Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет, какъв джип ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет, какъв джип ?

Здравейте на всички офроуд маниаци, офроуд почитатели и притежали на такива коли,

Абсолютно нов съм във форума /това е и първото ми мнение/, както и съм пълен лаик по отношение на Джиповете. Дано не ядосам някой, тъй като както се казва „не съм прочел многото изписано във форума по тези въпроси” . Прочетох, ама……..

Та така:
    Нещо много здраво ме гложди, дали да не си заменя Мерцедеса за джипка. Причините не са, че не съм си доволен от колата, а са в съвсем друга насоченост. Както и да е!
    Тъй като колата ми горе долу си я оценявам на около пряко сили 5 бона /примерно/, та затова и искам да питам кое е най-доброто, което може да се вземе като джип в диапазон от 4 000 до 6 000 лв. Като говоря за джип, имам предвид по-скоро предназначените за градско каране, тъй като колата не ми трябва за друго. В това число влизат по-скоро и тъй наречените коли с висока проходимост, т.е. не типичните джипове, но няма пречка и да си е джипка. Е, може понякога да кръстосам някоя поляна, но принципно съм градки шофьор или по магистрали.
    Та интересува ме за такива пари може ли въобще да се вземе нещо читаво. Ако може, препоръчайте ми марка, модел, бензин или дизел, като предпочитам бензин без газови бутилки, дори и градското да ми е до 13-14 на100. Държа също така колата да има що годе добра возия - не като на Мерцедес естествено, но пък да не е и като каруца. Също така предпочитам колата да не е 4х4, но все пак ще ги включа в списъка, тъй като тук явно това е основното. Не е без значение и интериора - от по облите, а не с чисто правоъгълните форми и т.н..
    Абе с две думи искам кола за градско каране, която да има визия на джип!

Ами това е като начало, ще Ви бъда благодарен да изкажете някакви мнения!

Поздрави

До: Моля за съвет, какъв джип ?

Общо взето се огледах в тези трите, т.е. търся нещо с подобна визия:

http://www.mobile.bg/21266740380415086

http://www.mobile.bg/21265874701196145

http://www.mobile.bg/21261915967023828

Чудя се обаче, кое ще е най-добър избор - от гледна точка на здравина и цени за поддръжка. Четейки тук, отзивите за Витарите са общо взето добри, не знам обаче Киата и Фронтерата /особено дизелите при тези посочени по-горе джипа/ как са

Коментар

В горната граница на парите дето си приготвил би могъл да купиш Субару Форестър и за твоите изисквания това е най-доброто.

Коментар

Да, видях ги и не са лоши коли, въпреки в мобилето да ги класифицират дават като миниванове.
        Трудно обаче за тези пари, тъй като между 6 и 7 бона излизат само 3 обяви и то като гледам все нов внос. Значи за 6 бона напримерно да се вземе такова Субаро от БГ собственик, с регистрация, с гражжданска, евентуално каско, преглед и т.н. - абсурдна работа!
        Щото аз ако например тръгна към бартер, предлагам кола именно с такива параметри и ако остане евентуално само нещо да доплатя. А не тепърва продавам, пък да търся да купувам, да регистрирам, да плащам еко такси, прегледи, каско и т.н. и т.н.

Коментар

Имам чувството, че ти тръгнал по грешен път. Джип + добра возия по асфалт е нещо несъвместимо. Високи са - люлеят... Мен ако питаш по твоите критерии си купи някой Голф и зарежи проблемите.

Иначе за тези пари можеш да търсиш добре запазена Лада Нива - първоначалните пари са наистина много спрямо натъпканите с "екстри" конкуренти, но после излиза много евтино и дето се вика "се връщат". Едва ли обаче отговаря на твоите критерии - просто си личи, че "не си такъв човек"

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            Имам чувството, че ти тръгнал по грешен път. Джип + добра возия по асфалт е нещо несъвместимо. Високи са - люлеят... Мен ако питаш по твоите критерии си купи някой Голф и зарежи проблемите.

