Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варианти за ниско бюджетен джип ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Варианти за ниско бюджетен джип ?

Е,аз да дам едно+че за ферозите и по специално за "модификацията" бертоне. По мощен мотор(мин. 101) и допълнителна обработка на купето и рамата. За второто съдя по публикации в нета и по лични наблюдения на моето-92г.

Коментар

Първия ми джип бе Фероза, 2г. и 20х. км. без съществини проблеми.

Коментар

Я и аз да питам. Вероятно ще ми се наложи временно да се преместя на по- затътнтено място и се оглеждам за 4х4. Значи между 4500 и 5500 лева. Ще се ползва за асвалт (магистрала) и много ама много кофти път- огромни дупки, на места никакъв път и подобни. Ще се ползва предимно зимата така че е доста желателно да има надеждна запалителна и отоплителна система. Трябва да е пригоден за LPG или CNG с наклонности към метана, но не съм го решил още. Нормална поддръжка, под нормална визирам нещо нормално като се скапе средната цена на ремонта да не е 700 лева (разбира се, ако блокира мотор ще е повече,но това не е "ежедневен ремонт"). Събирам мнения за момента само.

П.С. Гледам в мобиле разни Дифендъри дълги за по 4500 и се чудя колко голяма беля са.

Коментар

Първоначално публикуван от Russian Преглед на мнение
          Я и аз да питам. Вероятно ще ми се наложи временно да се преместя на по- затътнтено място и се оглеждам за 4х4. Значи между 4500 и 5500 лева. Ще се ползва за асвалт (магистрала) и много ама много кофти път- огромни дупки, на места никакъв път и подобни. Ще се ползва предимно зимата така че е доста желателно да има надеждна запалителна и отоплителна система. Трябва да е пригоден за LPG или CNG с наклонности към метана, но не съм го решил още. Нормална поддръжка, под нормална визирам нещо нормално като се скапе средната цена на ремонта да не е 700 лева (разбира се, ако блокира мотор ще е повече,но това не е "ежедневен ремонт"). Събирам мнения за момента само.

П.С. Гледам в мобиле разни Дифендъри дълги за по 4500 и се чудя колко голяма беля са.
          Погледни това:
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=93472
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от Russian Преглед на мнение

Колега-така като гледам от снимките Патрола доста ми хареса.Отдавна не бях виждал Патрол от този модел толкова запазен.Мисля,че няма да е лошо да го видиш и покараш.
            П.С.Да не си помислиш сега,че ти правя някакви агитаций-въобще не познавам колегата,който го продава,но поне на мен доста ми хареса.Разбира се трябва да се покара и изпробва,ако човек има някакви намерения за покупка.

Коментар

Подкрепям напълно колегата от горния пост, този патрол изглежда изключително запазен за годините си и мисля, че си заслужава всяка стотинка. Лично аз, ако имах парите нямаше да му мисля дълго...

Коментар

От: До: Варианти за ниско бюджетен джип ?

Първоначално публикуван от bum Преглед на мнение
                Колега вземи си Самурай.За гората е просто невероятен.Поддръжка много евтина.За града е малко кофти но няма две добри.
                Японска кола с евтина поддръжка???
                Последно редактирано от newage; 21-06-10, 23:26.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                  Имам опит с Нива и Витара. Напъни се малко финансово и си вземи Витара с климатик. След преживяванията с Нивата дето карах, сега да ми подаряват няма да я взема. Тия 110 дето колегата ги пише в предния пост най-вероятно се дължат на прецакан скоростомер. След 80-90 почва така да вие, че ти иде да слезеш и да я оставиш да се движи по инерция към близкото дере.
                  Познавах един стар опитен майстор-автомонтьор, който казваше: "Всяка кола е добра... докато се счупи". А после разбираш разликата. Вземи японска машина. След два-три ремонта по 300-500 лв. ще разбереш разликата между европейско и японско возило. От опит говоря. И това че японските се чупели по-малко не е вярно, поне за стара машина. Имах Опел Кадет, Субару justy, после Нисан Терано. Всичките на по 18-20 години. Опела, въпреки че е възможно най-евтината немска кола, ми коства само един основен ремонт за 800 лв. и след това над 50 хиляди километра не съм бутнал нищо по него, въпреки че е видял голям тормоз по разбити пътища, баири и яко товарене. Не мога да кажа същото за Субару-то и Нисана - само за 3 години дадох 2000 лв. за ремонти по тях, но от това не вървяха по-добре от Опела, всъщност продължиха да се чупят все повече.

