Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фиат Панда 4x4 или субару джъсти за оффроуд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фиат Панда 4x4 или субару джъсти за оффроуд

Само на пръв поглед изглежда така.Колицата е учудващо корава.Имал съм и нива и казвам,че купето на нивата е по-слабичко.

Коментар

Абе, "корава", колко да е "корава", за една разходка?! Карах Панда 4x4 почти 2 години, не мога да отрека, че е кола с чар, но си е за пътя - черен, лош, но път! Със слабия мотор и малкия клирънс си до първия коловоз/хем на моята и бях сложил лебедка - модел за АТВ/.И като се наложи да те теглят, за къде да се закачиш/освен за задния мост/, разкривя се като кибритена кутия! А като се счупиш, и започва ходене по мъките - няма части, а това, което го има - съпоставимо с цената на " истински" джип! По спомен, цена на висящ лагер на кардана в магазин на Фиат - 350лв. Та моето мнение е - симпатична количка със скромни възможности offroad.
      п.п. За Субару Джъсти не знам нищо, затова не ги съпоставям. Поздрави!
      "Make love, not war!"

Коментар

Преди мноооого години имах Субаро Е12 (бусче на базата на Джъсти) - единствената ми забележка беше Изключително слабият двигател (беше под един литър) иначе беше Фантстична машинка - имаше много Място вътре - 3 реда седалки, който ставаха на легло персон и половина - страхотна машинка и всичко това в размерите на полско фиатче
        Минаваше на невероятни места, веднъж се забавлявах да качвам стръмен наклон покрит със сняг, където два-три "джипа" се мъчеха Неуспешно, но това беше поради ниското тегло и тесните Гуми.
        Иначе за Извън пътя, гумите на всички гореописани са МНОГО Малки и всички Коловози по черните пътища оставени от по-големи машини (Всички Останали) са Непреодолими. Бусчето има и още едно Огромно предимство извън пътя - Видимостта от мястото на водача, над предните колела - Виждаш ТОЧНО от къде ще минеш за да няма изненади

Коментар

Първоначално публикуван от fiatkar Преглед на мнение
          Само на пръв поглед изглежда така.Колицата е учудващо корава.Имал съм и нива и казвам,че купето на нивата е по-слабичко.
          Не съм много съгласен,но както и да е-няма да споря.А и е смешно да правим каквито и да било сравнения между Нива и Панда.Все пак едната машина излиза от завода с демултипликатор,сериозен даже и за по-висок клас джипове клиренс от 24см.,гуми 28" и като цяло добро поведение в гората и стръмните подеми.В контраст с казаното за Нивата,Пандичката е със съвсем друго предназначение-при нея липсва демултипликатор,клиренса и е изцяло "шосеен",цолажа и диаметъра на гумите също,тъй че нещата са коренно различни.Най-големия и плюс е наистина ниското тегло,което в много ситуаций е доста важен параметър.Всичко хубаво около нея,обаче се изчерпва когато дойде първия малко по-дълбок коловоз или кална локва,които няма как да се заобиколят.Тогава машинката остава с гуми във въздуха и човек разбира,че това въобще не е машина създадена за в гората и няма никаква работа там.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 30-03-11, 18:32.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Не съм много съгласен,но както и да е-няма да споря.А и е смешно да правим каквито и да било сравнения между Нива и Панда.Все пак едната машина излиза от завода с демултипликатор,сериозен даже и за по-висок клас джипове клиренс от 24см.,гуми 28" и като цяло добро поведение в гората и стръмните подеми.В контраст с казаното за Нивата,Пандичката е със съвсем друго предназначение-при нея липсва демултипликатор,клиренса и е изцяло "шосеен",цолажа и диаметъра на гумите също,тъй че нещата са коренно различни.Най-големия и плюс е наистина ниското тегло,което в много ситуаций е доста важен параметър.Всичко хубаво около нея,обаче се изчерпва когато дойде първия малко по-дълбок коловоз или кална локва,които няма как да се заобиколят.Тогава машинката остава с гуми във въздуха и човек разбира,че това въобще не е машина създадена за в гората и няма никаква работа там.
            То е смешно нива да се сравнява с каквото и да е било.По-голям боклук от нея няма.Гори зверски,а никак не върви,чупи се всичко възможно по нея,а как вие такова чудо няма.Не влизам в спорове,просто казвам истината,това което съм преживял с нея.

