазар са 120К до 150К км и са напълно обслужени преди 2000-3000 км, разбира се с оригинални части, врига/ремък включително.
      Ако колегата го кефи Волво, да скача в джаза и да се радва, иначе безпроблемните Мерцедеси всички ги помним, ама те са на реални километри за по няколко смени на вериги, не за проверки, за смени...
      За мен вероятността Волво С60 да е на реални 200К е много по-голяма от 124-ка да е на реални 400К км

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        При някои известни марки се проверява на 500 000 км, после около милиона собственика може да се замисли за смяната и...
        ако е необходимо, де
        Хмм, кои са марките? За Тойотовия 22-RE и по литература се препоръчва смяна на ангренажен комплект на около 250 хиляди (цитирам по памет), и на живо е изпробвано. На първия ми Рънър с неустановени километри (предполагаеми 300-350 К) веригата и всичко към нея беше за смяна, на втория (262 хиляди, с много малка вероятност за превъртан километраж) веригата не шумеше, но беше разтеглена над нормата и се смени заедно с всичко останало.

За Волво - градската легенда е, че последните здрави серии са 7-ма и 9-та, и съм склонен да се съглася. От близо 15 години търкалям едно 740 '86-ти набор - взех го на теоретични 280 хиляди от Швейцария, после смяна на основни и биелни лагери в съмнителен сервиз (то през 90-те кои ли сервизи не бяха съмнителни). Сега е прехвърлило доста над 400-те хиляди, двигателят е прегряван поне 2-3 пъти (като на служебна кола), губил е масло, но леко похлопва и продължава да върви. Сърце не ми дава да го бракуваме, понеже винаги се оказва спасителното резервно возило, когато всички останали не са на ход по някаква причина.

Та доколкото 9-та серия се произвежда до '96-'97 - бих препоръчал запазен 940/960. Вози прекрасно, товари много, а с хубаво (по-твърдо) окачване и по завоите няма да се дава. Във волваджийския форум има едно-две доста приятни на вид.
        Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
          Благодаря за отговорите!Друг въпрос-мотора с верига ли е или ангренажен ремък.
          Мотора е с ремък.Стария 163к до 2005г е по икономичен и по здрав.Колата е сравнително здрава но е скъпа за подръжка.Ако харесаш нещо конкретно може да го проверим(диагностик съм в Мото пфое),ако мога да помогна звънкай. 0888492227.
          grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Роби, може ли принципно да се види в базата данни на Волво на какви километри последно е обслужвано S60 2001 -> 2005 преди покупка по рама? Чел съм, че те имат централизирана база данни. При диагностика светват ли реалните километри подобно на Range Rover или си ги презаписват без следа тия с комповете дето обикалят Горубляне? Като звъннах на приемчика в Люлин спомена цена за пълна диагностика ~ 200 лева. Какво включва като проверки?
            Vitara 2.0 V6
            Honda CRV (Gen 1)
            Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
            ВАЗ 2131

Коментар

Имах преди 15-20год.Волво244,спокойно мога да заявя,че по здрава кола от него до ден днешен,не съм имал.Миналата седмица се върнах от Скандинавия, та в Финландия и Швеция моделите 244 и 245 масово се карат,за новите не искам да говоря защото не съм имал.

Коментар

244 и 245 са шведските еквиваленти на мерцедес 123. Здрави машини. Карал съм и 960 аутомат, не е лоша кола ама гореше като Зил. Е, и се караше добре, ама все пак разходът й беше убийствен.

Коментар

От като махнаха броните за трепане на лосове, Волво не е това което беше.

Коментар

ВОЛВО колко да е Волво ?Вече май само сглобяват.
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

колеги не говорете за волво така преди да сте карали.имам в70 2002г д5 163 коня, имал съм и в70 2000 година 2 поколение с 2.5д мотора 140 коня.в семеиството сме имали и 3то волво.от мой личен опит съм много доволен от тази марка.сега си го продавам моето с мисълта или да си взема по ново в70 или да си купя пак джип.колите са здрави комфортни.въпроса е тоя преди вас как го е поддържал.

Коментар

Като собственик на Волво V40 с мотор 2.0 турбо мисля ,че трябва да дам мнението си за тази марка...
                        Имам я от две години и половина и след първоначални обслужвания и някой леки ремонти(един шарнир 20лв,тампони задни на стабилизираща щанга 2х8лв и предни стабилизираща щанга 2х7лв) аз до ден днешен нямам никакви проблеми въпреки ,че мотора го карам от оригинално 0.4 налягане на 1 бар...Нямам никакви проблеми...Радвам се на безопасността и ,и така...С една дума тей като автомобилите ми са хоби като цяло и се занимавам постоянно с такива ,че лесно слагам волво при премиум марките ,а точно с/в 40 не виждам да имат алтернатива за парите си(и не го казвам защото карам такова) ,а защото наистина не виждам...
                        С60 е прекрасен автомобил според мен само с кусура ,че няма спортно поведение...Известни са с недозавиването си ...
                        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Не познавам и нямам опит с Волво. Карал съм няколко пъти различни модели, включително и едно 244.
                          Много съм слушал, колко са безопастни тия коли, но никога не съм имал възможността, реално да поговоря с някой познавач.
                          Колега МаксБасс, ако имаш време и желание, моля те, дай малко повече инфо за прословутата безопастност, с какво е повече Волво в тази насока, от Тойота примерно, или от БМВ, или от Мерцедес...

Коментар

И аз не мога да се изкажа на база личен опит с тази марка.
                            Но определено смятам, че това е още една от типичните тъпи български митове на база ЕЖК:
                            - Волво са супер здрави, сигурни и ще те надживеят
                            - Немските коли са най-здрави
                            - На японските коли частите са много скъпи и трудно се намират
                            - Мерцедес е най-добрата кола (в кое по-точно?)
                            - Тойота са най-здравите коли
                            и какво ли още не...

От доста време колите не са това, което бяха. Едни марки купуваха други, производства се местеха в трети страни, качеството и ресурса на всичко се занижава за да се продават нови и т.н.
                            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Търкаляме една Ес80-ка отскоро. Засега няма грижи. Обаче като тръгнеш за сервиз, валидолите трябва да са поне 2. Един под езика и един в някой лесен за достъп джоб. Смяна на езика на менютата струва 360 лева без ДДС за софтуер и 80 лева за труд. И не! Няма начин да си го смениш ти. Та си я караме на джикинайски.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                                Търкаляме една Ес80-ка отскоро. Засега няма грижи. Обаче като тръгнеш за сервиз, валидолите трябва да са поне 2. Един под езика и един в някой лесен за достъп джоб. Смяна на езика на менютата струва 360 лева без ДДС за софтуер и 80 лева за труд. И не! Няма начин да си го смениш ти. Та си я караме на джикинайски.
                                За тия пари можеш да изкараш ускорен курс по съответния език, барем ще разбираш и следващите модели!
                                Тая оферта от официалния сервиз ли е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X