Търся да си купя, колело/велосипед/. Изисквания: Здраво/ над 100 кила съм - моля, без бъзици, сериозен съм и на 'кантар"...да се откажа, удобно ;-)/ удобно,запазено,високо/ 185см съм/ туристическо - секънд ханд, може и дамско. Производство севрозападна Европа, ЮК, - струва ми се, че са по-здрави. Ще го ползвам за лежерни велоразходки из Морската градина на Бургас, без екстремни щуротии/ освен тази да карам колело,де ;-)/ Преди 20-тина години имах едно, купено ново, но "кашкавалено" - рамките май бяха от Тайван - сина ми го взе веднъж, и му го откраднаха, разбира се, но се чувствах добре, карайки почти редовно, и поправяйки редовно - какво ли не му се изкриви.... А аз го ударих на еденье и пиенье, а те ме удариха в краката, та и пеши разходки се наложи да ограничавам, а без движение не мога...Дали ще го купя от дюкян или от ръка, няма значение,търся инфо, но чрез и от форума, съм купувал читави неща, та затова питам тук. Мога да отделя максимум 150 лв. Може и на лични.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Туристически велосипед
Свий
X
-
За 150 лева нещата граничат с невъзможното. Аз толкова дадох за моето преди 4-5 години (Английско), но от тогава няма нещо, дето да не му е сменено.
В тоя бюджет-или много китайски, или западни гробища-по тях всичко за смяна. Второто нещо...оригинално старо английско колело въобще не ти препоръчвам, защото една стандартна част няма в него. Страшни пеерази са тия. Стандартни части влагат от 20-тина години. Преди това е мъка.Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.
Коментар
-
Ако изчакаш до май месец може да направим нещо, щото и за мен ще сглобявам дамска рамка, че ставите не позволяват обкрачване на мъжка.
Все пак три години сглобвеах и ремонтирах велосипеди, имам идея от къде и какво. Почти ще влезем в бюджета за пенсионерско колело.
Без Еконта де.
Коментар
-
Добра идея, а и хич не бързам - колело за кеф ще се кара от пролетта, но за сега събирам инфо, а и си хванал пенсионерския нюанс в питането ми - толкоз за скромен-нескромен бюджет. Гледам парвенюта с колела за хиляди из Морската в Бургас, явно 'отличници' някакви, оглеждащи се за овации като мажоретки, а и така наконтени...не съм от тях, маоист си падам, и предпочитам "котката да може да хваща мишки, независимо от цвета си ", а и бюджета мога да го вдигна до 200, но не повече. Благодаря на колегата, че ме предупреди за английските "потайности", а и за всичко добронамерени коментари. Разстоянията са проблем, тарифите на куриерите вече също станаха такива, та ще събирам инфо, белким излезе нещо.Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнениеАко изчакаш до май месец може да направим нещо, щото и за мен ще сглобявам дамска рамка, че ставите не позволяват обкрачване на мъжка.
Все пак три години сглобвеах и ремонтирах велосипеди, имам идея от къде и какво. Почти ще влезем в бюджета за пенсионерско колело.
Без Еконта де.ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM
Коментар
-
Приятел беше донесъл някакви колела от Англия. Едното беше Пежо и доста прилично.
Продаде го на друг наш приятел за 50 лв и той пък го постегна за още 100-тина лв.
Та не е невъзможна задачата.
Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнениеПриятел беше донесъл някакви колела от Англия. Едното беше Пежо и доста прилично.
Продаде го на друг наш приятел за 50 лв и той пък го постегна за още 100-тина лв.
Та не е невъзможна задачата.
Нещо от сорта имам предвид, а и идеята на Майстор
ми допада.
ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM
Коментар
-
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
В Бургас мога да препоръчам магазинчето на ъгъла на "Републиканска" и "Рилска". Човекът е много наясно и ще ти предложи смислени неща за бюджета, като ще може и да ги пробваш, което е си е важно."Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда
Коментар
-
cnc82
Колега, твоят ник ми напомня моята младост, когато тренирах колоездене на колодрума в Бс, и един от най-уважаваните бегачи за тренировка, беше едно CNC-Special, правено по поръчка за един от най-известните бургаски колоездачи тогава с прозвище "Червения", и често имах честта да го карам - мечтание и полет...
prascho
Знам го дюкянчето и съм чувал добри неща за човека, не съм ходил още там, но ще мина тези дни. Благодаря.
trapper:
Колелото изглежда добре, но съм се спрял на туристически вариант и не бързам. Благодаря.
ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM
Коментар
-
В Бургас няма много баири, с ограничен бюджет се огледай по мазите, битаците или вторичните суровини. Понякога изпадат почти не карани стари соц велосипеди. Мъжки/дамски Балкан на равно върви по-леко от съвременните, а и на тегло са на равно. А може и на Спринт да попаднеш.
Дядо ми го помня все на Украйната, с дълга тръба и плашка, тръгнал за някое село да оправя чешмите.
Коментар
-
Като стана въпрос за соц, та се сетих имам едно такова, но дамско https://bazar.bg/obiava-29256048/vel...-m-26-kato-nov . Много малко карано, с контра и без предна спирачка. Има някакъв проблем в контрата, при силно или рязко натискане изтърва. Така си е от малко. Гумите са оригинални 30 годишни. Ако имаш интерес ще измислим добра цена, че само пречи.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар