Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин на 2 или 3 години джип,но от Дубай!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтин на 2 или 3 години джип,но от Дубай!

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    какъв акциз - няма акциз вече!
    Докарват се с автовоз, вероятно и с контейнер може...
    Миналата година почти се бяхме навили да докараме 2бр Мицу Л200--- Връзваха се към 28000лв чисто нови.
    Имаше тема за акциза... За стоки извън европейския съюз, камо ли пък коли с големи двигатели ще си се плаща яко - без значение как му викат, митническа такса, акциз и т.н. "Плащат се други видове митнически вземания - мито и ДДС, като там промяна спрямо начина на облагане преди 01.01.2010 няма."

Ето: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=67767
    Цитат: " АКЦИЗ ЗА АВТОМОБИЛИ е премахнато от правния мир! И от Луната да си внесете автомобила, той вече не се облага с АКЦИЗ, защото АКЦИЗ за автомобили не съществува!
    Аман от въпроси..."ама от Щатите ако си внеса".."..от страна извън ЕС....".
    АКЦИЗ за леки автомобили вече не се плаща ИЗОБЩО. Плащат се други видове митнически вземания - мито и ДДС, като там промяна спрямо начина на облагане преди 01.01.2010 няма.
    Говори се(рубриката Една жена каза), че ще се въвежда нов вид взимане при внос на автомобил - екотакса, но кога ще се въведе, какъв ще е принципа при определянето и - никой не казва!"

Коментар

Карам вече пета година Вранглер, закупен от Дубай.Беше на два месеца когато го купих.По принцип, няма никакъв проблем колата да се купи нова: от магазин. Имам двама приятели които си взеха чисто нови RAV 4, и MITSUBISHI PAJERO. Вярно, колите са бензинови, но цените с целия масрав около тях, лягат на 20-30% по-евтино, отколкото тук в България. Проблеми с охладителни системи, токове и ръжда /задържане на влага/ няма никакви!!

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
        Не мисля че двигателите им се скапват прекалено бързо. Филтрите им се задръстват бързо, това е факт, те затова който се ползват вътре в пустинята им сменят филтрите почити всеки месец.

Може би там важи малко повече че по-малките бензинови двигатели не са изкарвани често из пустините поради явните им недостатъци при движението през дюните - не им стига мощност.

А ако е нова, първо че не мисля че въобще може да се внесе чисто нова. Трябва да е регистрирана там вече за да се мине с мито и ддс, а и акциз сигурно. При това положение не знам дали има много смисъл. Иначе джипките имат подобрено охлаждане, но не и намалено загряване не биха имали проблем с Българския климат.

Смисъла остава да внесеш нещо което просто не се продава и намира в Европа, а си струва. V8 Тойоти има Прадо също Общо взето същите пари ще излязат за състоянието в което ще са.

Но Патрол с всички екстри и който да може да прави това няма:
        http://www.youtube.com/watch?v=qyPJrylBV6E
        Смятам,че си прав за констатацийте,но както виждаш темата е 2или 3 годишни т.е. употребявани,а те се купуват от там почти на 1/3 от цената им като нови и да си докараш на три години джип,със всички екстри като с докарването ти излезе около 20000лв.е то си е жива шестица от тотото,но въпроса е дали технически си заслужава.Колегата с Паджерото е доста доволен,започвам да си мисля дали автомобила найстина е бил от там,че много добри показатели му дава.Ако е така струва си да се замислиш.
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          И как би трябвало да се внесе колата от Дубай ?
          Да кажем, че я купиш изгодно.
          После хващаш самолета, отиваш и я товариш на контейнер, после кораб, спедитори, педитори, одитори, митничари / изгладнели /, технотес'ери, катаджии, и накрая - Евтиното, дали няма да е по скъпо ?

Имам приятели, българско семейство, които ми подаряват Опел Омега - бензин, някакъв уникален модел на 60 К километра, намира се в Абу Даби, ама няма докарване.
          Здр.е затова пуснах темата,вече се получи дебат,сега да опитаме да обобщим,да за някой неща по регистрацията му тук си прав,но относно докарването,като карго товар и тук само следва да го освободиш от митница.Идва за около 15-20 дни на пристанището на Варна.Сега проверявам технотеста колко ще излезе и ще стигнем до някаква окончателна цена,но да не забравяме дали автомобила тук ще може да се обслужва.
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            Автомобилиоте са Европейско непригодни по отношение на охладителна система ,както и токовете,колегата го е обяснил.Има фирми които на времето искаха за сухопътно докарване на стока по долар на килограм.Сега най-много да е евро на килограм.Аз карам свръх максимум 10 000 км.на година,което означава че за 3 години ,докато дойде време за продажба ,че ще съм навъртял 30 000 км.За такива карачи като мен няма значение ,че автомобила няма да работи в оптимален режим,защото при такъв малък пробег на нов автомобил проблемите са невъзможни.
            О-О-О Гюмюш,радвам се че си на линия и споделяш темата,мога да помагам ако желаеш да си получиш един с контейнер от там,ако знаеш какви ги има,О-о мноо яки и с какви екстри и вид,е-е-е олях се,ама е вярно.
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.

Коментар

като говорим за големи бензинови двигатели от онези страни:

http://www.youtube.com/watch?v=pA8MJ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=RkG3Z...eature=related

Аз думи нямам.

