Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lada Niva или Suzuki Vitara ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Lada Niva или Suzuki Vitara ?

Ако Витарата ти е нестабилна, не се качвай на Нива
    Аз, обаче като истински каскадьор съм вдигал 160 с чисто нова Нива, по магистрала Тракия, по нанадолнището след тунела в посока Пловдив. На връщане Нивата умря, баш на кочинката с полицаи преди тунела
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Абе, мен и нивовския комфорт ме устройва, ама аз в никакъв случай не съм критерий.

п.п. добре де, какъв талибан трябва да си, за да вдигнеш 160 с Нива? Или с Витара, ако е въпрос? И жена ми го прави, и не я разбирам.

Коментар

С витарата се кара спокойно със 160 - с Нивата беше еднократно и по нанадолнище с познавателна цел
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
          Здравейте колеги, съвсем нов съм в този форум и в света на офроуда с моторни превозни средства. Имам нужда от съвет и информация. Искам да си купя ниско бюджетен джип, къса база като втора кола. Отсега казвам, че за сериозен офроуд няма да го ползвам. Трябва ми за разходки по планините, като основно по черните пътища ще се движа. Туристически офроуд мисля е точното название. Държа да е с четири места, макар и ограничени задни.
          Участник съм в друг голям форум ,където филтрирахме донякъде избора и възможностите. Четах и доста теми тук, но все пак от толкова много информация не съумявам да изградя увереност в решението си за крайна покупка. Последно съм се спрял на Лада Нива 1.7i или Сузуки Витара 1.6/1.6 16V от първите. (препоръчват ми често и старо Паджеро, но нищо незнам за него)
          От джипа искам само едно, да върви, да не са му скъпи частите и да се намират лесно. Принципно не искам да го подобрявам, поне не и за начало.
          Моля ви да ми помогнете в избора, като ако може да направиме една съпоствка между плюсове и минуси на двата модела спрямо един друг! и какво най-често се подменя и колко струва съотетно.
          Незнам за какво точно да питам и от какво имам нужда. Ако може да задавате въпроси, а аз да отговарям, мисля ще стане по ясно какво търся.

Открих това мнение, поне да не го повтаряме
          Колега пишеш,че искаш джип къса база.Аз по принцип харесвам Витара,но дългата.Късата просто няма багажник и е трудно с нея,даже и багаж за един ден в планината да поместиш.Карам Нива вече 60 000км. и то усилено по най-различни чукари из България-за разлика от някои хора тук съм доволен от нея като проходимост-/повдигнал съм я с 4см./ и цена на подръжка.За сега съм сменял части,които се сменят на всеки джип,с една дума дреболий.Ако нещо конкретно те интересува за Нивата питай.За Витара мога да кажа,че е солидна джипка,но НЕ Е точно това,каквото описват някои хора тук-едва ли не-"желязна".Затова,ако си купиш Витара си я карай нормално,без излишни душманлъци-иначе е в състояние да тръгне да ти излиза доста скъпа.И тя както Нивата при кораво юркане и подскачане си пръска корпуса на предния диф,обаче при нея проблема е,че нов дифа е зверски скъп и щеш нещеш си търсиш втора ръка.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 30-07-10, 16:06.

Коментар

Благодаря за коментарите.

ЗАгледах и няколко Ферози 1993г. с 1.6 мотор. Харесват ми и те. Дайхатсуто спрямо Витарата сравнително равностойно ли е като избор и качества.
            Имат ли разлика в обема, възможностите, двигателите и поддръжката?

За Витара някъде прочетах, че било препоръчително номера на рамата да не започвал с V. Били с инспански части или нещо подобно.

Защо Нивата има два малки лоста, а Витарата и Ферозата само един. Демултипликатор ли е втория?

Кой двигател е за предпочитане при Витара 1.6 80 коня или 16 16V 97 коня?
            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

Нивата има два лоста на раздатъчната кутия, защото са с по една функция. Витарата и Ферозата имат по един, който прави и двете неща. И трите коли имат бавни скорости (демултипликатор).

Разликата:
              Нива е постоянно зацепена 4х4 с междуосев диференциал, който може да се блокира при нужда.
              Витара и Фероза са с постоянно зацепен заден мост и възможност за зацепване на предния при нужда.