Иначе за тези пари можеш да търсиш добре запазена Лада Нива - първоначалните пари са наистина много спрямо натъпканите с "екстри" конкуренти, но после излиза много евтино и дето се вика "се връщат". Едва ли обаче отговаря на твоите критерии - просто си личи, че "не си такъв човек"
            Човека иска кола ,която да изглежда като джип
            Абе с две думи искам кола за градско каране, която да има визия на джип!
            Фрийлендър!Няма рама,независимо отпред,отзад...И прилича на джип.Освен това е доста секси
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Явно аз съм пълен лаик по отношение на тези работи, сериозно говоря. За Голфа който споменаваш.......възприемам го като шега

Проблема явно е, че въобще не съм наясно какво представляват тези коли, защото не съм карал такива. Аз явно съм си въобразил, че като говорим например за Фронтера, Сузуки Витара и т.н. в тази връзка, едва ли не, се знае, че не возят естествено като МЛ, Х5 и например Рав4, но са от същия тип като усещане и поведение на пътя. Т.е. по твърдо возене, но все пак изключително по-меко от например Вранглер. Щото съм карал някои от посочените, а на други съм се возил и си мисля че изрбоените са просто от по не престижни марки и леко по надолу в усещането, но приемливо. Явно не е така

Коментар

Писал съм го много пъти в този форум: "Ако си от Сф-то и около и ти се говори за "джипки" звънни пък ела"
                П.П. "Кията" нещо не я харесвам в твоята селекция
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от balkanpower Преглед на мнение
                  Като говоря за джип, имам предвид по-скоро предназначените за градско каране, тъй като колата не ми трябва за друго.
                  Щом ти е главно за градско,погледни и автоматиците.Голяма благина е в задръстванията.
                  JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Писал съм го много пъти в този форум: "Ако си от Сф-то и около и ти се говори за "джипки" звънни пък ела"
                    П.П. "Кията" нещо не я харесвам в твоята селекция
                    Е ха сега де!Че какво и е? И аз съм с такава, ама ТДИ. Доволен съм.

Коментар

Аз за киата и сузукито-незнам ,но за фронтера мога да напиша книга.Карал съм всичките модели на фронтера като се започне от по старите преди до 98 -та до 2003-4 с най новия фар ,която е.Нямаше фронтера с която да не съм имал проблеми, според мен всичките си имат свойте дефекти-продавам части за тях също и знам на коя какво се продава т.е. се чупи,и според мен 2.8-е един от най добрите мотори,2.2 екотек бензин и 2.5 тдс-са може би най-капризните мотори и чупливи,а и много скъпи за поддръжка,2.3-зимата не пали,2.2 дти-новите фронтери-проблеми с гнп-то и геар клапана,аз сменях само че на най-новата 2004 година,който е различен от тази 2000-2001,и го имаше само нов и струваше 1200 лева,за 2.0 бензин старите-сравнително здрави като двигатели,слаби са им предните диференциали и скоростите,същото и за 2.4..
                      Но ако сега трябва да избирам коя фронтера ,отново бих земал-новата-2003-4-5,с ръчни скорости-задължително и да е под 100 000 км.
                      Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

Коментар

Първоначално публикуван от balkanpower Преглед на мнение
                        Общо взето се огледах в тези трите, т.е. търся нещо с подобна визия:

http://www.mobile.bg/21266740380415086

http://www.mobile.bg/21265874701196145

http://www.mobile.bg/21261915967023828

Чудя се обаче, кое ще е най-добър избор - от гледна точка на здравина и цени за поддръжка. Четейки тук, отзивите за Витарите са общо взето добри, не знам обаче Киата и Фронтерата /особено дизелите при тези посочени по-горе джипа/ как са
                        За Кията мога да кажа че вози по добре от повечето леки коли.
                        Върви много(2.0 16v)
                        Най важното-не гние

Коментар

Преди да купя мойта болест се бях спрял на КИА . Вчера карах една 2000 ТДИ останах очарован , мека воэия , набирасе като лека кола ,всички екстри просто нямам думи .

Коментар

В интерес на истината, Киата най-много ми хваща окото като визия и особено интериора, в сравнение с другите изброени марки и модели.
                            Чудя се все пак, защо държат такива цени. 5-6 и нагоре бона, за коли 95-96 г. Ми то вече БМВ Е39 и Мерцедес W210 се продават за такива пари, а мисля база за сравнение няма никаква. То даже ще е срамно да ги съпостяваш според мен. Не, че нещо лошо за този джип, ама. Учудих се!

Коментар

и аз се чудя що г-класи -97-8 година са по 25 000 евро .ама ето
                              Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X