Обява

Свий
Няма добавени обяви.

C-class или E-class

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• C-class или E-class

Добър вечер!Колеги,ето идва време за мен да си избирам превозно средство.Твърдо съм решил да е Мерцедес,но се двоумя какъв да е.Не съм запознат нито с C-class,нито пък с E-class.Та въпроса ми е,кой от двата модела е по-надежден и предлага повече екстри-става въпрос за моделите след 2002ра година.За подръжка,няма смисъл да питам,все пак е мерцедес.До сега не ми се е налагало да се "сбъсквам"с германския гигант,ако може някой запознат да каже,какво означава буквеното обозначение на дадените модели мерцедес.Благодаря предварително

От: C-class или E-class

На мене и двата модела ми харесват.С класата е по малък и един приятел казваше караш Голф а поддържаш Мерцедес.
    Е класата си е бизнес автомобил с по високо качество и по високо ниво.Съответно по високи цени.

Коментар

Е клас естествено.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

http://mercedes-bulgaria.com/modeli.html

А ето и моделите.

Внимаваш с тия години,че дадени модели са добри,други са с леко странни скорости,а после им слагат и леко странен мотор който има един скьпоструващ проблем най-кратко казано.

Пиши повечко за какво ти трябва тая кола за да те посьветваме по-точно,но като цяло Ц класата е малко Мерцедесче,Е класата е среден клас кола,а лимото го знаеш кое е.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Колата ще се ползва,като ежедневен авомобил+патувания на дълги растояния,който също спадат към ежедневието.Ориентирам се за дезелов мотор E220 CDI или C220 CDI,предпочитам ръчните скорости пред автоматика.За смесено каране?,достра градско и доста извънградско,но по къси разтояния от порядака на 150-200км,кой от двата мерцедеса е по-добър и задоволяващ.

Коментар

Еднозначно Е клас.
            Не бягай от автоматика, това е един голям плюс, особено при Мерседес.
            Търси Avantgade - това е най-високото ниво на оборудване.

Преди покупката се посъветвай с някой, дето разбира от марката, или поне питай тук.

Успех!

Коментар

Re: C-class или E-class

Е-класата е по-добрата кола, а Мерцедес с ръчни скорости не е хубаво.

Обаче Е-класата 2003-2005г е доста проблемна. Гледай да е максимално нова. Вече след фейслифта през 2006 променят много части и става доста здрав автомобил.
              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Колеги,благодаря за съветите.Защо мерцедес с ръчни скорости не е хубаво?

Коментар

Защото Мерседес с автомат е правилния Мерседес!!!

Коментар

Защото автомата на Мерцедес дьржи много,лесно се диагностицира и сравнително лесно се прави.Имаш една смяна на масло за около 300 лева и караш 60-80 000 километра до следваща смяна.Цели кутии гледам продават по 1000 лева вече,а да рьчкаш из града не си е работа.

Малко ОФФ от темата - Вени прати ми на лични малко снимки на колата ти,малко данни за нея и какво е правено и какво има да се прави,че имам много мой човек за тая кола.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

E-клас, задължително.
                      Ц-класата е тясна и вози значително по-некомфортно.
                      Мой близък кара е220 дизел 2000 г. автомат, т.е. по-стар от този който ти възнамеряваш да си вземеш и съм изумен как тази 10-годишна кола вози.Повечето коли от среден клас на 2-3 години са много по зле от нея.
                      И както казаха колегите, автомата е много по-добре.Само зимата е леко тегаво.

Коментар

Намери една 123 което е Е класа или поне размера е тоя.Гледай да е преди 1980та,че да закрьглиш на 30 години.Качи се и виж как вози.Може и над половин милион километри да е.

Голямата кола вьрши работата на малката,обратното НЕ.Бях ти пуснал един линк с инфо по класи,но беше кьм друг форум и са ми го трькнали колегите.Ако много те влече ми свирни едно лично и ти го пращам.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          ...Бях ти пуснал един линк с инфо по класи,но беше кьм друг форум и са ми го трькнали колегите.Ако много те влече ми свирни едно лично и ти го пращам.
                          Линка е все още тук:

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          http://mercedes-bulgaria.com/modeli.html

А ето и моделите...

Коментар

Колегата е прав че голямата кола,върши работата на по-малката,но не и за София.баджанака кара Е-класа а аз,имам по-малък МБ.С Е-класата градското е наказание и разхода е по-висок,а и смяната на дискове и накладки е по-честа.Но тук ние всеки си хвали това което кара.

Коментар

До сега съм карал само коли с ръчни скорости.От половин година имам Е класа-автоматик (211).Да не се заричам,ама не мисля,че ще се кача на ръчка вече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X