Фероза има вариант с постоянно 4х4, но без бавни

Коментар

+1за Витара.С много леки корекции и хубави гуми става доста проходима,и почти не отстъпва на по големите си събратя.Подържа се сравнително лесно ,части има навсякаде даже и втора употреба.Цените като за джипка са поносими.Що се отнася за място в "багажника" наистина няма,но при двама човека вдигаш задните седалки и се отваря прилично пространство.Аз съм 190см и към 130кг и се чувствам доста комфортно в нея.Успех с избора!
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ако ще взимаш Витара да знаеш,че са много малко местата,където късата минава,а дългата не може да мине.По принцип съществуват такива местенца,но трябва нарочно да ги търсиш.По важното е като я купиш-/независимомо дали е дълга или къса база/ да и увеличиш просвета отпред,т.е. да я повдигнеш доколкото позволява,защото стандартния и клиренс е смешно малък.Ти така или иначе това ще го усетиш още при първите излети в гората.Успех и задължително и постави подходящи гуми.

Коментар

А стига бе, редовно обикалям чукарите и още не съм го усетил тоя смешно малък просвет да ми пречи. Абсолютно заводска си е, никакво вдигане, даже гумите са оригиналния размер. Да, късата е силно кът от към свободно пространство, но всичко зависи от това къде смята да се навира човек. Ако е идиот като мен, дългата няма шансове на поне половината места. За по-нормална експлоатация, естествено, дългата база има доста предимства.
                    Между другото, един рядко споменаван недостатък на Витарата, поне на късата - за висок човек вътре е неудобно. Аз съм 176см и ми е добре, но нагоре... Нивата, въпреки идиотските седалки, сякаш предлага малко повече място за водача. За Ферозата не знам.
                    както беше казал някой по-нагоре, направи си по някое "завойче" и с двете (трите) машини и виж кое ти допада повече.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      А стига бе, редовно обикалям чукарите и още не съм го усетил тоя смешно малък просвет да ми пречи. Абсолютно заводска си е, никакво вдигане, даже гумите са оригиналния размер. ...
                      Явно не ходиш по камъняк. Рядко карам извън пътя, но всяко излизане записва историята си по долната част. Все още не съм счупил нещо, ама без лифт е въпрос на време.

Коментар

[QUOTE=Scrapheap;1236311]...Аз, обаче като истински каскадьор съм вдигал 160 с чисто нова Нива, по магистрала Тракия,...QUOTE]
                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ... какъв талибан трябва да си, за да вдигнеш 160 с Нива? Или с Витара, ако е въпрос? И жена ми го прави, и не я разбирам.
                        Дааа, тази скорост с Нива е напълно възможна, вервайте ми - при свободно падане...
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                          Благодаря за коментарите.

ЗАгледах и няколко Ферози 1993г. с 1.6 мотор. Харесват ми и те. Дайхатсуто спрямо Витарата сравнително равностойно ли е като избор и качества.
                          Имат ли разлика в обема, възможностите, двигателите и поддръжката?

За Витара някъде прочетах, че било препоръчително номера на рамата да не започвал с V. Били с инспански части или нещо подобно.

Защо Нивата има два малки лоста, а Витарата и Ферозата само един. Демултипликатор ли е втория?

Кой двигател е за предпочитане при Витара 1.6 80 коня или 16 16V 97 коня?
                          И витарата, и ферозата имат бавни скорости (има ферози без бавни - за в гората не стават). За другото - сравнително равностойни са.

За двигателя - колкото повече, толкова повече.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Витарата е по-добре , имах Нива 5 години имах и Витара .Колкото и по-добре да е Витарата още ми е на сърцето Нивата ,може да ме е ядосвала дразнила и т.н но още я обичам
                            Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              А стига бе, редовно обикалям чукарите и още не съм го усетил тоя смешно малък просвет да ми пречи. Абсолютно заводска си е, никакво вдигане, даже гумите са оригиналния размер. Да, късата е силно кът от към свободно пространство, но всичко зависи от това къде смята да се навира човек. Ако е идиот като мен, дългата няма шансове на поне половината места. За по-нормална експлоатация, естествено, дългата база има доста предимства.
                              Между другото, един рядко споменаван недостатък на Витарата, поне на късата - за висок човек вътре е неудобно. Аз съм 176см и ми е добре, но нагоре... Нивата, въпреки идиотските седалки, сякаш предлага малко повече място за водача. За Ферозата не знам.
                              както беше казал някой по-нагоре, направи си по някое "завойче" и с двете (трите) машини и виж кое ти допада повече.
                              Щом стандартния просвет на Витара ти е достатъчен значи не ходиш,където трябва или просто гледаш да избягваш коловозите.Да,обаче това не винаги е възможно-затова е нужно повдигане и гуми поне 30".На моята Нива отпред моста и е на 29см. от земята и има места в гората,където и това не ми е достатъчно-просто мразя да заобикалям коловози.
                              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                                На моята Нива отпред моста и е на 29см.
                                Той по-важен е по-малкия. В случая - задния.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X