Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Cruiser vs Pajero

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Cruiser vs Pajero

Здравейте, решил съм да купувам джип. Колебая се между Land Cruiser и Pajero. Пускам линкове с обявите в мобиле:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...383&f1=details
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...998&f1=details

Цената на Паджерото с фактура е близо 50 000 лв. На тойотата е сменян двигателя гаранционно заради кофти горива. Знаете как пълнят повечето хора.

Интересува ме разходи по ремонти и поддръжка. До колкото ми е известно Паджерото харчи малко повече от тойотата.

Благодаря предварително.

От: Land Cruiser vs Pajero

Което и да вземеш, няма да сгрешиш. И двата модела са качествено направени. Стоят на стабилни рами, само ЛК-то има цял заден мост, а Паджерото е с независимо окачване. Тук някои колеги се оплакваха от капризността на 3-литровия двигател на ЛК-то. А и при точно посочения екземпляр от теб, двигателят му е сменян точно поради тази причина. В крайна сметка по скоро отиди, заргледай добре джиповете и си вземи това, което най-много ти допада.
    Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Накрая всички си купуват Тойота.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Накрая всички си купуват Тойота.
        А кога идва края ?
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Като си купиш Тойотата. Започва да те е яд за пропилените години от животът ти прекарани без нея.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да ти кажа честно Тойотата е по добрия избор,не защото симпатизирам на марката или защото Митсубишито е лошо,ами при сравнение на двата автомобила от висок клас,Тойотата е логичния избор просто.
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

И аз бих казал Тойота, въпреки не малката разлика в цените.
              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
              ... turn on your A/С !

Коментар

Интересно, на какъв пробег е сменен двигателят на Тойотата? Ако е сменен относително на по-голям, автоматично тя става "по-нова", което я прави по-изгодна. Единствено, както казаха колегите, разликата в цената е голяма.
                Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Тойотата е доста по-комфортна и има повече пространство вътре. Ако си караш с качествено гориво на двигателя няма нищо да му стане. Карам 120-ка от нова, сега е на 207 000км и съм много доволен. На 197 000км и аз смених двигател, но вече знам проблема и няма да ми се случи повече, защото ще внимавам много с дюзите.

Коментар

Разходите за смяна на масло и обслужване едва ли се различават при двата модела, мисля че в това отношение е все тая коя от двете ще вземеш.
                    Извън пътя Ланд Крузера е по-добър.

Коментар

Карал съм 120-ка и съм се возил доста на Паджеро 4-ка на Хуко. От фенска гледна точка бих избрал Тойотата без колебание, но от практична гледна точка и относно комфорт и екстри определено бих избрал Паджерото. Ако говорим за сравнение между ТЛК 120 и Паджеро 4. Ако става дума за ТЛК 150 и Паджеро 4, тогава е друго. Просто Паджерото има много повече глезотии и т.н., да не говорим и за задвижването (парт/фул тайм) на по-добра цена.
                      Нямам представа как е при най-новия Ленд Крузър, но нещо с което Тойота не се справят и до 120-та серия включително са спирачките. Бърз поглед към размера и вида на спирачния апарат на П4 и ТЛК120 ще ви покаже за какво говоря.

Коментар

Категорично Тойота, въпреки, че карам Мастурбиши Пахеро. Това което си харесал, освен, че е с независимо окачване е и самоносещо...
                        Служебното е такова (3,2 DID) и е огромна черна дупка за пари и чест гост в БС. Груба грешка е изкарването му извън пътя. Едната ми лична кола също е Паджеро II V6 3000. За лека кола бива, но за джип не особено. За разлика от П4, двойката поне не се разваля толкова често. Предимство е суперселектът при Пахероса.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от mihovassen Преглед на мнение
                          Тойотата е доста по-комфортна и има повече пространство вътре...
                          Не съм съгласен, особено за пространството. За комфорта така или иначе е субективно.

Първоначално публикуван от mihovassen Преглед на мнение
                          ...Извън пътя Ланд Крузера е по-добър.
                          Пак е доста субективно, още повече конкретно за тези два модела.

Коментар

Много благодаря за съветите. Аз карам тойота авензис от 6 години комби, което ще заменя за джипа. Офроуд няма да карам много, но не искам да закъсам някъде по пътя зимата, като ходя на ски. Доволен съм от обслужването на тойота. Имаме доста тойоти от малки до големи и никога не съм имал проблем. Също съм сменял двигателя на моята тойота заради дефект.

Къде е най-добре да обслужвам Паджерото? Като забравим балкан стар поради лични причини. Това ми е притеснението за Паджерото.

Последен въпрос. Колко горят в града двата автомобила. Не по книжка!

Коментар

Re: От: Land Cruiser vs Pajero

Аз съм ги карал и двете и предпочитам Тойотата, това не от фенска гледна точка, просто ми се струва по-тиха и по-добре вози. Паджерото е по-широко обаче.
                              Повредата в мотора на Тойотата най-вероятно е била предизвикана от прецакана дюза. Това им е проблем на тези мотори и кофти нафтата само го засилва, но такива дефекти се срещат и в държавите с хубава нафта.
                              Новият мотор би трябвало да има гаранция 150000км, в който случай нямаш грижи. Пък ако искаш, можеш да си проверяваш дюзите на някакви км.
                              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X