Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин на 2 или 3 години джип,но от Дубай!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтин на 2 или 3 години джип,но от Дубай!

Колеги пускам тази тема за дискусия,поне не видях из форума или не съм торсил достатъчно,но искам да споделя впечатленията си и да придизвикам дебат за да знаем ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ!
    Сега покрай кризата много наши баровци търговци се орентираха към Дубай,там в разгара на кризата летищата се задръстиха от изоставени автомобили от собственици с билет в една посока.Арабите се бяха видяли в чудо,над 200 автомобила на ден изоставяха по летищата на Дубай и емиратите се чудеха къде да ги прибират и паркират.Така се отвори сравнителна богата пазарна ниша на малко употребявани автомобил и като се има предвид че в Обединените Емирства няма данъци,покупката на автомобил от там излиза доста евтино,но не за това повдигам темата,а относно техническата част на въпроси по автомобила-джипа.Докато имах мерак за Митсубиши паджеро спорт бях чел има серия която е с никилирана решетка и огледала и били за арабските емирства с по големи или двойни радиатори заради по голямата жега там и ако се вземе за нашия климат тук работил почти на хладно в ненормален работен режим и естествено с висок разход.От друга страна бил съм там и там двигателите на автомобилите се скапват за около 2 или 3 години км.не мога да кажа колоко но това е заради финния прах пясъчни частици из въздуха,като се има предвид ,че сградите избеляват и ги пребоядисват на всеки две години тъй като стават все едно с пясакоструйка си ги минавал и като прибавим и слънцето ужас.За мене не е удачно да си пазаруваш от там автомобил въпреки малкото години на повечето джипове на Тойота ,макар с транспорта и митото тука тъй като са различна от ЕС страна да ти излиза по евтин!!!Сега през април ще пътувам за там и ще споделя още преки впечатлления,а до тогава трупайте мнения за и против!!!
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

До: Евтин на 2 или 3 години джип,но от Дубай!

Ето тук пише някои интересни неща за арабските и африканските версии на Кукурузера:

http://www.autoreview.ru/_archive/se...ECTION_ID=1784

Другая не лучшая покупка — «африканские» и «арабские» версии. У них может быть два бензобака и второй контур кондиционера для задней части салона (его дюралевые трубки прогнивают под кузовом через несколько зим) и, как правило, отсутствует «печка». У «южан» довольно слабая краска и нет антикоррозионной защиты, сальники не рассчитаны на холод, слабее стартер и аккумулятор, а многие детали двигателя и системы охлаждения отличаются от «европейских».
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Имах Дубайско Паджеро. Климатика и радиатора бяха ниво нагоре, има събирател за твърди частици (пясък) преди въздушния филтър. Никога не съм имал никакви проблеми с паленето дори на -20. До 300 000 км. бях сменял само накладки, аспуси и някакви дреболии по предницата. Много корава машина беше.

Мнение: Ако крайната цена е добра, значи си заслужава. Колите "може" да нямат печки но имат парно а и ние няма да изнасяме за Магадан.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
        Ето тук пише някои интересни неща за арабските и африканските версии на Кукурузера:

http://www.autoreview.ru/_archive/se...ECTION_ID=1784

Другая не лучшая покупка — «африканские» и «арабские» версии. У них может быть два бензобака и второй контур кондиционера для задней части салона (его дюралевые трубки прогнивают под кузовом через несколько зим) и, как правило, отсутствует «печка». У «южан» довольно слабая краска и нет антикоррозионной защиты, сальники не рассчитаны на холод, слабее стартер и аккумулятор, а многие детали двигателя и системы охлаждения отличаются от «европейских».
        Да на края в статията с няколко думи са обхванали всичко което е различно и неевропейско пригодно.Полезен пост!
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Имах Дубайско Паджеро. Климатика и радиатора бяха ниво нагоре, има събирател за твърди частици (пясък) преди въздушния филтър. Никога не съм имал никакви проблеми с паленето дори на -20. До 300 000 км. бях сменял само накладки, аспуси и някакви дреболии по предницата. Много корава машина беше.

Мнение: Ако крайната цена е добра, значи си заслужава. Колите "може" да нямат печки но имат парно а и ние няма да изнасяме за Магадан.
          Понеже споделящ опит от кухнята,кажи как се държа зимата с влагата,образува ли повече ръжда,добре ли отопляваше и разхода различаваше ли се от другите,сподели ще е полезно!Относно цените найстина са изгодни дори с докарването с кораб и митото,чакам в момента факс от Дубай и ще споделя данни!
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.

