Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LJ70 или Y60

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LJ70 или Y60

И аз като един начинаещ офроуд привърженик ще помоля за съвет: Пристрастен съм към тойота и предвид финансовите ми възможности изборат ми е предрешен: LJ70 2l-t мотор.Но за сащтите пари се намират и патрулиY60 та ако може да ми кажите коя джипка ще е по добрата алтернатива.Плюсове, минуси на двете машини и естествено подръжката в ценово отношение, защтото ще се използват предимно за разходки с проверка на възможностите им и предолагам ще има голиама фира на част

Предварително благодаря

До: LJ70 или Y60

Първоначално публикуван от дако Преглед на мнение
    разходки с проверка на възможностите им
    Патроля е по-широк, и с блокаж в задния мост......

Тойота не съм имал, та да правя сравнения по стойноста на частите не мога.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Колега много е изписано по тази тема вземи прочети малко

Коментар

Дълга,спорна и сложна тема... Аз карах 4 години Патрол Y-260, а от 3 месеца карам LJ-73. Няма голяма разлика в цената на частите. Някои от частите ако трябва да си ги поръчваш от Тойота излизат скъпо, а също така и от Нисан. Основната разлика е в двигателите. 115 к.с. 6 цилиндъра на Нисана, срещу 90 или 86 к.с. 4 цилиндъра на Тойотата. По принцип правилно си се ориентирал, за това търси по-запазен джип и ...атака.
        LJ73, 2L-T, BFG-MT 32-11.5-15, Superwinch OX-24V,фланци 30 мм, ЕТ-10,Окачване без произход.
        E23,E36,E46,E39,E61.

Коментар

Аз имам и двете. Определено за гората, Тойотата е колата.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Аз имам и двете. Определено за гората, Тойотата е колата.
            Джамбазов, не е много по темата, ама ми е интересно какво им е толкова различното на твойте? Все съм си мислил, че са като близнаци.

Коментар

Извинете ме за глупавия въпрос,който ще задам,но блокажа на Патрола в задния мост е ЛСД,нали?

Коментар

Струва ми се че Тойотата е склонна към прегряване повече от Нисана (конкретно този модел), но нека колегите да кажат, аз бих избрал наистина по запазения

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
                  Извинете ме за глупавия въпрос,който ще задам,но блокажа на Патрола в задния мост е ЛСД,нали?
                  Има комплектации без нищо, с ЛСД и с твърд 100%-ов....
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
                    Има с LSD и с ръчно блокиране.
                    Моят, например е от първия вид.
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Блидов Преглед на мнение
                      Струва ми се че Тойотата е склонна към прегряване повече от Нисана (конкретно този модел), но нека колегите да кажат, аз бих избрал наистина по запазения
                      E, нисаните с тоя двигател пък пукат глави....

Колкото до задния блокаж - има и с LSD, има и с пълен.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нисанът е доста по-тежък.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мое лично мнение и усещане е, че Нисана е по тежък, по некомфортен, по неманеврен.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Нисана си е туч. Здрави мостове, тежък, със слаб двигател и не впечатляваща артикулация. 70-тката с 2LT е с по-слаби мостове, по-лека, и там може да се иска повече от двигателя (2.4тд). Цените на частите са с твърде малки разлики. Избора е твърде субективен. Ако можеш да събереш за 70-тка 3.0тд, най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              E, нисаните с тоя двигател пък пукат глави....

Колкото до задния блокаж - има и с LSD, има и с пълен.
                              Хайде стига сте го дъвкали този RD28T! Всички малки дизели могат да имат проблеми с прегряване, особено при собственици - мърлячи!

А пък да изтъкваш точно това като аргумент в сравнение с 2LT е доста ... хм ... интересно.

Y60 с LSD в България се среща доста рядко.

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Мое лично мнение и усещане е, че Нисана е по тежък, по некомфортен, по неманеврен.
                              Че е по-тежък - по-тежък е. Що е то комфорт в кола от този тип е нещо доста дискусионно, но, да речем, че шофьорското място в Патрула е доста тесничко по-неудобно от тойотското.
                              Ма, че Патрулът бил неманеврен - шЪ мЪ извиняваш! Мога да се съглася единствено, ако говорим за дълга база.

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              ... Цените на частите са с твърде малки разлики. ...
                              Но има една известна разлика колко често ще се чупят разни неща. Като преден диф например ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X