Коментар

Имам познати които са имали Панда и Джъсти.И двамата бяха много доволни от тях въпреки,че пандата са чупеше доста по често от субаруто.И двете коли са имали немалко разходки извън пътищата,но не по някакви сложни терени.Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от fiatkar Преглед на мнение
                То е смешно нива да се сравнява с каквото и да е било.По-голям боклук от нея няма.Гори зверски,а никак не върви,чупи се всичко възможно по нея,а как вие такова чудо няма.Не влизам в спорове,просто казвам истината,това което съм преживял с нея.
                Незнам,и аз не споря,но от моята 1.7 моноинжекцион съм удовлетворен-/минах с нея вече почти 80 000км./.Гори 11л. газ извън града,пъргава е,развърта добре на 2-ра бавна кални гуми 29".Както и да е-да не се отклоняваме от заглавието на темата.

Коментар

Justy карам вече 5-6 години. Основно по гората край Рельово на лов. Има колеги, които го знаят . Лафа е : "Пепи, айде да закараме джиповете на фургоно". Минава на всякъде,кал, сняг- катери се по-бързо от УАЗката, има 2 -3 места , които ме затрудняват. Поддръжката не е много скъпа , единствено амортисьорите и тампоните са нехуманни, но каре с маншон, скоби и даже тубичка грес е 60 лв например, лагерите на главините ( по 2бр) са по 10-20, гърне се приспособява от Корса, върви като змей, супер е и за градско с тези къси скорости- ядосвам много аудита и мерцедеси на старт.
                  http://www.youtube.com/watch?v=LvvSlmTnds4
                  Снимахме едно клипче с телефона, дъжд и кал.
                  Отдолу е така направено, че почти няма какво да се счупи като притърква по бабунките на горския път, че и по скалите. Карданите са прибрани, гърнетата също, полуоските са скрити зад и във носачите. Задното окачване е с реактивна шанга, даже при изпуснали амортрисьори вози добре. В завой се държи като истинска кола, стабилно като заковано с пирони. Проблем са дълбоките коловози - но по принцип , понеже е мънинко, лесно успява да ги обиколи и ли да кара между тях. Иначе на " прагове" минава добре, защото е късо.
                  По-неприятно е по магистрала- при 100 км/ч е почти на 4000 об/м и не ми дава сърце да го юркам дълго на висока скорост- не че има против да вдига 140.
                  Зацепването преден/заден мост е 50% и гумите трябва да са еднакви- иначе има проблем с зацепването и отпускането.

Не е джип, но за сиромах човек е много добро решение- по града и извън си е лека кола, в гората си е като джип.
                  карал съм Панда- нищо , ама нищо общо- все едно жигула.
                  Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

Пандата ще е една идея по-проходима, но пък субаруто ще е доста по-здраво и по-добро на пътя.
                    Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

здрсти и от мен като гледам отзивите повече натделява пандата но в краина сметка решението си остава твое оспех в избора

Коментар

Пробвай със субаро вивио, много икономична и проходима, но много ги търсят и им се дигнаха цените.

Коментар

Едно си Пешо знае, едно си Пешо бае - Honda Civic Shuttle.
                          http://www.auto-catalog.net/?f=showCar&car_id=12282
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Honda_Civic_Shuttle_003.jpg
Прегледи:1
Размер:107.6 КБ
ID:5303640

За жалост са доста старички и поръждясали, но ламарините се кърпят. Ако си намериш читав двигател и ходова част, ще ти служи вечно.
                          Поддръжката ѝ далеч не е евтина, но реално почти не се чупи.

Коментар

Моите уважения за Honda, но тя е в групата на едни други Subaru, и никакви Fiat!/не си много по темата/. Поздрави!
                            "Make love, not war!"

Коментар

Просто предлагам трета алтернатива на колегата. Малко по-скъпа е, но според мен е поне един клас нагоре като кола. И като здравина и като возия, при същата проходимост. Ако се вдигне (виждал съм доста повдигнали шътъли тук, в бг) си става доста прилична количка за разходки в гората. Даже съм сигурен, че един повдигнат шътъл е по-проходим от едно стоково CR-V.

Коментар

Я малко да вдигна темата. Харесаха ми отзивите за Subaru Justy отностно здравина и проходимост. Дали това важи за наследникът му произвеждан след 97 година ( suzuki swift), има ли от тях part - time модели . Тези до 94 вече трудно се намират като гледам пък и са на годинки.
                                Land Rover Discovery
                                Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X