Та чудя се, дали джип Opel Frontera е толкова добър, колкото старият ми Кадет?
                  Последно редактирано от newage; 21-06-10, 23:36.

Коментар

Аз 20 години карам само японски автомобили 4х2 говоря и съм нямал проблем с намиране на части и цената им даже за Митсубиши Лансер десен волан. И лично друга кола освен японска трудно ще подкарам.

П.П. тайно си мечтая за GMC Yukon Shevrolet Suburban и производните....ама жената ще ме гръмне 100%
                    --------------------------------------------------
                    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                    [/FONT]

Коментар

Volkswagen Golf Country -
                      На асвалт си вози нормално(по-добре от голф), частите на 90% са от голф2. За леки разходки е идеален и има 4 врати без да е с големи габарити.
                      Positive and free spirit
                      И нека бъде светлина,
                      нека бъде звук,
                      нека бъда себе си,
                      а не някой друг !!!

Коментар

То това не е от най ниско бюджетните.Под 4-5 хил.едва ли ще се намери в добро състояние.

Коментар

Моят опит е доста скромен но все пак имам някакви наблюдения аз имам панда става за черни пътища и калища но не в много големи количества но е доста тясна , неудобна и бавна определено не става за единствен автомобил , за нивата мога да кажа че е задоволително проходима с евтина поддръжка но комфорта и виенето от раздадтката са ужасяващ и не бих я карал всеки ден особено ако трябва да изминавам дълги разстояния , карал съм и витари КБ и ДБ и двете са комфортни до колкото може да бъде комфортен един джип поддръжката е сравнително евтина , доста проходими са единствения минус мисля че е доста тясничка вътре и другото което е че от 100 - 110 км/h нагоре стават доста мудни става въпрос за 1.6 мотора , за ферозата абсолютно нищо не знам и не коментирам но според мен най- удачния вариант е една витара ДБ става и за леки разходки в гората и за ежедневно каране

П.С Успех с избора

Коментар

От: Варианти за ниско бюджетен джип ?

може ли няколко мнения за по нискобюджетните джипки ( не говоря за нива уаз и т.н.) без обиди ама това не е кола особенно за 21 век
                            между тези три коли някакви мнения ако може
                            1)киа спотидж
                            2)фрилендър
                            3)фронтера
                            и за трите четох че не са особенно надежни но са по евтинки и затова питам за мнение ако не ив затруднява благодара предварително

Коментар

номер 2 го изключи-това е измислена работа
                              имам Фронтера и мога да ти кажа за нея-доста добри отзиви+сравнително евтина подръжка и нисък разход
                              става еднакво добре както и за черно,така и за града,дълъг път-не говоря за hard offroad
                              Киа-имам наблюдения от скоро-надежден маздов мотор(всички модификации)
                              като гледах ходовата част и окачването-доста надеждни са,както и здрави ламарини
                              предлага комфорта на лек автомобил
                              за цени на части не мога да кажа нищо
                              Така,че -зависи от конкретния екземпляр и какво ти е на сърцето
                              Cherokee WJ 4.0L- NP242
                              Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от Kor3ktor Преглед на мнение
                                може ли няколко мнения за по нискобюджетните джипки ( не говоря за нива уаз и т.н.) без обиди ама това не е кола особенно за 21 век
                                между тези три коли някакви мнения ако може
                                1)киа спотидж
                                2)фрилендър
                                3)фронтера
                                и за трите четох че не са особенно надежни но са по евтинки и затова питам за мнение ако не ив затруднява благодара предварително
                                Аз съм с КИА и нямам сериозни забележки.
                                Но не съм от тези, дето си търсят сами калта.
                                Вози доста комфортно и става и за дълъг път.
                                Части има всякакви и не са скъпи. То не, че съм сменял много, основно консумативи.
                                Сега е на около 100к. един хебел поразбит и предни амове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X