Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota LJ73

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota LJ73

Здравейте колеги,

след много събиране на информация и проучване /вкл. и в този форум/ и след като изтървах да купя за няколко дена поради отдалечеността ми от столицата, една машина в уникално състояние
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...539&f1=details

съм убеден вече точно какъв джип искам да си купя. Разбира се това е абсолютната класика: TLC LJ73

Джипа ще го използвам за Риболов / Спортен /и софт офроуд /излети в гората през уикендите и посещение на оф-роад мероприятия/

Проявявам интерес само към много добре запазени такива, до 150 000 км. и които не изискват "седмични" ремонти.

Възнамерявам след закупуване на джипа да му направя мин. необходимата доработка: лифт, фланци, евентуално лебедка, въжета и др. и да се включа в клуба

и тъй като съм фен на дизелите, предпочитанията са ми към дизелов автомобил, както и модификацията след 1990 г. /фейс-лифта с правоъгълният фар/

Моля съфорумците ако попаднат на добро предложение /подобно на изтърваното от мен/ да ми сигнализират/да пишат тук/! Готов съм да дам до 10 000 лв. в зависимост от състоянието на джипката

Благодаря предварително на всички отзовали се!

До: Toyota LJ73

Първоначално публикуван от Superchief Преглед на мнение
    Здравейте колеги,

след много събиране на информация и проучване /вкл. и в този форум/ и след като изтървах да купя за няколко дена поради отдалечеността ми от столицата, една машина в уникално състояние
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...539&f1=details

съм убеден вече точно какъв джип искам да си купя. Разбира се това е абсолютната класика: TLC LJ73

Джипа ще го използвам за Риболов / Спортен /и софт офроуд /излети в гората през уикендите и посещение на оф-роад мероприятия/

Проявявам интерес само към много добре запазени такива, до 150 000 км. и които не изискват "седмични" ремонти.

Възнамерявам след закупуване на джипа да му направя мин. необходимата доработка: лифт, фланци, евентуално лебедка, въжета и др. и да се включа в клуба

и тъй като съм фен на дизелите, предпочитанията са ми към дизелов автомобил, както и модификацията след 1990 г. /фейс-лифта с правоъгълният фар/

Моля съфорумците ако попаднат на добро предложение /подобно на изтърваното от мен/ да ми сигнализират/да пишат тук/! Готов съм да дам до 10 000 лв. в зависимост от състоянието на джипката

има и по големи уникати

Коментар

Не вЕрвай на снимки!Докато не я огледаш наживо,и не я покараш нищо няма да ти стане ясно!А,и тази,която си изпуснал е с претапицирани седалки-кВи 119 000км. ....Пък и е пребоядисвана...
      Инак изборът ти е правилен,но изкл. трудно ще намериш уникално запазена 73-ка!И,аз исках 73-ка,ама след като година не намерих,каквато исках попаднах на наистина уникална 70-ка,и от немай-къде я купих...
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Ето ти една тунингована 73 heavy duty (с по големите диференциали) на ресори, двигател 3.5 дизел 3В, ръчни хъбове, фланци, отрицателни джанти, гуми KUMHO KL71 33/12,5/15", шнорхел, акумулатори OPTIMA, лебедка 10 000Lb, усилена броня. Единствения недостатък е ръждата по калниците. Цената е 9000лв ако имаш въпроси звънни 0899852338 - ЯВор

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
          Ето ти една тунингована 73 heavy duty ....
          Благодаря ти Яворе за предложението! Намирам го за много добро, но човек който иска истински оф-роуд автомобил. Към момента това предложение не отговаря на моите очаквания и търсения тъй като:

- Това е модел BJ73, съществено различен от LJ73 /модела който търся/ и като визия и като трансмисия и окачване
          - Бих желал аз да закупя автомобила в оригиналното си състояние и аз да му направя тунинга тъй като имам определена визия която искам да се получи
          - С този жълт цвят ще бъда като "светофар" на пътя

В интерес на истината до момента не бях виждал модел с надстройка на хардтопа, каквато има на твоят автомобил. Това оригинално ли е или е твоя доработка?

Благодаря ти още веднъж за предложението и ти пожелавам скоро да намериш нов стопанин на този и другите зверове които предлагаш.

P.S Много ме беше впечатлила работата ти по рециклирането на една 75-ца и тунинга на 73-ката за състезания. Очевидно си страхотен професионалист, до който ще се допитам за някои идеи като намеря и взема моят автомобил!

