Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lada Niva или Suzuki Vitara ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Lada Niva или Suzuki Vitara ?

Здравейте колеги, съвсем нов съм в този форум и в света на офроуда с моторни превозни средства. Имам нужда от съвет и информация. Искам да си купя ниско бюджетен джип, къса база като втора кола. Отсега казвам, че за сериозен офроуд няма да го ползвам. Трябва ми за разходки по планините, като основно по черните пътища ще се движа. Туристически офроуд мисля е точното название. Държа да е с четири места, макар и ограничени задни.
    Участник съм в друг голям форум ,където филтрирахме донякъде избора и възможностите. Четах и доста теми тук, но все пак от толкова много информация не съумявам да изградя увереност в решението си за крайна покупка. Последно съм се спрял на Лада Нива 1.7i или Сузуки Витара 1.6/1.6 16V от първите. (препоръчват ми често и старо Паджеро, но нищо незнам за него)
    От джипа искам само едно, да върви, да не са му скъпи частите и да се намират лесно. Принципно не искам да го подобрявам, поне не и за начало.
    Моля ви да ми помогнете в избора, като ако може да направиме една съпоствка между плюсове и минуси на двата модела спрямо един друг! и какво най-често се подменя и колко струва съотетно.
    Незнам за какво точно да питам и от какво имам нужда. Ако може да задавате въпроси, а аз да отговарям, мисля ще стане по ясно какво търся.

Открих това мнение, поне да не го повтаряме
    Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
    Мисля,че темата е обсъждана доста.Моите 5ст:
    Нива: + Най-евтина подръжка.Фул тайм.
    - Доста нескопосана направия.Некачествени материяли.Никакви екстри.Много шумна,вой отвсякъде.Единствения без рама от изброените.
    Витара: + Има и дълга база,4 врати.Сравнително евтина подръжка.Има части.Здрава.Възможност за доста екстри-Клима,кожа,ел пакет,абс,айрбаг и т.н.(при малко напън от твоя страна и десен волан).Изключително удачна за града и калта .Евентуално ЛСД отзад.
    - При по-старите екземпляри,доста ръжда.При по-едри хора тясна.При неподготвени и жени,малко трудно правилно боравене с 4х4.Впредвид хъбове,автоматични или ръчни и неправилно използване на 4х4,заради парт-тайма.
    ...
    -Поздрави!
    Последно редактирано от verter; 30-07-10, 11:09.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

От: Lada Niva или Suzuki Vitara ?

Задаваш отговор. Витара, разбира се.

За нивата - или добро, или нищо. Аз няма да кажа нищо.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тука дилема няма.
      Всичко що не е Лада.

Коментар

Те нямат много общо. Нивата е паркетник - самоносеща конструкция. Както и Пажерото. Витарата е малко Уазче, с рама.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          ...Както и Пажерото
          Стефане иде реч за Паджеро 1 или 2. Те са си с рама. Самоносещите са от 3 нагоре.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Lada Niva или Suzuki Vitara ?

И в другият форум ти казах, че Нива не ти трябва
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Те нямат много общо. Нивата е паркетник - самоносеща конструкция. Както и Пажерото. Витарата е малко Уазче, с рама.
              Стефане, рамата е единствената прилика с УАЗ
              Оттам насетне...
              Пък и само 3 и 4 при Мастурбишитата са самоносещи.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Стефане, рамата е единствената прилика с УАЗ
                Оттам насетне...
                ...
                С това какво имаше предвид?
                Иначе, ето подобна тема:
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=26462

Коментар

Което и от двете да вземеш, ако нямаш късмет, ще видиш зор. Ако имаш късмета на scrapheap с нивата, ще намразиш каквото и да си взел.

Иначе - вземи назаем, покарай двете по 1-2 дни и отговорът сам ще дойде. Те се държат доста различно, на малко хора им понасят и двете.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    С това какво имаше предвид?
                    Иначе, ето подобна тема:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=26462
                    Каквото съм имал предвид съм го казал - който трябва ще го разбере.
                    Други въпроси?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Което и от двете да вземеш, ако нямаш късмет, ще видиш зор. Ако имаш късмета на scrapheap с нивата, ще намразиш каквото и да си взел.

Иначе - вземи назаем, покарай двете по 1-2 дни и отговорът сам ще дойде. Те се държат доста различно, на малко хора им понасят и двете.
                      Точно така! Само че от едното дори след видян зор става нещо смислено.

Коментар

Ц. И от двете не става. Става само за в горите, за риболов и геодезия.

Коментар

Добре... В едното гледат кучетата...
                          Сравнението между двете е меко казано несериозно.

Коментар

Ми, ходил съм до Мелник с Нива, ходил съм и с Фероза. Само с едното обаче бих отишъл пак. А витарата на асфалта е по-добре от Фероза.

Коментар

Ами мен комфорта си ме устройва напълно. Не смея да натискам скоростно, че е нестабилна, иначе за вървене - върви и си пълни скоростомера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X