Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota LJ73

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Toyota LJ73

Първоначално публикуван от Superchief Преглед на мнение
    Благодаря на всички съфорумци които се включиха с мнения и препоръки дотук

Съгласен съм с изказаните коментари на някои от тях, че намирането на 18 - 20 годишен автомобил с километраж до 150 000 си е изключително трудна, може би дори невъзможна за реализация задачка. Поради това смятам да променя това си изискване и да не акцентирам толкова на него, колкото на особеностите на конректният автомобил

междувременно се появи една 73-ка в мобиле..
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...983&f1=details

някои ако има мнение за този автомобил, може да пише..
    Пребоядисана ръждавица-това ми е мнението.Ама за толкова пари-това!Изобщо не си губи времето да я гледаш-според мен,обаче!
    От моя богат опит при търсенето на жипка,ако няма ясна снимка на шоф.седалка,или същата е претапицирана хич и не гледам повече!
    И специално за 70 и 73-та серии на Тойота съм забелязал,че фабрично ориг. железни джанти са обработени много добре в завода-те,ако са ръждясали сещай се колата в какво състояние е!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Аз мога да предложа една доста добра ТойотаНа приятел е, иска и10000 лева, но едвали е твърда
      Прикачени файлове
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
        Аз мога да предложа една доста добра ТойотаНа приятел е, иска и10000 лева, но едвали е твърда
        Подай малко повече информация за автомобила.. освен че е модификация BJ! Какъв двигател, коя година, км, какво е тунинговано по нея, .. и т.н.
        Допълнително снимки от интериора са също добре дошли!

Коментар

Подай малко повече информация за автомобила.. освен че е модификация BJ! Какъв двигател, коя година, км, какво е тунинговано по нея, .. и т.н.
          Допълнително снимки от интериора са също добре дошли!
          Пиша ти това което знам:
          -двигател 2.5 турбо дизел (има монтиран интеркулер)
          -шасито е сваляно и пясакуструено и боядисано като цвета на купето(няма никаде ръжди)
          -лебедка
          -шнорхел
          -гумите са 33/12.5/15 почти нови
          -изпускателната система е преправяна
          -акумулатора е преместен в купето
          -предните седалко са от БМВ
          За сега това мога да ти кажа
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Здравейте колеги,

след много събиране на информация и проучване /вкл. и в този форум/ и след като изтървах да купя за няколко дена поради отдалечеността ми от столицата, една машина в уникално състояние
            http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...539&f1=details

съм убеден вече точно какъв джип искам да си купя. Разбира се това е абсолютната класика: TLC LJ73

Джипа ще го използвам за Риболов / Спортен /и софт офроуд /излети в гората през уикендите и посещение на оф-роад мероприятия/

Проявявам интерес само към много добре запазени такива, до 150 000 км. и които не изискват "седмични" ремонти.

Възнамерявам след закупуване на джипа да му направя мин. необходимата доработка: лифт, фланци, евентуално лебедка, въжета и др. и да се включа в клуба

и тъй като съм фен на дизелите, предпочитанията са ми към дизелов автомобил, както и модификацията след 1990 г. /фейс-лифта с правоъгълният фар/

Моля съфорумците ако попаднат на добро предложение /подобно на изтърваното от мен/ да ми сигнализират/да пишат тук/! Готов съм да дам до 10 000 лв. в зависимост от състоянието на джипката

Благодаря предварително на всички отзовали се!
            Здравей. Ако искаш елате при мен да огледаме колата, познавам човека. Той си подържа другата Тойота при мене. Повечето хора от форума ме познават като напълно безпристрастен. Оценката ще е обективна !

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
              Здравей. Ако искаш елате при мен да огледаме колата, познавам човека. Той си подържа другата Тойота при мене. Повечето хора от форума ме познават като напълно безпристрастен. Оценката ще е обективна !
              Благодаря ти за предложението, Фулда! Ще го имам предвид, независимо дали реша да е този автомобил /все още не съм се решил за този/ или друг. Единственият ми проблем е че живея сравнително далеч от столицата .. в Шумен, но ако излезе автомобил в района, който мога да го докарам ще се възползвам от предложението и оценката ти!

Коментар

Първоначално публикуван от cvetan LJ73 Преглед на мнение
                P.S 2: Към pilota7222 Благодаря за изпратеният линк. В течение съм на предложението на Любо, но колата е на 235 000 км. .. твърде много за мен.. Ще бъда търпелив докато намеря това което отговаря на изискванията ми!