Коментар

Вярно че е уникат! Ама обявата със своята заблуждаваща информация. Какво и е TDI-то? От там може да се правят изводи и колко е вярно другото:

-----------------------------------------------------------------------
            Toyota Land cruiser 2.5 TDI УНИКАТ

Цена9 950 лв.Дата на производствосептември 1992 г.Тип двигателДизеловСкоростна кутияРъчнаКатегорияДълга базаПробег119000 кмЦвятТъмно сив...

-----------------------------------------------------------------------

Коментар

щом се е продала бързо, може и да е била наистина запазена... като съществен недостатък от пръв поглед мога да кажа, че е била 1+1 места.
              Бих посъветвал да се търси 3.0-литровия мотор 1KZ-T, а не 2.5л тип 2L-T, който идва слабичък за целите, които сте описал... За риболов и лек офроуд (ИМХО) въобще не Ви трябва такъв Лендкрузър - много по-добър вариант е СУВ за същите пари - по-нов, по-бърз, по-икономичен и достатъчно проходим за риболов... 73-ката само ще Ви изкушава към офроуд "подвизи", които завършват с копане и търсене на трактор...
              Не си измислям - пиша от личен опит...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За въпросната Тойота 73-ка от мобиле ходих да я гледам.Още същия ден беше продадена,което ми се стори малко невероятно да се продаде за броени часове!Купето е много запазено,както личи на снимките.За ходовата част не мога да кажа същото,а мотора така и не успях да му "чуя гласчето",защото вече беше продадена.Предполагам че е реставрирана!Иначе за 119-тте хиляди километра едва ли са реални.Аз лично бих те посъветвал да се качиш на някоя 70/73 и да я покараш малко,за да не се окаже после че джипа не отговаря на очакванията ти!Да,подкрепям мнението на повечето колеги че 2L-T не блести с някаква огромна мощност,но зависи за какво ще бъде ползвана.Мен лично си ме устройва 2L-T мотора.Отностно BJ серията е много по-здрава и надеждна от LJ!И като мотор и като ходова част!Успех!!!

пс:колегата Любо продава една 73-ка с 2L-T мотора,но е преди фейса с кръглия фар!
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=68946

Коментар

Благодаря на Andro 160 и ТЕДО /LJ73/ за изказаните мнения.

Ще направя малък коментар по тях:

Към Andro 160: TDI в обявата очевидно е заблуждаваща и невярна информация, която се дължи на непознаването на спецификациите за този модел от продавача. В разговорът ми с него той научи доста детайли от самият мен и беше изненадан от възможностите на тази кола. Човека си е мислел че щом има турбо и е дизел е TDI /абревиатура използвана доколкото знам само от двигателите производство на VW Group/ Очевидно двигателят е 2.4L 2L-T, a не 2.5 TDI ... Но това е вече минало, което ми помогна само да съм още по убеден в решението си!

Към ТЕДО /LJ73/: До момента не съм срещнал нито една обява с този двигател 1KZ-T, доколкото си спомням той се произвежда след 1993 г т.е слага се на по-нови модификации. Разбира се по-високата мощност и обем са предпочитани и желани от мен и ако попадна на подобна стойностна обява, няма изобщно да се поколебая. Може би подобна комбинация излиза обаче изключително рядко на пазара. Благодаря много за това предложение ..

По отношение на предложението да закупя SUV, то вече карам аналогичен на този който е поставен на аватарът ми - Toyota RAV4 2.2 D4D .. и точно поради тази причина търся да си купя Toyota, но по-стара модификация. До момента настоящата джипка ми върши отлична работа вкл. и за подобни мероприятия, но тъй като е нова е с ограничени възможности откъм:
                  - влизане в гората през клоните на дърветата /макар че моята вече е поиздраскана от подобни изпълнения/
                  - по-нисък клиренс /едва 185 мм/ и съответно възможност да минаваш по-големи канали, ровове и ями и т.н
                  - не искам да я калям отвътре, което се случва почти след всеки риболов тъй като винаги търсим най-дивите и труднодостъпни местенца..

В този смисъл 1+1 ме устройва напълно. Не смятам да я ползвам за семейна употреба, а само по предназначние

Изкушението към офроуд подвизи е целенасочено търсено и бих казал ми е в кръвта, а търсенето на трактор никак не ми е чуждо , базирано на настоящият ми опит..