Коментар

Виж някой Нисан Патрол Y61 - 4800 VTC редови 6 цилиндров с турбо Има ги по Дубай. С малко тунинг и по-голяма турбина ги докарват над 800 конски сили не че не му достига мощност и иначе. Парите за гориво ще си ги избиваш вечер по гонките с голфчетата

Но като цяло почити всичките джипове там са с големи бензинови двигатели. Все пак с бензин под 50 цента за литър какво друго да кара човек

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
              Виж някой Нисан Патрол Y61 - 4800 VTC редови 6 цилиндров с турбо Има ги по Дубай. С малко тунинг и по-голяма турбина ги докарват над 800 конски сили не че не му достига мощност и иначе. Парите за гориво ще си ги избиваш вечер по гонките с голфчетата

Но като цяло почити всичките джипове там са с големи бензинови двигатели. Все пак с бензин под 50 цента за литър какво друго да кара човек
              Това е което получих преди малкоукакто казах в предишния пост-Toyota Prado suv 2.7L,4L,Toyota cruiser4L,4.7L-найстина са с големи бенцинови мотори на цена от 18 000 до 23 000 евро чисто нов по курса евро дирхам фиксиран за деня 1/5с всички възможни екстри за моделите,Но аз поставям голямото Но,тъй като автомобилите за мене не отговарят за нашите условия.Относно Нисаните за който питаш,за разлика от при нас те са по скъпи там от Тойотите.
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Не мисля че двигателите им се скапват прекалено бързо. Филтрите им се задръстват бързо, това е факт, те затова който се ползват вътре в пустинята им сменят филтрите почити всеки месец.

Може би там важи малко повече че по-малките бензинови двигатели не са изкарвани често из пустините поради явните им недостатъци при движението през дюните - не им стига мощност.

А ако е нова, първо че не мисля че въобще може да се внесе чисто нова. Трябва да е регистрирана там вече за да се мине с мито и ддс, а и акциз сигурно. При това положение не знам дали има много смисъл. Иначе джипките имат подобрено охлаждане, но не и намалено загряване не биха имали проблем с Българския климат.

Смисъла остава да внесеш нещо което просто не се продава и намира в Европа, а си струва. V8 Тойоти има Прадо също Общо взето същите пари ще излязат за състоянието в което ще са.

Но Патрол с всички екстри и който да може да прави това няма:
                http://www.youtube.com/watch?v=qyPJrylBV6E

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                  Понеже споделящ опит от кухнята,кажи как се държа зимата с влагата,образува ли повече ръжда,добре ли отопляваше и разхода различаваше ли се от другите,сподели ще е полезно!Относно цените найстина са изгодни дори с докарването с кораб и митото,чакам в момента факс от Дубай и ще споделя данни!
                  Колата беше 2.6 бензин. при каране извън града 100-120км/ч. разход12/100. Карбуратора не беше добре.
                  Нямаше едно петънце ръжда докато не я натопих в морето. Беше над 10 годишна в тоя момент. Парното работеше прекрасно. Не съм имал случай да не може да направи баня в колата.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Карах преди години Нисан, тъпкан с електроника, внесен от този район. Дойде време за някакъв ремонт и отидох в специализиран сервиз. По номера установиха, че колата е правена по поръчка и без личното й CD нищо не могат да направят.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

И как би трябвало да се внесе колата от Дубай ?
                      Да кажем, че я купиш изгодно.
                      После хващаш самолета, отиваш и я товариш на контейнер, после кораб, спедитори, педитори, одитори, митничари / изгладнели /, технотес'ери, катаджии, и накрая - Евтиното, дали няма да е по скъпо ?

Имам приятели, българско семейство, които ми подаряват Опел Омега - бензин, някакъв уникален модел на 60 К километра, намира се в Абу Даби, ама няма докарване.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        И как би трябвало да се внесе колата от Дубай ?
                        Да кажем, че я купиш изгодно.
                        После хващаш самолета, отиваш и я товариш на контейнер, после кораб, спедитори, педитори, одитори, митничари / изгладнели /, технотес'ери, катаджии, и накрая - Евтиното, дали няма да е по скъпо ?

Имам приятели, българско семейство, които ми подаряват Опел Омега - бензин, някакъв уникален модел на 60 К километра, намира се в Абу Даби, ама няма докарване.
                        Даа, освен докарването - може и на ход, ама едно дълго близкоизточно сафари , особено през Ирак - и акциза за коли извън европейския съюз... освен тия ари, ори, дето споменаваш

Коментар

Автомобилиоте са Европейско непригодни по отношение на охладителна система ,както и токовете,колегата го е обяснил.Има фирми които на времето искаха за сухопътно докарване на стока по долар на килограм.Сега най-много да е евро на килограм.Аз карам свръх максимум 10 000 км.на година,което означава че за 3 години ,докато дойде време за продажба ,че ще съм навъртял 30 000 км.За такива карачи като мен няма значение ,че автомобила няма да работи в оптимален режим,защото при такъв малък пробег на нов автомобил проблемите са невъзможни.
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Най - добрия транспорт е с контейнер. Един приятел скоро си докара така Тойoта ЛК V8, нова и с всички разходи излиза с около 40000 лв по-евтино отколкото, ако е купиш в България от ТМ-ауто.

Коментар

какъв акциз - няма акциз вече!
                              Докарват се с автовоз, вероятно и с контейнер може...
                              Миналата година почти се бяхме навили да докараме 2бр Мицу Л200--- Връзваха се към 28000лв чисто нови.
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X