Здравейте. Следя темата с интерес, защото и аз карам същата TOYOTA. Специално тази на Любо и по точно за километрите мога да гарантирам, че са реални и двигателя е перфектен. Познават я и доста хора от форума с които сме били на разходки. За мен е по-подозрително да видя такава TOYOTA НА 18-20години и на 100 000км. Мойта е 90г. - 225 000км. Поздравявам те за избора- много яка джипка. Успех при покупката

моята е 2001 и я купих на 300000км след това явор сложи турбо кулер и разни други работи,наду турбото до 2 и съм карал цял сезон без да пипна двигателя...тия коли по на 15 години и 100000км ги НЯМА
                ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

Коментар

Има ги, ама не са на тия цени, освен когато собственикът не знае какво продава... преди няколко години изскочи една 70-ка с 4.0 бензин и беше на много малко км... до скоро се продаваше еднавъв форума с 2.4 бензин също на около 100 000км...
                  Обаче една кола на 20 години дори да е на малко км, пак не може да е в идеално състояние без образцова подръжка.
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Прав си Тедо, аз купих 2 .Едната 1992 а другата 2001 като си мислих дъртата да става донор.Да ама навигатора я хареса и....Тая баба си бръмчи без много инвестиция,и двете са обаче с 4.2 двигател.Е, дъртата е малко изгнила и ресьорите са малко свършили ама и на черно си е добра.Тойотата явно е здрава машинка.
                    А по новата я взех за 6200 Евро без ДДС и виках ура щото в Германия такива почват от 15...
                    3ка дизел е красота евтино и здраво
                    ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

Коментар

сетих се нещо много интересно - има ли някъде данни за ускорението от 0-100кмч на вариантите на ТЛК?
                      Вчера пробвах една 80-ка с 4-литровия мотор и останах със субективното усещане, че не е по-пъргава от бившата ми LJ73 с 2L-T след като му бях монтирал интеркулер и пуснал малко повече гориво от помпата...Сигурно е субективно, но на старата ми джипка като дадях "целата" газ от място прискърцваха гумите и осезаемо потъваше задницата, а на тази 80-ка почти нищо не се случваше...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

...
                        След няколко месечно търсене на моята Toyota LJ73 вкл. в Германия и Италия.. днес се сдобих с Land Rover DEFENDER /90-ка, 1996 г., 2.5 TDI, 113 к.с, 148 000 км., /

/колата е в уникално състояние и отговори на всички мои първоначални изисквания с изключение на марката и модела/. Току що си я докарах от Пловдив в Шумен.. и искам да споделя, че съм в екстаз от покупката си и тотално вманиачен в новата си придобивка..

Всичко се разви екстремно .. бях си планирал оглед днес на една 73-ка и този DEFENDER /тъй като ми привлече вниманието обявата/... и ето ме вече с нова джипка.. Въпреки, че двете коли не бяха съвсем от една категория .. трябва да кажа че, DEFENDER-a ме спечели с невероятен двигател 2.5 TDI /мисля че този е модикация 300/, чудесно окачване и трансмисия /просто ги "ядеше" препятствията на пътя и извън него/ и перфектно организиран интериор в купето.

От своя страна 2L-T се оказа пълно разочарование за мен, както ме предупредиха някои съфорумци - изключително муден и тромав двигател/. Ръчните "блокажи" на предните колела и part-time-a на TLC също за мен ми се стори недостатък в сравнение с full-time-a на DEFENDER-a при който не слизаш от колата.. както и да е, това е вече минало..
                        Надявам се да не обидя и да не провокирам притежателите на TLC с по-горните си твърдения. Приемете, че това е мнението на един пълен дилетант в off-road-a

Благодаря още веднъж на всички съфорумци за мненията които изказаха и съветите които ми дадоха.. Надявам се и в бъдеще да бъдете така отзивчиви и готови да помогнете с информация и съвети.
                        Започвам работа стъпка по стъпка по "окомплектоването" на DEFENDER-a с някои необходими "аксесоари" за пълноценни риболовни и off-road приключения..

Коментар

Честито колега!Желая ти милиони безаварийни и кални километри! Мечтата на всеки офф-роуд фен! За мен специално е по-добрия избор от 70/73-ката за което те поздравявам!Успех! Ииии да ни държиш в течение със своя проект.

Коментар

Благодаря Кико ,

В тази тема публикувах няколко снимки за представяне и визуализация на джипката ..

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...06#post1129406

Ако ми попадне добро предложение за подобна джипка ще ти сигнализирам незабавно ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X