Коментар

Благодаря ти Яворе за предложението!
                    - Това е модел BJ73, съществено различен от LJ73 /модела който търся/
                    P.S Много ме беше впечатлила работата ти по рециклирането на една 75-ца и тунинга на 73-ката за състезания. Очевидно си страхотен професионалист, до който ще се допитам за някои идеи като намеря и взема моят автомобил!
                    Благодаря за суперлативите
                    Много се радвам когато се появи човек който знае какво търси и се е постарал да разучи модификациите и техните двигатели.
                    Ако не бързаш рано или късно ще се появи твоята TOYOTA, парите които си готов да дадеш са напълно достатъчно за запазен екземпляр, но наистина гледай да е с мотор 3.0 1KZ-T. ще е по-нова а и другите мотори 2.4 и 2.5 са доста слабички според мен за тези купета .
                    В момента се продава една такава в наистина перфектно състояние и вън и вътре, не знам до къде стигна с тунинга колегата. Ето телефона обади му се още сега да си поговорите 0887616388 Гената от Русе

ПП Сега намерих старата тема за продажбата и http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=75009 знам че цената е различна от тука спомената

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                      ....... Ето телефона обади му се още сега да си поговорите 0887616388 Гената от Русе

ПП Сега намерих старата тема за продажбата и http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=75009 знам че цената е различна от тука спомената
                      Страхотен си, Яворе... Благодаря за контакта! Обадих му се веднага на Гената /идвало от Генади а не от Евгени както си мислех/
                      Но се оказа че продава 70-ка, а не 73-ка.. По обяснението на Гената, останах с впечатлението, че колата наистина е в отлично състояние поради факта, че инвестирал в почти по всичко в нея. За съжаление цената му ми е много висока, но той е напълно в правото си и логично да я търси заради инвестициите в нея!

Все пак аз наистина търся 73-ка, защото е с 30 см. по-дълга база, а това от своя страна ми е необходимо заради риболовното оборудване - При спортният риболов се лови с т.нар Щека звената на които са по 2 м., което прави оборудването претенциозно към пространството!
                      В 70-ката абсолютно невъзможно ми е да го събера, в 73-ката ако се постави под наклон и по диагонал /при махнати седалки отзад/ се събира перфектно.. Имам и някои технически и визуални аргументи в полза на 73-ката, за които сигурно се сещаш

P.S Не знам защо /проверих го няколко пъти/, но ПП текста, който си ми написал ми се появи едва когато използвах бутона Цитат... а го нямаше в основното съобщение. Съответно видях снимките на 70-ката на Гената след като му се обадих и разбрах подробностите. Може би това ще е интересен факт /бъг/ за модераторите

P.S 2: Към pilota7222 Благодаря за изпратеният линк. В течение съм на предложението на Любо, но колата е на 235 000 км. .. твърде много за мен.. Ще бъда търпелив докато намеря това което отговаря на изискванията ми!
                      Последно редактирано от Superchief; 07-03-10, 18:46.

Коментар

P.S Не знам защо /проверих го няколко пъти/, но ПП текста, който си ми написал ми се появи едва когато използвах бутона Цитат... а го нямаше в основното съобщение. Съответно видях снимките на 70-ката на Гената след като му се обадих и разбрах подробностите. Може би това ще е интересен факт /бъг/ за модераторите
                        Няма "бъг" просто добавих линка малко по-късно чрез бутона и за това не ти е излязло веднага

Коментар

P.S 2: Към pilota7222 Благодаря за изпратеният линк. В течение съм на предложението на Любо, но колата е на 235 000 км. .. твърде много за мен.. Ще бъда търпелив докато намеря това което отговаря на изискванията ми!

Здравейте. Следя темата с интерес, защото и аз карам същата TOYOTA. Специално тази на Любо и по точно за километрите мога да гарантирам, че са реални и двигателя е перфектен. Познават я и доста хора от форума с които сме били на разходки. За мен е по-подозрително да видя такава TOYOTA НА 18-20години и на 100 000км. Мойта е 90г. - 225 000км. Поздравявам те за избора- много яка джипка. Успех при покупката

Коментар

не се хващайте в капана на автоджамбазите - при тях всички съ на 110-120 хиляди км
                            За толкова стара кола не са толкова важни километрите, а състоянието...

Информацията в началото беше подвеждаща - с добавката за "целенасоченото" търсене на офроуд нещата се променят драстично... За щеката по-добре един куфар отгоре и отпада ограничението за 70-73, а предлагането на 70-ки е много по-богато вкл- с 3.0 мотор... Аз бих гледал и за 2.4 бензин... Ако търсите "истинска" кола без съмнителни "подобрения", която сам да тунинговате, то вариантът е 99% внос от вън...
                            Вижте колко са ги събрали тук:
                            http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=1
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

вариантът с 4.2Д също е много добър, да не кажа най-добър... Намерих и една готова за "изцепки" http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...ad&tabNumber=3

а това за мен е рибарската Traum Auto http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...ad&tabNumber=2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X