Поздрави

Коментар

Аз познавам човек, който кара ТЛК 105 В8 бензин от Дубай и единствено има малък проблем с частите за нея, че се поръчват от там и се чакат по 15-20 дни да дойдат.Поне така ми сподели той като му се наложи да и ремонтира нещо, но не помня даже какво.Но ако имаш и друг автомобил не е болка за умиране.
                Subaru Legacy 2.5
                Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнение
                  ....че се поръчват от там и се чакат по 15-20 дни да дойдат.....
                  Е аз като си поръчам части за Нисана който е стандартен европейски да не идват по-бързо? Разликата е, че тука май ги носят на гръб, пеша. Такава е цената.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

От: До: Евтин на 2 или 3 години джип,но от Дубай!

Някой знае ли сайт за продажба от Дубай ?
                    GL420, G500

Коментар

Първоначално публикуван от valka Преглед на мнение
                      Някой знае ли сайт за продажба от Дубай ?
                      http://www.autodealer.ae/plugins/ad/index.php

http://www.autotraderuae.com/auto/index.php

но без човек на място трудно ще стане

Коментар

http://www.autotraderuae.com/auto/in...p?carnews=1629
                        Харесах си колица, но като не схващам чужди езици как да разбера цена и условия на доставка?
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                          Здр.е затова пуснах темата,вече се получи дебат,сега да опитаме да обобщим,да за някой неща по регистрацията му тук си прав,но относно докарването,като карго товар и тук само следва да го освободиш от митница.Идва за около 15-20 дни на пристанището на Варна.Сега проверявам технотеста колко ще излезе и ще стигнем до някаква окончателна цена,но да не забравяме дали автомобила тук ще може да се обслужва.
                          15 - 20 дни няма как да стане..поне 30тина, автомобилите могата вече да се обмитяват във Варна и после си я регистрирате по местоживеене(местния КАТ).
                          В 40' контейнер спокойно събирате 4 автомобила или два джипа и 2 АТВ-та.
                          Работя в такава фирма и мога да кажа, че седмично пристигат около 60 автомобила от Дубай и САЩ.
                          Доколкото знам има Варненска фирма която посредничи и урежда покупки от Дубай.
                          --------------------------------------------------
                          [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                          [/FONT]

Коментар

Много неща прочетох тук,и се смях искрено.Познавам поне десетима човека от Варна с коли от Дубай-никакви проблеми-нито с парното,нито с климатици,двигатели и т.н.Когато долара беше 1,35,си беше жива далавера да си купиш кола от там.Личен избор е с какви екстри да бъде.Има машини с дизелови двигатели,има и седани на 1,3 и въобще тоя мит,че се карат само големи мотори вече не издържа.Работата ми е такава че често се налага да бъда там.Ако някои колега иска инфо или актуални цени,за някои модел мога да му я предоставя.Говоря за нови и за втора ръка до 3 години.Мога да го свържа с българин,който през добрите години внасяше към БГ доста.Сега само руснаци купуват от там-няма криза за тях.Пример от преди 2 дни:ЛК 200/2010г/май месец/ 4,5td/ V8/6 airbags/екстри.../0км/-цена там-53000$ Имам и други цени,но да не правим пазар тук...
                            Още малко инфо пускам за интересуващите.Данните са малко стари,но могат да ви орентират.
                            Във варна има няколко фирми ,които съдействат за вноса.Можете и сами да си организирате транспорта.
                            Автомобилите пристигат с контейнер на варненското пристанище.Със сигурност знам ,че ако си поръчате контейнера от БГ,ще ви излезе по-евтин транспорта/от порядъка на 200-300$ по-евтин/.Заявката се прави в някой от местните шипингови компаний.Цената преди време бе около 3500$ с включени пристанищни такси.Може би колегата Колио33,да даде по точни данни.Говорим за 20" контейнер/ако не греша/Сагата продължава около месец.При получаване се слага 10%мито+20%ддс върху цената на колата.Има и митнически агенти,които за около 100 лв ще ви подготвят документацията и ще я освободят.Ако модела не е регистриран по ЕС-стандарта,се минава лаборатория .И там си пригответе макс.500лв.Важното което трябва да се знае,че колата трябва да има първа регистрация и да доиде в БГ със сини номера.Това се прави от човека там/които ви съдейства/.Иначе проблем.Важен е и експортния документ издаден от тяхната митница/там талона се къса и няма връщане назад/Подчертавам ,че инфото е малко старо/от преди 4-5 месеца/.Може някои да допълни,ако знае нещо в повече.
                            Последно редактирано от dimvex; 04-07-10, 11:11.

Коментар

Като начало технотеста (одобрение на тип) е почти 1000 лева вече....
                              За тази сума получавате мерене с ролетка на междуосовото разстояние и проверка на мигачите жълто ли светят...
                              Technical Rescue Direct - life lies in courage
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                                Като начало технотеста (одобрение на тип) е почти 1000 лева вече....
                                За тази сума получавате мерене с ролетка на междуосовото разстояние и проверка на мигачите жълто ли светят...
                                Да.И аз сега го прочетох-800 лв без ддс.Тия хора съвсем пощуряха...Понеже със закон не могат да ти забранят да купуваш извън ЕС/имаше такава дискусия преди време/по-лесно е да ти вдигнат таксите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X