Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет, какъв джип ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за съвет, какъв джип ?

Първоначално публикуван от balkanpower Преглед на мнение
    Общо взето се огледах в тези трите, т.е. търся нещо с подобна визия:

http://www.mobile.bg/21266740380415086

http://www.mobile.bg/21265874701196145

http://www.mobile.bg/21261915967023828

Чудя се обаче, кое ще е най-добър избор - от гледна точка на здравина и цени за поддръжка. Четейки тук, отзивите за Витарите са общо взето добри, не знам обаче Киата и Фронтерата /особено дизелите при тези посочени по-горе джипа/ как са
    Здарсти,найстина има много писано из форума,но е друго да ти го кажат сбито,съветвам те да четеш,малко е бавничко и отнема време ,но хубавите работи стават бавно,А относно въпроса ти имарките които си посочил ще чуеш различни мнения и фен препоръки,малко са тези като колегата с фронтерите където да ти изтъква негатива на овтомобил от личен опит.Да фронтерите имат проблеми и много зависи от това на какъв автомобил ще попаднеш като цяло,но не ти я препоръчвам фронтерата пък и за този ценови диапазон ще вземеш някой с която ще си трошиш главата само.Относно Витарата не е лош избор ,но няма конфортна возия иначе е ненадминат офрод катерач,но не ставо много за дълъг път.Кията в твоя случай като ценови диапазон и возия е най доброто,но ако си чел внимателно из форума бягай далече от дизела,пък и предпочиташ бензинка, Киа 2.0 16V е твоята кола,Но слагам ти едно голямо Но,имай предвид,че джамбазите за да я продават в този диапазон на печалба са я взели за около 1500 максимум 2000 евро,а ако отвориш ето това AutoScout24 ще видиш в какво състояние са Киите който дакорват за да тия продават на тази цена.Мой съвет е да си вземеш вече регистрирана и карана тука,човека поне ще и сменил това онова,каквото е имало да става по нея.Ако обаче трябва да бъда откровен за тези пари просто ще е луд късмет да намериш нещо читаво та било и Киа.Това е от мен.Успех в търсенето.
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Също имай предвид че джип, било то и паркетник с лоши гуми е по слабо проходим и много по нестабилен от лека кола ако няма добри гуми. Това е основно заради тежестта и високата стойка. А размерите им са по големи, и от там и цените на гумите за джипове. Гледай да има по нови гуми като си го купуваш, спестяваш едни 1000 лева поне за първата година само от това.

Коментар

И аз,като автора на темата взех жипка,след като дълги години последните ми две возила бяха Мерцедес.Но взех по-радикално решение и купих ТЛК-70,която м.Юли ще навърши...23години...
        Избора каква да е жипката точно го правих дълго,и след много разговори със сведущи люде,за което съм им благодарен!И,аз първоначално залитах към паркетник,но ме отказаха-аргументирано!
        Избора трябва всеки да направи сам,според вижданията,разбиранията,вкуса си...и джоба си!

П.С. М/у другото старите магаретии са много сгодни за Софийско градско-вече няколко пъти се вдяват в мен какви ли не,и понасят средни щети,а на мен ми се появиха драскотини по броните,и теглича-ужас...С мерцедесите ми беше писнало да ходя по огледи за щети при застрахователя,да боядисвам и лепя брони и лайсни,да търся огледала,мерници и т.н.!
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          И аз,като автора на темата взех жипка,след като дълги години последните ми две возила бяха Мерцедес.Но взех по-радикално решение и
          И сега съжаляваш ли или? То зависи и поради каква причина си направил тази смяна. За мен лично място за каквото и да е сравнение между двата вида автомобила, по отношение на типа и маршрутите ми на каране, няма! Обаче в същото време си имах други причини да се чудя дали да не направя този ход. Ама като чета тук за какви цени говорят, да си заменя Мерцедеса за читав Джип -Киа или Витара същата година на производство и то на по-висока, май си е кон за кокошка.
          Между другото погледнах отново обявите на КИА Спортаж и има доста около 4 бона. Ама от друга страна пък хората тук казват, че за тази цена ке са пълни бангии.

Коментар

Аз си взех една Витара, къса база, ползвам я като втори автомобил предимно зимата, защото трябва да съм в движение постоянно и да не се съобразявам с чистенето на пътищата. В гората и по калищаци не се завирам. Лятото, ако ида за риба, може да мина по някой черен път, но си е път сух или някоя ливада най-много. Жената също я кара и е особено доволна от "малкото лостче"..... както тя се изразява. Казва, че е много по-сигурна с джипа, отколкото с колата.

Коментар

И сега съжаляваш ли или? То зависи и поради каква причина си направил тази смяна. За мен лично място за каквото и да е сравнение между двата вида автомобила, по отношение на типа и маршрутите ми на каране, няма! Обаче в същото време си имах други причини да се чудя дали да не направя този ход. Ама като чета тук за какви цени говорят, да си заменя Мерцедеса за читав Джип -Киа или Витара същата година на производство и то на по-висока, май си е кон за кокошка.
              Между другото погледнах отново обявите на КИА Спортаж и има доста около 4 бона. Ама от друга страна пък хората тук казват, че за тази цена ке са пълни бангии.
              Изобщо не съжалявам!Последния ми бенз беше наистина перфектен,и поддържан-както казват някои-качваш се и караш!Който го е виждал може да потвърди-МВ 124/Е 250D,20V,1994год.Toyota-та(1987год.) излезе,колкото цедеса,ама предстоеше пълно обслужване,гуми,каско,гр.о-ст и т.н....отидоха още 4000лв. без да съм пипал нищо по съществените възли и агрегати!
              Но съм фен на по-старите(и запазени)возила,а такЪви не сме мнозинство...
              2 месеца имах и двете возила,но карах само жипката,и понеже имам само един гараж,и за да не се скапе от седене колата я продадох...
              А,жипка си купих,че ми беше писнало да бера ядове зиме и лете,като се отиде на вила,или планина да заебавам колата някъде,докъдето стигне и да треперя кво ли е останало от нея на сутринта,зимата да имам в багажника сгъваема лопата,кашон с пясък,вериги...
              Е-магарето е по-бавно,по-некомфортно,по-лакомо,ама пълно щастие няма-това е!Ама пък тръгвам без да се замислям ще стигна ли,и докъде,има ли наводнения,порои,колко е дебела снежната покривка и прочие.
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Здравейте на всички офроуд маниаци, офроуд почитатели и притежали на такива коли,

Абсолютно нов съм във форума /това е и първото ми мнение/, както и съм пълен лаик по отношение на Джиповете. Дано не ядосам някой, тъй като както се казва „не съм прочел многото изписано във форума по тези въпроси” . Прочетох, ама……..

Та така:
                Нещо много здраво ме гложди, дали да не си заменя Мерцедеса за джипка. Причините не са, че не съм си доволен от колата, а са в съвсем друга насоченост. Както и да е!
                Тъй като колата ми горе долу си я оценявам на около пряко сили 5 бона /примерно/, та затова и искам да питам кое е най-доброто, което може да се вземе като джип в диапазон от 4 000 до 6 000 лв. Като говоря за джип, имам предвид по-скоро предназначените за градско каране, тъй като колата не ми трябва за друго. В това число влизат по-скоро и тъй наречените коли с висока проходимост, т.е. не типичните джипове, но няма пречка и да си е джипка. Е, може понякога да кръстосам някоя поляна, но принципно съм градки шофьор или по магистрали.
                Та интересува ме за такива пари може ли въобще да се вземе нещо читаво. Ако може, препоръчайте ми марка, модел, бензин или дизел, като предпочитам бензин без газови бутилки, дори и градското да ми е до 13-14 на100. Държа също така колата да има що годе добра возия - не като на Мерцедес естествено, но пък да не е и като каруца. Също така предпочитам колата да не е 4х4, но все пак ще ги включа в списъка, тъй като тук явно това е основното. Не е без значение и интериора - от по облите, а не с чисто правоъгълните форми и т.н..
                Абе с две думи искам кола за градско каране, която да има визия на джип!

Ами това е като начало, ще Ви бъда благодарен да изкажете някакви мнения!

Поздрави
                Здрасти,какво да ти кажа,като казваш парите и сочиш моделите виждам,че си на предела,та и малко отгоре-в този случай,надявам се да не се окажеш от онези куповачи,който след покупката,месец или два държат колата на трупчета,че да съберат пари да и сменят консумативите и някой друг шарнир,не ти го казвам,да те засягам, а за едно на ум.От опит ти казвам,че ако вземеш кола за 5000-говорим джип,то трябва да имаш поне още мин.1500 лв. да го потегниш че и отгоре и отиваш на 7000 лв,така че за горната граница на парите ти не ти препъръчвам да вземаш ако нямаш скатани или възможност да искараш още.Иначе в този диапазан по стара 95 година Сузуки Витара или Кия Спортаж-97-98 година друго трудно и двата са що годе по евтини за поддръжка.Фронтерата е по-скъпа,ако, че е опел-питай за това на лични adwokat и ще се убедиш че съм прав за Фронтерата.Успех!
                имах и Toyota Rav 4 2006g.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.
                Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

моя съвет е да си закупиш това !
                  http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...278&f1=details

Коментар

Първоначално публикуван от ivo69 Преглед на мнение
                    моя съвет е да си закупиш това !
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...278&f1=details

Много ги харесвам.......ама на човека му трябва за града! С това може маршрутка да кара
                    --------------------------------------------------
                    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                    [/FONT]

Коментар

Моя съвет е да забравиш за Фронтерите за да не ти побелее косата като моята.Един въпрос;
                      Защо ти е (джип)който няма 4x4(предно)?
                      За да ти се смеят зимата когато на някакъв малък наклон не можеш да излезнеш.Ако ще си вземаш джип само 4x4 или си карай мерцедеса без да се занимаваш с глупости.Мое мнение.Поздрави
                      Със себе си съм имал повече проблеми,
                      отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
                      Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Так така. Не влизах тук може би месец, ама ей така за спорта покарах както Витара, така и Киа Спортаж. Въпрос на вкус и предпочитания е, но явно съм бил в голяма заблуда, защото не бях карал такива коли. Извода ми е /мое лично мнение, необвързващо никого и ничии предпочитания/, че трябва да съм напълно луд или обезумял човек в буквалния смисъл, да се лиша от Мерцедеса си и да взема такава кола, като изброените. На всичкото отгоре и до цената на моята, като след покупката да трябва да се набивам още толкова за нищо.
                        С две думи да да си продам жребеца и за същите пари та и доста може би отгоре да купя оръфана кокошка. Не искам никой да обидя, но просто установих, че база за сравнение между колите просто няма, ако ще се кара както аз си карам. Нито във возия, нито в управление, нито в интериор, абе по никакъв критерий. Очевидно тези коли се взимат като още една кола, в случаите на обикаляне по оф роуд пътищата или пък от маниаци на джипове и коли с висока проходимост.
                        Ако някога взимам нещо такова, ще е само МЛ, Джи Л и т.н. от тази марка. Нищо друго.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X